Witam serdecznie miłych gości po upalnym dniu .Wczoraj też była cudna pogoda, więc dzionek spędziłam w ogródku .Polowałam na Fruczaka niestety nie było go. Jednak przedwczoraj pojawił się i przestraszył mnie ,bo zabrzęczał przy moim uchu,oznajmiając że jest ale zanim otwarłam aparat już go nie było

Dzisiaj też nie przyleciał ,ale sezon jeszcze sie nie skończył niech tylko zakwitną floksy, ale widziałam że do
kokoryczy pogiętej też go przyciągnęło ta to ma dopiero długaśne trąbki w sam raz dla niego.
EWUNIU przyciągnęłaś mnie do tablicy

Fotek mam mnóstwo bo nie mogę się oprzeć przed pstrykaniem

,wiec trochę moich wypocin gorących jeszcze

roślinki niech ochoczo i zdrowo rosną
,
DAYSY te niebieskości to rzeczywiście kokorycz pogięta .Ona wiosną nawet z listków jest ozdobna ma je cudne i dla mnie nie musiała by wcale kwitnąć .Dostałam sadzonkę od Martusi

Powiedz czy nie są piękne .Zrobię dla Ciebie sadzonkę ,bo muszę zmniejszyć kępkę.Szkoda ze musiałam ściąć Parnika zanim przekwitł ,a dzisiaj przy wietrze już widziałam jak pergola z Alpenfee się chwiała strach się bać, że to wszystko runie, bo pergola już zbutwiała takie to są te marketowe pergole, a ma chyba ze 4 lata
IGUSIU nie wszystkie moje róże pachną ,ale mnie to nie przeszkadza gdy kolor i faktura mi się podoba. Dobrze ,ze u mnie w tym roku lajtowo z tymi oślizłymi, bo na razie większych strat nie mam Te dzwonki to są byliny brzoskwiniolistne mam niebieskie i białe .Bardzo je przetrzebiłam jesienią zostały tylko małe kępki, ale w sezonie znów się odtworzą .
DOROTKO Abraham Darby ,Gartentraume te obie róże to samo piwonia Sarah Bernhard muszą kwitnąć podczas słonecznej pogody inaczej nie nacieszysz sie ich kwiatami zostają mumie.Taka Schwarze Madonna nie pachnie ,ale dla niej deszcz i słońce nie straszne już stoi 2 tygodnie 1 kwiat .Teraz rozpoczyna kwitnienie moja cudowna

Rose der hoffnung
Spokojnej nocki życzę wszystkim