Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ćmówki z PESTKĄ@

Post »

Grażynko ja sama nie mogę oderwać od niej oczu.Uwielbiam phalki o małych kwiatach ,maja tak ich dużo i chęć do rozkrzewiania.Mam podobnego do philadelphii;jakas krzyżowka,troszke inne kwiaty i inne ciapki.Tez jest bardzo chętny do kwitnienia i rozgałęziania się.Dodatkowo kwiaty długo utrzymują się na pędzie.Moim chciejstwem po MM jest phalaenopsis philipines,także o ciapatych liściach.Mini Mark już do mnie jedzie więc polowanie czas zacząć na ,,filipinkę,, :wink: Dendrobium kingianum puściło sporo keiki i bardzo się rozrosło wychodząc z doniczki.Muszę zabrać sie po Świętach za rozsadzenie.Pięknie wygląda taka wielka kępa :roll:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ u ciebie się napodziwiałam pięknych gatunków storczyków;).
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie kwitną. masz rękę do storczyków, zazdroszczę :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ! Z okazji nadchodzących ŚWIAT WIELKIEJ NOCYchiała bym wszystkim odwiedzającym mój wątek(i nie tylko)życzyć zdrowych ,spokojnych,radosnych Swiąt,smacznego jajka i bogatego zajączka ;:196 Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę pierwsza która podziękuje i pożyczy "wzajemnie".
Kolor lustra pięknie dobrałaś. ;:215
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co następnego masz na tapecie?
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Tobie również, kochana. ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Zatrzęsienie kwiatów na Twoich różnokolorowych storkach,jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kilka fotek na gorąco...
Moje wielkie chciejstwo Mini Mark ObrazekKupiłam od forumowej psiapsiółki i dziś zrobił mi niespodziankę.Ma zalążek pędzika :tan
Od tej samej przyjaciółki prezencik.Miniaturka,która u mnie wypuściła pęd kwiatowy.Niespodzianka. Obrazekphiladelphia i hybryda,która też ma liście w plamy Obrazek Obrazek
Gigant :wink: Obrazek Obrazek
,,krówka,,kwitnie już 2-mce Obrazek
Obrazek
Moje ,,domowe,,orchodarium :wink:
ObrazekW tym kielichu jest phalaenopsis David Lim,phalaenopsis eQestris orange delight,phalaenopsis corningiana,dendrobium kingianum Obrazekna siewce widać klujący sie pędzik kwiatowy;:oj Obrazek ObrazekKeiki Dendrobium Nobile z małym przyrostem Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Aldonko ;:138 ale się u Ciebie dzieje ;:oj . Maluch dzielny, taki przedszkolak a tu pędzik...
Krówka i gigant przepiękne. Philadelphia wspaniała - uwielbiam je niezależnie od tego czy kwitną czy nie (moja ma 1 centymetrowy pęd :D ). Jestem ciekawa tej hybrydy z ciapatymi liśćmi - możesz wstawić jeszcze fotkę jej liści i kwiatów bliżej bo jestem jej bardzo ciekawa ;:oj . Bardzo ładnie tu u Ciebie - wiosennie i kolorowo ;:3 .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Postaram się zrobić zdjęcie hybrydowych ciapek ,ale nie wiem czy mi się uda..Są na liściach ciapki i smugi srebrne.Pięknie to wygląda.Kwiaty podobne do philadelphii.Zakup był szybciutki ,właściwie przy kasie w OBI sie po niego wróciłam ,ale dopiero w domu zauważyłam ,że ma liście w ,,ciapki,, :D
W wazonie rośnie vanda i phalaenopsis eQestris z długimi korzonkami...Poradżcie mi czy wysadzić go do doniczki już?Myślę ,ze im dłużej będę czekać tym trudniej będzie mi bezpiecznie ułożyć długie korzenie w doniczce ,aby ich nie uszkodzić.Z drugiej strony ON TAK PIĘKNIE ROŚNIE W SZKLE :roll:
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Pokaz koniecznie ciapatą hybrydę. Uwielbiam je. Zrób proszę zbliżenie i liści i kwiatów. Nie mogę się doczekać, uwielbiam je ;:138 .
Co do equestrisa - ja bym zostawiła w szkle, skoro mu dobrze. Z korzonkami sobie poradzisz, ułożysz je 'na okrągło" w doniczce wzdłuż boków.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dla Ciebie philadelphia
Obrazek Obrazek
i hybrydka
Obrazek Obrazek
Aniu poznajesz cattleykę? :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Jaka śliczna ta hybrydka ;:oj .Jak Philadelphia tylko delikatniejsza ;:oj . Nie dziwię się Aldonko, że odejść bez niej nie mogłas i wróciłaś po nią, piękna jest ;:138 .
Katlejka ładnie kwitnie. Moja zółta już przekwitła ale różowa kupiona w tym samym czasie kwitnie nieprzerwanie.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet nie widziałam tych ciapatych liści na hybrydce.Wybrałam innego storczyka ,ale w ostatniej chwili zauważyłam ,że ma coraz mniejsze liście wyrastające i pewnie z nim coś ,,nie tak,,odstawiłam i chwyciłam pierwszy lepszy(jak to przy kasie)Dopiero w domu zauważyłam co ,,drapnęłam,,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”