hm,, marchewki więcej jeść,,,,a mi w tym roku wcale nie wyszła

Powojniki lubię.Jedne już kwitną. Inne dopiero się szykują.
Jadziu, kocha, moja ty expetrko od róż, czy jeszcze można nawozić róże ? Czy dopiero jak przekwitną ?
Pierwsze róże zawsze bardzo cieszą .Rozkręcają się królowe i bardzo ubarwiają nasze ogrody.
Chyba wszyscy je kochamy

plocczanka-Lucynko Kochana jeszcze raz dziękuję za szałwie

Ja bardzo lubię kolorowe, bogate w rośliny i ukwiecone ogrody. Dlatego ciągle dążę aby w moim ogrodzie stale coś kwitło.

Z tym karczownikiem to wielki kłopot. O ty też masz walki za sobą.
to już 3 drzewko , które karczownik mi załatwił
Tabletki jakieś przeciwko niemu mam.Może go wykurzą ??
Oj jak ja bardzo chciałabym aby się wyniósł i już nic nie niszczył.

Florian Silesia Lubię dyptam i jego zapach. Swój młody ( wprawdzie 2-letni ) przesadziłam ze 2 lata temu pod jabłonkę.
Rośnie w półcieniu teraz między hostami .Trochę może kwiaty nie trzymają się sztywno ale lekko pokładają. ale mi to nie przeszkadza.
z przyjemnością poczytałam twoje spostrzeżenia na temat "Roślina jednoroczna ". Czasami komuś się udaje,że takowe się wysiewają lub dłużej są.
U mnie szałwii takowych nie ma. Teraz-wczoraj dostałam sadzonkę od Lucynki. To może będę miała wieloletnie szałwie w końcu.
Wczoraj dostałam jeszcze jedna bulwę dalii.Dzisiaj po pracy jeszcze ja posadzę. Późno trochę. Jak myślisz, czy zdąży w tym sezonie zakwitnąć ?
Alicjo125 Ja też zostawiam te białe kwitki w różnych miejscach. Muszą się nasiewać, bo mam je w kilu miejscach.A na pewno ich tam nie sadziłam. Ale jak kwitną ładnie wyglądają.

Piwonii w kwiatach też przybywa.
Ale jedną mam już z 7 lat i nie zakwitła mi ani razu. W sierpniu-ją wywalam pod las.
Ale te co są i kwitną to cieszą i to bardzo

Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia życzę

clematis powojnik Ville de Lyon .Zawsze niezawodny i obficie kwitnie