Działka na Kaszubach 2011
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Jakie śliczne ogrodniczki
a jakie pomocne 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
Ogrodniczki - mistrzynie świata w konewkowaniu
A bratki może faktycznie nie całkiem jeszcze rokokowe, ale przeurocze. Kolory śliczne i miny
Pokazuj, co tam jeszcze masz w zanadrzu

A bratki może faktycznie nie całkiem jeszcze rokokowe, ale przeurocze. Kolory śliczne i miny
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Ja też siałam rococo w tym roku - mam same żółte z oczkiem ciemnym
I jakoś nie wyglądają jak rococo..
- amba19

Bratki uwielbiam od zawsze za ich minki właśnie. Czy nie uważacie, że ten na drugim zdjęciu wygląda jakby puszczał do mnie oczko
Powinnam wyrywać chwasty a siadłam do kompa i ruszyć mi si,ę nie chce. Dzisiaj rozwalony został stary kompostownik, kompost jest już w nowym. Uporządkowałam też mój zapas obornika i stwierdziłam że jest go jeszcze całkiem sporo. W moim lesie zrobiło się znacznie sympatyczniejj..
Anulko - mówisz-masz, zaraz coś tam powstawiam
Bernadetko - tak to bywa z tymi nasionami a także z kupowanymi bylinami, że nie zawsze wyrasta to czego się spodziewamy...

Powinnam wyrywać chwasty a siadłam do kompa i ruszyć mi si,ę nie chce. Dzisiaj rozwalony został stary kompostownik, kompost jest już w nowym. Uporządkowałam też mój zapas obornika i stwierdziłam że jest go jeszcze całkiem sporo. W moim lesie zrobiło się znacznie sympatyczniejj..
Anulko - mówisz-masz, zaraz coś tam powstawiam
Bernadetko - tak to bywa z tymi nasionami a także z kupowanymi bylinami, że nie zawsze wyrasta to czego się spodziewamy...

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No ładnie,
dzieci pracują a kot się wyleguje
Marysiu
chyba dzisiaj mamy pełnię i nie należy nic robić w ogrodzie. Mnie też dzisiaj jakiś leń dopadł.

Marysiu
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-ależ trochę rokoko już są!
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Śliczne zdjęcia bratków. Grzybień, dziewanny, pyszny goździk- wspaniałe. Badam już kilka dni czy moja lawenda rozwija pączki i chyba troszeczkę już je otwiera, ale powoli.
- amba19

Krysiu - wiadomo przecież, że kocury to leniuchy
Ewo - to te od Ciebie! Są prześliczne i szybko zaczęły kwitnąć. Spodziewałam się kwitnienia dopiero w sierpniu.
Olu - dzięki za miłe słowa! Bratki z natury są fotogeniczne, a lawenda nigdy jeszcze tak ładnie nie kwitła, a jest u mnie trzeci sezon albo i czwarty
nie bardzo już pamiętam...
U mnie leje i tak ma być do wieczora, przynajmniej tak pokazuje prognoza na interii
Nic nie da się zrobić na działce, ech...dobrze, że wczoraj trochę podziałałam - pomimo pełni

Ewo - to te od Ciebie! Są prześliczne i szybko zaczęły kwitnąć. Spodziewałam się kwitnienia dopiero w sierpniu.
Olu - dzięki za miłe słowa! Bratki z natury są fotogeniczne, a lawenda nigdy jeszcze tak ładnie nie kwitła, a jest u mnie trzeci sezon albo i czwarty
U mnie leje i tak ma być do wieczora, przynajmniej tak pokazuje prognoza na interii
Nic nie da się zrobić na działce, ech...dobrze, że wczoraj trochę podziałałam - pomimo pełni

- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Marysiu, w Gdańsku przestało lać to i u Ciebie niedługo powinno przestać. Wystarczyło by już tego deszczu. Niestety prognozy na dzisiaj rzeczywiście nieciekawe, a z prognoz to polecam numeryczną meteo.pl i model krótkoterminowy UM. Bardzo duża sprawdzalność i dokładność. Jako że jest to prognoza numeryczna (czyli obliczana prawie na bieżąco na symulatorze) to na model długoterminowy COAMPS trzeba już brać "poprawkę"
Marysiu, co to za roślinka z prawej strony u góry? Z liści trochę przypomina pierwiosnka, a kwiatki troszkę dalie?
---edit po 5 minutach ;)
Odwołuję to że przestało lać
zaczęło ze zdwojona siła 
Marysiu, co to za roślinka z prawej strony u góry? Z liści trochę przypomina pierwiosnka, a kwiatki troszkę dalie?
---edit po 5 minutach ;)
Odwołuję to że przestało lać
- amba19

Remi - teraz u mnie przestało, czekam na zdwojone opady, które na pewno przylezą od Ciebie
Czy mógłbyś podesłać mi linka do tej prognozy na PW jeśli to nie kłopot?
Roślinka o którą pytasz to lewisja ( albo lewizja) nie pamiętam teraz jak to się pisze. Ta jest kupiona w tym roku po tym jak stwierdziłam, że zeszłoroczna przezimowała
a podobno to chimerne stworzenie. Ale lubi przepuszczalne podłoże a z tym mnie problemu nie ma. Na działce nie ma nawet jednej malutkiej kałuży, wszystka woda przelatuje na wylot poprzez mój piach.
Już leje i to faktycznie ze zdwojoną siłą, a chciałam jechać na rynek do Starej Kiszewy buuuuu
Czy mógłbyś podesłać mi linka do tej prognozy na PW jeśli to nie kłopot?
Roślinka o którą pytasz to lewisja ( albo lewizja) nie pamiętam teraz jak to się pisze. Ta jest kupiona w tym roku po tym jak stwierdziłam, że zeszłoroczna przezimowała
Już leje i to faktycznie ze zdwojoną siłą, a chciałam jechać na rynek do Starej Kiszewy buuuuu
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Poszła PW, wybacz że dopiero teraz ale w pracy jestem

Właśnie lewizja! W zeszłym sezonie widziałem ją u kogoś i mi sie bardzo też podobała, ale słyszałem że trochę ciężko ją hodować.
Właśnie lewizja! W zeszłym sezonie widziałem ją u kogoś i mi sie bardzo też podobała, ale słyszałem że trochę ciężko ją hodować.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Witaj koleżanko co tam u Ciebie za miedzą,u mnie przestało padać ale było oberwanie chmury,staw pełen wody nie ma gdzie usiąść.Pozdrawiam zza płota.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
A ja myślałam, że trochę dalej od Gdańska będzie ładniejsza pogoda... 
tak całkiem na południu, u mojej siostry jest chyba 30 stopni. Ale to już przesada w drugą stronę!
Ja korzystam z tej prognozy: http://www.weather.com/weather/tenday/G ... X0005:1:PL
niestety, na sobotę 70 % prawdopodobieństwo deszczu...
tak całkiem na południu, u mojej siostry jest chyba 30 stopni. Ale to już przesada w drugą stronę!
Ja korzystam z tej prognozy: http://www.weather.com/weather/tenday/G ... X0005:1:PL
niestety, na sobotę 70 % prawdopodobieństwo deszczu...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4