Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agniesiu, ależ masz cudowne rhododendrony ;:63 U mnie strasznie marne - mają część brązowych lisci albo z powodu uszkodzeń mrozowych, albo jakiejś choroby grzybowej. Kwitną, bo kwitną, ale to nie to, co u Ciebie :uszy Zdecydowanie lepiej mają się azalie wielkokwiatowe. Japońskie z kolei pomarzły niemal doszczętnie i nie wiem, czy będą w stanie się odbudować.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana masz rękę do fotografii ;:108 Robisz genialne ujęcia w fantastyczny sposób ukazujące Twój cudowny ogród ;:180
Jaki masz aparat ma idealną kolorystykę i nie przeklamuje :?:
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Cudne bodziszki....bardzo je lubię :uszy
ale piekne też te różowe.....złocienie ?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko na Twoim skalniaku jak zwykle kolorowo,czy na jednym ze zdjęć jest aster alpejski... :?:
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Bratki są takie wdzięczne, dlaczego nigdy ich nie miałam? ;:223
Trudno poznać co skalniak a co okolice... :;230 Ale i tak ładnie.
spokoj
100p
100p
Od: 15 mar 2009, o 19:11

Post »

Witam zostawiłam krople deszczu u Maryli, myślę że podzieli się z Tobą :wink:
Twój ogród nie jest mi obcy jak wiele ogrodów na tym forum lecz nie zawsze zostawiam ślad w formie wpisu, masz śliczny ogród pełen ciekawych roślinek gama kolorów od wczesnego lata do później jesieni ,róże .lilaki ,rododendrony oj zdało by się wymieniać - niektórych nazw to nawet nie potrafię spamiętać ;:223 o zdjęciach to już nawet nie wspomnę wkładasz wiele serca w to co chcesz z fotografować i pokazać ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś Rh faktycznie bardzo ładnie przetrwały zimę, azalii wielkokwiatowych mam tylko 2 krzaczki, jedna to tegoroczny zakup. Chcę kupić jeszcze kilka, ale u mnie bardzo słaby wybór i nie można dostać nic ciekawego, może na początku czerwca coś przywiozą :roll: Japonki i u mnie kiepsko przezimowały, listki miały całkiem przemrożone....jakież było moje zdziwienie jak po jakimś czasie odkryłam ogrom pąków. Jak zakwitły to były piękne, przez te upały już zaczynają przekwitać....bardzo szybko...niestety :(

Danuś dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ;:196 Zdjęcia robię albo Nikon D80, albo Nikon D3000.

Grażynko ja też bardzo lubię bodziszki. Mam kilka odmian, ale niestety zakwitł na razie tylko ten co na fotkach, chociaż na pozostałych mnóstwo już pąków i lada chwila pokażą swoje kwiatuszki....niektóre po raz pierwszy zobaczę :tan
Te różowe kwiatuszki to astry alpejskie, strasznie mi się podobają, mam 3 odmiany, ale te różowiutkie najpiękniejsze i najniższe :D

Marylu, zgadza się , to aster :D Bardzo go lubię, dodatkowo za to, że powtarza kwitnienie jesienią :D

Lucy ja brateczki bardzo lubię i sadzę każdej wiosny :D
U mnie i w realu rabatę kwiatową można podciagnąć pod miano skalniaka, bo kamieni na niej jeszcze więcej niż na właściwym skalniaku....rózni się jedynie tym, że jest plaskata 8-) :lol: :lol: no i rosną na niej nie tylko skalne roślinki, ale również róze i liliowce i tp :lol:

Witaj Spokoj ( zdradź proszę swoje imię :D )dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa , bardzo sie cieszę, że się odezwałaś :D Maryla podzieliła się deszczykiem....bardzo sie przyda 8-) :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko widzę ze nadal pięknie wyglądają bratki u mnie też kwitną uwielbiam je .

Genia
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguśmam nadzieję że pada jeszcze u Ciebie:) nasze roślinki tak go już pragneły.
Heh a zlałam totalnie dziś działkę na ROD ale to nie zaszkodzi, przynajmniej jutro nie będę musiała prosto ze szkoły jechać podlewać, a na 2 miejscu M nie będzie musiał ciągnąć ze studni :;230
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieś azalki i rh pięknie u Ciebie zakwitły. Moja Orlice zmarzła ....ale do wysokości kopczyka i teraz widzę, że odbija. Już myślałam, że po niej. Trzeba będzie ja podkarmić i może w przyszłym roku zakwitnie. :wink:
Reszta kwiecie równie piękna. :D
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chciałam się przywitać :wit ,podziwiam Twój ogród , doświadczenie i wiedza widoczna jest na zdjęciach,
które mam pokazujesz -8 część to nie byle co !!!!
-pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu te brateczki wysiewałam w zeszłym roku, ja też bardzo je lubią, kwitną do późnej jesieni i są takie radosne i kolorowe :D

Ulu wreszcie i u mnie popadało. W nocy zaczęła sie wspaniała ulewa i burza. Pięknie wszystko podlało, bardzo sie cieszę, bo było juz naprawdę bardzo sucho ...

Eluś mam nadzieję, ze Twoja Orlice pięknie odbije i w przyszłym roku obsypie sie kwiatami :D To takie smutne, kiedy ulubione kwiatuszki przemarzają czy chorują :(

Marysiu bardzo dziękuję , to bardzo miłe co piszesz ;:196 Zapraszam serdecznie do mojego ogródka :D

Troszkę kolorków na dziś :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

To u Ciebie dziś świeci słońce ? :;230 ,bo u mnie wreszcie leje. ;:138
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aguś zapodałaś piękne widoczki ;:108 Rododendrony i azalie swoimi kolorami ożywiają ogród.
Ten krzaczor pełny białego kwiecia obok hustawki to co? Tawuła :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu wczoraj jeszcze było gorąco i pięknie, a w nocy zaczęło padać. Dziś cały dzień jest mokry, właśnie szykujemy grilla pod dachem 8-) :lol: Cieszę sie z deszczu, bo roślinki mimo podlewania były bardzo spragnione....

Jolu dziękuję :D Masz racje ten krzew to Tawuła van Houttea. Azalie i rh bardzo lubię, żałuję, że nie mam miejsca na więcej, bo bym sadziła i sadziła :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”