Ogródek Pszczółki cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogródek Pszczółki cz.5

Post »

Wiesiu, prześliczna wiśnia i cudowna magnolia! Podziwiam, ale cieszę się bardzo, że mam ten spektakl w swoim ogrodzie przed sobą i to niebawem - moja magnolia gwiaździsta jest obsypana pąkami i wkrótce zakwitnie :heja Dzisiaj zauważyłam już jeden pęknięty pączek. Jest jedna różnica - ja mam odmianę Rosea, więc kwiatuszki nie będą białe, ale leciutko różowe...
Pozdrawiam wiosennie ;:3
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, jak miło nacieszyć się wiosennymi fotkami :lol: Już niebawem i u nas :heja
Jak ma się powojnik montana? Przejrzałam wprawdzie tylko kilka stron wątku wstecz...ale nie zauważyłam.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten powojnik cudny :shock:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu, ja takie cuda też na kolanach bym fotografowała. :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Lucy2na

Post »

Niesamowite..taka mnogość kwiatków...Ty to nam widoczki dajesz....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Wiesiu ;:196
Dawno mnie nie było a tu takie śliczności pokazujesz. ;:224
Już teraz się cieszę na wyjazd wakacyjny.
Szkoda tylko, że te drzewa już nie będą kwitły.
Ale mam nadzieję zobaczyć te kwitnące w pierwszej połowie czerwca.
Czy wtedy w parku Bagatelle będą kwitły piwonie ?
:wit
Lucy2na

Post »

O to ja zamawiam zdjęcia Piwonie to moje ulubione... zaraz za nimi 1000 innych ;:14
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać ze względu na piękne wiosenne zdjęcia :D My jeszcze czekamy ale tu można nasycić dusze ;:180
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie ;:7
Daluś, taki spektakl jaki daje magnolia w ogrodzie jest nie do przebicia. Nic tak nie zdobi ogrodu wiosną jak ona
i choć lubimy bardzo nasze wiosenne maluszki, krokusiki, szafirki i inne fiołeczki to jednak nie dorównują one pieknością
magnoli. Dlatego czekam na rozkwit Twojej, szczególnie że różowa jest jeszcze ładniejsza niż biała.
Buziaczki ;:196

Vituś, powojnik montana właśnie się szykuje do kwitnienia, ma już pełno pączków i pewnie niedługo pokaże na co go stać,
tym bardziej że go nie przycinałam już dwa lata i poszedł na dobre na wszystkie strony jakie mógł. A jak się miewa Twoja glicynia?
Moja w tym roku też nie zakwitła, to już chyba siedem lat czekam to może w przyszłym roku wreszcie się zdecyduje na pokazanie
kwiatów. Jak na razie opanowuje cały dostepny teren. Podetnę ją jeszcze krócej to ją chyba zmobilizuje do działania ;:224
Uściski :wit

Dawidku, szkoda że wszystkiego nie można mieć, ale na tego powojnika to może jeszcze gdzieś wygospodaruję trochę miejsca.
A jakby tak zastąpić ten wstrętny bluszcz na siatce tym pięknym powojnikiem? Szkoda tylko że w zimie trzeba by było oglądać
gołą siatkę, więc może jednak gdzie indziej.
Pozdrowionka :wit

Adrianko, jakby było wolno, to nawet położyć by się trawie by objąć takie cudo na zdjęciu. :shock:

Lucynko, tyle na żeśmy czekali że teraz sobie nie odmówimy ;:108 w tym roku nie mogę przegapić kwitnienia piwoni
drzewiastych w parku w Bagatelli, byle tylko było łądnie to zdjęcia obiecane ;:138
Uściski :wit

Krysiu, w pierwszej połowie czerwca będzie jeszcze ładniej no i pogoda już zapewniona, bo o tej porze to różnie można
trafić. Nie bedzie wprawdzie takich kwitnących drzew ale będą przecież róże :heja i myślę że w Bagatelli jeszcze będzie można
obejrzeć kwitnące piwonie bylinowe. Niestety krzewiaste już przekwitną do tego czasu, bo u nas to raczej kwietniowe kwiaty.
Czy zajrzycie też do do drugiego słynnego paryskiego rosarium w Häy-les-Roses?

Koliberku, chętnie bym się z Wami podzieliła tą wiosną nie tylko na zdjęciach ale też w realu, choć w Polsce trochę dłużej
daje na siebie czekać ale jest równie piękna ;:108 i wtedy ja będę ją podziwiać w Waszych ogrodach :shock:
Pozdrowionka :wit

Wczoraj znowu padało mocno i to z gradem na dokładkę. Dobrze że ogród jakoś to przetrwał i tylko narcyze się wyłożyły.
Za to po tych ostatnich deszczach wszystko bardzo szybko się zazieleniło. Drzewa wypuszczają liście na potegę, trawa jest
soczysta i wszystko pieknie wygląda w tej delikatnej wiosennej zielonej szacie. Jaki piękny jest teraz zielony kolor w
kasztanowej parkowej aleji

Obrazek

Obrazek

Zielenią się też brzegi Sekwany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale najpiękniejsza zieleń jest na brzózkach, taka bardzo jasna i delikatna

Obrazek

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Lucy2na

Post »

ńajpiękniejsza jest ta pierwsza zieleń... ktoś wie może dla czego?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

och, ile przyjemności czerpię z oglądania Twoich zdjęć ;:196 nacieszyłam oczy wiosennymi widokami, Paryż.. jak zwykle miło się ogląda. U mnie dopiero zakwitły krokusy
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiesiu, :lol:
najpierw będziemy zwiedzać Paryż, tak objazdowo, a następnego dnia rozarium Val-de-Marine i później Park Bagatelle.
Muszę nauczyć się tych nazw miejsc, do których zawitamy, tym bardziej, że jak wiesz, moja znajomość francuskiego = 0.
Będziemy krążyć po ogrodach Francji przez jakieś 8 lub 9 dni a w powrotnej drodze zahaczymy jeszcze o Bawarię i robimy zakupy różane w Czechach. Mam nadzieję, że nic nam nie przeszkodzi.
Muszę tylko zaopatrzyć się w dodatkową baterię do aparatu i oczywiście dużo pamięci na fotki.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiesiu niesamowity jest ten clematis. :shock:
Musi chyba mu odpowiadać to stanowisko, że tak obficie zakwitnął.
U Ciebie już tak zielono a u mnie nie ma śladu po listkach, wszystko jeszcze w pąkach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Lucynko, bo tej zieleni jesteśmy najbardziej spragnieni po zimowej bieli i szarówce przedwiośnia. ;:3
Urszulko, zapraszam na oglądanie dalszego ciągu wiosennego Paryża i nie tylko... tak by skrócić czekanie na tą
spóźnialską polską wiosnę ;:65
Uściski ;:196
Krysiu, sprawdziłam, to jest właśnie to rozarium które nazywają Val-de Marne, ono znajduje się w miejscowości
Häy-les-Roses i jest równie ładne jeśli nie ładniejsze niż Bagatela. Jakie jeszcze ogrody będziecie zwiedzać i w której części
Francji?
Milutkiego wieczoru ;:196
Grażynko, chyba tak jak mówisz, temu clematisowi odpowiada nasłonecznione miejsce i dzieci chyba go za bardzo
nie skubią bo rośnie biedak na placu zabaw. ;:224 Z pączków wychodzą śliczne listki, wystarczy tylko trochę poczekać.
U nas zieleń buchła w dwa dni, do tej pory było szarawo choć słonecznie.

A w moim ogródku też roślinki zabrały się do roboty. W kątku pod migdałowcem sporo jest kwitnących. Szkoda że tak szybko
przekwitają więc je wstawiam teraz póki jest co oglądać.

Obrazek

Obrazek

Żurawka 'Tiramisu' ubrała się w wiosenne kolorki

Obrazek

Wiosną dominuje kolor żółty by przyciągnąć jeszcze rzadkie o tej porze roku owady

Obrazek

A w mojej szafirkowej rzeczce pokazały się już jasno niebieskie szafirki 'Valerie Finnis'

Obrazek

Dołożę jeszcze białych i ciemno niebieskich szafirków i będą w rzeczce kolorowe fale :heja
A póki co dominują te zwykłe ale też bardzo je lubię, tak jak wszystkie szafirki

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiesiu to już szfirkowa burza a jeszcze do tego fale..... :roll:
Pięknie u Ciebie i kwieciście, mam nadzieję, ze niedługo u mnie też tak będzie.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”