Pozdrawiam wiosennie
Ogródek Pszczółki cz.5
-
x-d-a
Re: Ogródek Pszczółki cz.5
Wiesiu, prześliczna wiśnia i cudowna magnolia! Podziwiam, ale cieszę się bardzo, że mam ten spektakl w swoim ogrodzie przed sobą i to niebawem - moja magnolia gwiaździsta jest obsypana pąkami i wkrótce zakwitnie
Dzisiaj zauważyłam już jeden pęknięty pączek. Jest jedna różnica - ja mam odmianę Rosea, więc kwiatuszki nie będą białe, ale leciutko różowe...
Pozdrawiam wiosennie
Pozdrawiam wiosennie
-
vita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesiu, jak miło nacieszyć się wiosennymi fotkami
Już niebawem i u nas
Jak ma się powojnik montana? Przejrzałam wprawdzie tylko kilka stron wątku wstecz...ale nie zauważyłam.
Jak ma się powojnik montana? Przejrzałam wprawdzie tylko kilka stron wątku wstecz...ale nie zauważyłam.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten powojnik cudny 
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu, ja takie cuda też na kolanach bym fotografowała. 
-
Lucy2na
Niesamowite..taka mnogość kwiatków...Ty to nam widoczki dajesz....
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Wiesiu
Dawno mnie nie było a tu takie śliczności pokazujesz.
Już teraz się cieszę na wyjazd wakacyjny.
Szkoda tylko, że te drzewa już nie będą kwitły.
Ale mam nadzieję zobaczyć te kwitnące w pierwszej połowie czerwca.
Czy wtedy w parku Bagatelle będą kwitły piwonie ?

Dawno mnie nie było a tu takie śliczności pokazujesz.
Już teraz się cieszę na wyjazd wakacyjny.
Szkoda tylko, że te drzewa już nie będą kwitły.
Ale mam nadzieję zobaczyć te kwitnące w pierwszej połowie czerwca.
Czy wtedy w parku Bagatelle będą kwitły piwonie ?
-
Lucy2na
O to ja zamawiam zdjęcia Piwonie to moje ulubione... zaraz za nimi 1000 innych 
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Bardzo lubię do Ciebie zaglądać ze względu na piękne wiosenne zdjęcia
My jeszcze czekamy ale tu można nasycić dusze 
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witajcie
Daluś, taki spektakl jaki daje magnolia w ogrodzie jest nie do przebicia. Nic tak nie zdobi ogrodu wiosną jak ona
i choć lubimy bardzo nasze wiosenne maluszki, krokusiki, szafirki i inne fiołeczki to jednak nie dorównują one pieknością
magnoli. Dlatego czekam na rozkwit Twojej, szczególnie że różowa jest jeszcze ładniejsza niż biała.
Buziaczki
Vituś, powojnik montana właśnie się szykuje do kwitnienia, ma już pełno pączków i pewnie niedługo pokaże na co go stać,
tym bardziej że go nie przycinałam już dwa lata i poszedł na dobre na wszystkie strony jakie mógł. A jak się miewa Twoja glicynia?
Moja w tym roku też nie zakwitła, to już chyba siedem lat czekam to może w przyszłym roku wreszcie się zdecyduje na pokazanie
kwiatów. Jak na razie opanowuje cały dostepny teren. Podetnę ją jeszcze krócej to ją chyba zmobilizuje do działania
Uściski
Dawidku, szkoda że wszystkiego nie można mieć, ale na tego powojnika to może jeszcze gdzieś wygospodaruję trochę miejsca.
A jakby tak zastąpić ten wstrętny bluszcz na siatce tym pięknym powojnikiem? Szkoda tylko że w zimie trzeba by było oglądać
gołą siatkę, więc może jednak gdzie indziej.
Pozdrowionka
Adrianko, jakby było wolno, to nawet położyć by się trawie by objąć takie cudo na zdjęciu.
Buziaczki
Lucynko, tyle na żeśmy czekali że teraz sobie nie odmówimy
w tym roku nie mogę przegapić kwitnienia piwoni
drzewiastych w parku w Bagatelli, byle tylko było łądnie to zdjęcia obiecane
Uściski
Krysiu, w pierwszej połowie czerwca będzie jeszcze ładniej no i pogoda już zapewniona, bo o tej porze to różnie można
trafić. Nie bedzie wprawdzie takich kwitnących drzew ale będą przecież róże
i myślę że w Bagatelli jeszcze będzie można
obejrzeć kwitnące piwonie bylinowe. Niestety krzewiaste już przekwitną do tego czasu, bo u nas to raczej kwietniowe kwiaty.
Czy zajrzycie też do do drugiego słynnego paryskiego rosarium w Häy-les-Roses?
Koliberku, chętnie bym się z Wami podzieliła tą wiosną nie tylko na zdjęciach ale też w realu, choć w Polsce trochę dłużej
daje na siebie czekać ale jest równie piękna
i wtedy ja będę ją podziwiać w Waszych ogrodach
Pozdrowionka
Wczoraj znowu padało mocno i to z gradem na dokładkę. Dobrze że ogród jakoś to przetrwał i tylko narcyze się wyłożyły.
Za to po tych ostatnich deszczach wszystko bardzo szybko się zazieleniło. Drzewa wypuszczają liście na potegę, trawa jest
soczysta i wszystko pieknie wygląda w tej delikatnej wiosennej zielonej szacie. Jaki piękny jest teraz zielony kolor w
kasztanowej parkowej aleji

Zielenią się też brzegi Sekwany

Ale najpiękniejsza zieleń jest na brzózkach, taka bardzo jasna i delikatna

Daluś, taki spektakl jaki daje magnolia w ogrodzie jest nie do przebicia. Nic tak nie zdobi ogrodu wiosną jak ona
i choć lubimy bardzo nasze wiosenne maluszki, krokusiki, szafirki i inne fiołeczki to jednak nie dorównują one pieknością
magnoli. Dlatego czekam na rozkwit Twojej, szczególnie że różowa jest jeszcze ładniejsza niż biała.
Buziaczki
Vituś, powojnik montana właśnie się szykuje do kwitnienia, ma już pełno pączków i pewnie niedługo pokaże na co go stać,
tym bardziej że go nie przycinałam już dwa lata i poszedł na dobre na wszystkie strony jakie mógł. A jak się miewa Twoja glicynia?
Moja w tym roku też nie zakwitła, to już chyba siedem lat czekam to może w przyszłym roku wreszcie się zdecyduje na pokazanie
kwiatów. Jak na razie opanowuje cały dostepny teren. Podetnę ją jeszcze krócej to ją chyba zmobilizuje do działania
Uściski
Dawidku, szkoda że wszystkiego nie można mieć, ale na tego powojnika to może jeszcze gdzieś wygospodaruję trochę miejsca.
A jakby tak zastąpić ten wstrętny bluszcz na siatce tym pięknym powojnikiem? Szkoda tylko że w zimie trzeba by było oglądać
gołą siatkę, więc może jednak gdzie indziej.
Pozdrowionka
Adrianko, jakby było wolno, to nawet położyć by się trawie by objąć takie cudo na zdjęciu.
Buziaczki
Lucynko, tyle na żeśmy czekali że teraz sobie nie odmówimy
drzewiastych w parku w Bagatelli, byle tylko było łądnie to zdjęcia obiecane
Uściski
Krysiu, w pierwszej połowie czerwca będzie jeszcze ładniej no i pogoda już zapewniona, bo o tej porze to różnie można
trafić. Nie bedzie wprawdzie takich kwitnących drzew ale będą przecież róże
obejrzeć kwitnące piwonie bylinowe. Niestety krzewiaste już przekwitną do tego czasu, bo u nas to raczej kwietniowe kwiaty.
Czy zajrzycie też do do drugiego słynnego paryskiego rosarium w Häy-les-Roses?
Koliberku, chętnie bym się z Wami podzieliła tą wiosną nie tylko na zdjęciach ale też w realu, choć w Polsce trochę dłużej
daje na siebie czekać ale jest równie piękna
Pozdrowionka
Wczoraj znowu padało mocno i to z gradem na dokładkę. Dobrze że ogród jakoś to przetrwał i tylko narcyze się wyłożyły.
Za to po tych ostatnich deszczach wszystko bardzo szybko się zazieleniło. Drzewa wypuszczają liście na potegę, trawa jest
soczysta i wszystko pieknie wygląda w tej delikatnej wiosennej zielonej szacie. Jaki piękny jest teraz zielony kolor w
kasztanowej parkowej aleji

Zielenią się też brzegi Sekwany

Ale najpiękniejsza zieleń jest na brzózkach, taka bardzo jasna i delikatna

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
-
Lucy2na
ńajpiękniejsza jest ta pierwsza zieleń... ktoś wie może dla czego?
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
och, ile przyjemności czerpię z oglądania Twoich zdjęć
nacieszyłam oczy wiosennymi widokami, Paryż.. jak zwykle miło się ogląda. U mnie dopiero zakwitły krokusy
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Wiesiu,
najpierw będziemy zwiedzać Paryż, tak objazdowo, a następnego dnia rozarium Val-de-Marine i później Park Bagatelle.
Muszę nauczyć się tych nazw miejsc, do których zawitamy, tym bardziej, że jak wiesz, moja znajomość francuskiego = 0.
Będziemy krążyć po ogrodach Francji przez jakieś 8 lub 9 dni a w powrotnej drodze zahaczymy jeszcze o Bawarię i robimy zakupy różane w Czechach. Mam nadzieję, że nic nam nie przeszkodzi.
Muszę tylko zaopatrzyć się w dodatkową baterię do aparatu i oczywiście dużo pamięci na fotki.

najpierw będziemy zwiedzać Paryż, tak objazdowo, a następnego dnia rozarium Val-de-Marine i później Park Bagatelle.
Muszę nauczyć się tych nazw miejsc, do których zawitamy, tym bardziej, że jak wiesz, moja znajomość francuskiego = 0.
Będziemy krążyć po ogrodach Francji przez jakieś 8 lub 9 dni a w powrotnej drodze zahaczymy jeszcze o Bawarię i robimy zakupy różane w Czechach. Mam nadzieję, że nic nam nie przeszkodzi.
Muszę tylko zaopatrzyć się w dodatkową baterię do aparatu i oczywiście dużo pamięci na fotki.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiesiu niesamowity jest ten clematis.
Musi chyba mu odpowiadać to stanowisko, że tak obficie zakwitnął.
U Ciebie już tak zielono a u mnie nie ma śladu po listkach, wszystko jeszcze w pąkach.
Musi chyba mu odpowiadać to stanowisko, że tak obficie zakwitnął.
U Ciebie już tak zielono a u mnie nie ma śladu po listkach, wszystko jeszcze w pąkach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Lucynko, bo tej zieleni jesteśmy najbardziej spragnieni po zimowej bieli i szarówce przedwiośnia.
Buziaczki
Urszulko, zapraszam na oglądanie dalszego ciągu wiosennego Paryża i nie tylko... tak by skrócić czekanie na tą
spóźnialską polską wiosnę
Uściski
Krysiu, sprawdziłam, to jest właśnie to rozarium które nazywają Val-de Marne, ono znajduje się w miejscowości
Häy-les-Roses i jest równie ładne jeśli nie ładniejsze niż Bagatela. Jakie jeszcze ogrody będziecie zwiedzać i w której części
Francji?
Milutkiego wieczoru
Grażynko, chyba tak jak mówisz, temu clematisowi odpowiada nasłonecznione miejsce i dzieci chyba go za bardzo
nie skubią bo rośnie biedak na placu zabaw.
Z pączków wychodzą śliczne listki, wystarczy tylko trochę poczekać.
U nas zieleń buchła w dwa dni, do tej pory było szarawo choć słonecznie.
Buziaczki
A w moim ogródku też roślinki zabrały się do roboty. W kątku pod migdałowcem sporo jest kwitnących. Szkoda że tak szybko
przekwitają więc je wstawiam teraz póki jest co oglądać.

Żurawka 'Tiramisu' ubrała się w wiosenne kolorki

Wiosną dominuje kolor żółty by przyciągnąć jeszcze rzadkie o tej porze roku owady

A w mojej szafirkowej rzeczce pokazały się już jasno niebieskie szafirki 'Valerie Finnis'

Dołożę jeszcze białych i ciemno niebieskich szafirków i będą w rzeczce kolorowe fale
A póki co dominują te zwykłe ale też bardzo je lubię, tak jak wszystkie szafirki

Buziaczki
Urszulko, zapraszam na oglądanie dalszego ciągu wiosennego Paryża i nie tylko... tak by skrócić czekanie na tą
spóźnialską polską wiosnę
Uściski
Krysiu, sprawdziłam, to jest właśnie to rozarium które nazywają Val-de Marne, ono znajduje się w miejscowości
Häy-les-Roses i jest równie ładne jeśli nie ładniejsze niż Bagatela. Jakie jeszcze ogrody będziecie zwiedzać i w której części
Francji?
Milutkiego wieczoru
Grażynko, chyba tak jak mówisz, temu clematisowi odpowiada nasłonecznione miejsce i dzieci chyba go za bardzo
nie skubią bo rośnie biedak na placu zabaw.
U nas zieleń buchła w dwa dni, do tej pory było szarawo choć słonecznie.
Buziaczki
A w moim ogródku też roślinki zabrały się do roboty. W kątku pod migdałowcem sporo jest kwitnących. Szkoda że tak szybko
przekwitają więc je wstawiam teraz póki jest co oglądać.

Żurawka 'Tiramisu' ubrała się w wiosenne kolorki

Wiosną dominuje kolor żółty by przyciągnąć jeszcze rzadkie o tej porze roku owady

A w mojej szafirkowej rzeczce pokazały się już jasno niebieskie szafirki 'Valerie Finnis'

Dołożę jeszcze białych i ciemno niebieskich szafirków i będą w rzeczce kolorowe fale
A póki co dominują te zwykłe ale też bardzo je lubię, tak jak wszystkie szafirki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiesiu to już szfirkowa burza a jeszcze do tego fale.....
Pięknie u Ciebie i kwieciście, mam nadzieję, ze niedługo u mnie też tak będzie.
Pięknie u Ciebie i kwieciście, mam nadzieję, ze niedługo u mnie też tak będzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki