Wandy ogródek pod dębami, część 2
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Wandziu wybacz moją długą nieobecność. Przepiękna kolekcja prymulek. Ta różowa z białą oblamówką- chyba najbardziej mi się podoba, choć wybór trudny. Jeju ostatnio szłam po mieście i widziałam tawuły posadzone przy chodnikowych rabatach i miałam zagadkę co to. Dzięki że pokazałaś swoje
Duże rosną?
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
witaj trochę pooglądałem i jestem pod wrażeniem twojego ogrodu .Bardzo ładne tawułki i tyle kolorów wiosny.Troche postaram się nadrobić jak wolne będę miał.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wandziu
Pięknie w Twoim ogrodzie, prymulki śliczne a tawuły tak mi się bardzo spodobały że muszą być w moim żywopłocie liściastym
Pięknie prezentuje się brzózka , znasz może jej nazwę 
Pięknie w Twoim ogrodzie, prymulki śliczne a tawuły tak mi się bardzo spodobały że muszą być w moim żywopłocie liściastym
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Wandziu
Piękna wiosna u Ciebie ,szczególnie prymule ,piszesz że one łatwe w uprawie ,a ja nie mogę się dochować ,jakie posadzę to mi marnieja podpowiec proszę w jakiej glebie je sadzisz
jakie stanowisko ,czym zasilasz
Tawuły też masz piękne ale te mam ,to nie robią na mnie takiego wrażenia 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Właśnie, szerokie ujęcia szczególnie piękneAgaNet pisze:![]()
Piękna wiosna u Ciebie Wandziuprymulki śliczne, tawuła przepiękna
No i bardzo mi się podobają takie ogóle i szerokie ujęcia twojego wiosennego ogrodu !!!
- kasiatt
- 200p

- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu
Widoczki masz przeurocze. Na pewno wspaniale się u Ciebie odpoczywa.Ale Ty pewnie nie masz czasu na odpoczynek, bo taki wymuskany ogród to pracy potrzebuje.
Widoczki masz przeurocze. Na pewno wspaniale się u Ciebie odpoczywa.Ale Ty pewnie nie masz czasu na odpoczynek, bo taki wymuskany ogród to pracy potrzebuje.
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Wandziu i Ty też?
I Ty też masz białą tawułę? cudownie kwitnie... ależ mi się marzy mieć taką 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- 7koliberek9
- 200p

- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Wando, dzięki za odwiedziny. Ta zima niestety nawet w Twoim regionie była bardzo sroga co niezmiernie nie zaskoczyło. Poza tym Twój ogród wydaje się bym gęsty, osłonięty a tym samym sprawia wrażenie ciepłego
Jeśli chodzi o całkowite zniszczenia to zima pozbawiła mnie dwóch żarnowców, 15 wrzosów i hebe
Muszę jednak przyznać że kret jest gorszy bo zniszczył mi dwie piwonie, forsycję, żurawkę, trawkę imeratę cylindryczną i niezliczona ilośc małych bylin na skalniaku
Bardzo podoba mi się u Ciebie brzoza
Czy to szczepione drzewko w odmianie Youngi?
Jeśli chodzi o całkowite zniszczenia to zima pozbawiła mnie dwóch żarnowców, 15 wrzosów i hebe
Bardzo podoba mi się u Ciebie brzoza
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Lubelski, witam, ty zawsze wpadasz jak po ogień, ale miło, że zaglądasz od czasu do czasu
AgaNet, ogólne ujęcia zawsze są najciekawsze. Można czasem coś u kogoś podgapić i poczuć się trochę tak, jakby się tam naprawdę było
100krotko, masz rację, ogrodowe detale są niezbędne. Czasem wystarczy jakaś stara konewka, balia, miska, wszystko jedno. Coś na czym można zawiesić oko.
Misiu, miło mi to słyszeć i będę starać się jeszcze bardziej
Paula, pytasz o wielkość tawuł. Ta wczesna, biała, jest dość spora i rośnie nie tylko w górę, ale wszerz. Trzeba ją po kwitnieniu formować. Tawuły japońskie są mniejsze i tnie się je do dowolnych wymiarów. Świetnie znoszą cięcie.
Andrzejku, witam i zapraszam
Romko, koniecznie wprowadź tawuły do żywopłotu, ale nie same, tylko przeplatając je z innymi krzewami, tak aby cały czas coś kwitło. Jeśli chodzi o brzózkę, to est to drzewko szczepione na pniu i nazywa się "Youngi". Jest bardzo malownicza. Moja na razie młoda, ale po kilku latach mam nadzieję dochować się na niej bujnej czupryny
TerDob, coż ja ci mogę poradzić względem prymulek. Ja właściwie w ogóle o nie nie dbam. Rosną w różnych miejscach, ale nie na pełnym słońcu, bo latem by wyschły. Jednak trochę wilgoci potrzebują. U mnie ziemia ma odczyn raczej kwaśny. Może to im odpowiada? NIgdy niczym nie nawoziłam. Ziemia u mnie przepuszczalna. I to chyba wszystko
Pamelko, ja też lubię szerokie ujęcia, można wtedy się zorientować, jak naprawdę wygląda czyjś ogródek
Kasiutt, oj prawda to, prawda, że pracy trzeba na wiosnę włożyć sporo. Codziennie coś tam w ogrodzie robię. A jak to świetnie wpływa na zdrowie. Zresztą sama wiesz, bo także nieobce ci są robótki ogrodowe, prawda?
Kalmio, dęby pewnie rosną, jak co roku, ale liści na razie na nich nie ma. Stoją takie łyse. One i akacje. Wszystkie inne drzewa już mają zielone listeczki, a te jeszcze na razie golutkie
Marto, witaj
Koniecznie sobie spraw tawułę wczesną (biała) i inne rodzaje. Masz u siebie jeszcze sporo miejsca, a więc na pewno się zmieszczą.
Koliberku, Tak, ta brzózka to "Youngi". Otóż zima także zabrała mi wrzosy i żarnowca i już chyba zrezygnuję na dobre z tych roślin, bo nie chcę co roku bać się, że znowu wymarzną. Kreta na szczeście u mnie nie ma, chociaż u sąsiada widziałam na przedwiośniu ogrom kopców na trawniku. Kiedyś jeden kret do mnie przylazł, a więc wpadłam w panikę, lecz po kilku dniach sobie na szczęście poszedł
Współczuję, że musisz się z nim zmagać.
AgaNet, ogólne ujęcia zawsze są najciekawsze. Można czasem coś u kogoś podgapić i poczuć się trochę tak, jakby się tam naprawdę było
100krotko, masz rację, ogrodowe detale są niezbędne. Czasem wystarczy jakaś stara konewka, balia, miska, wszystko jedno. Coś na czym można zawiesić oko.
Misiu, miło mi to słyszeć i będę starać się jeszcze bardziej
Paula, pytasz o wielkość tawuł. Ta wczesna, biała, jest dość spora i rośnie nie tylko w górę, ale wszerz. Trzeba ją po kwitnieniu formować. Tawuły japońskie są mniejsze i tnie się je do dowolnych wymiarów. Świetnie znoszą cięcie.
Andrzejku, witam i zapraszam
Romko, koniecznie wprowadź tawuły do żywopłotu, ale nie same, tylko przeplatając je z innymi krzewami, tak aby cały czas coś kwitło. Jeśli chodzi o brzózkę, to est to drzewko szczepione na pniu i nazywa się "Youngi". Jest bardzo malownicza. Moja na razie młoda, ale po kilku latach mam nadzieję dochować się na niej bujnej czupryny
TerDob, coż ja ci mogę poradzić względem prymulek. Ja właściwie w ogóle o nie nie dbam. Rosną w różnych miejscach, ale nie na pełnym słońcu, bo latem by wyschły. Jednak trochę wilgoci potrzebują. U mnie ziemia ma odczyn raczej kwaśny. Może to im odpowiada? NIgdy niczym nie nawoziłam. Ziemia u mnie przepuszczalna. I to chyba wszystko
Pamelko, ja też lubię szerokie ujęcia, można wtedy się zorientować, jak naprawdę wygląda czyjś ogródek
Kasiutt, oj prawda to, prawda, że pracy trzeba na wiosnę włożyć sporo. Codziennie coś tam w ogrodzie robię. A jak to świetnie wpływa na zdrowie. Zresztą sama wiesz, bo także nieobce ci są robótki ogrodowe, prawda?
Kalmio, dęby pewnie rosną, jak co roku, ale liści na razie na nich nie ma. Stoją takie łyse. One i akacje. Wszystkie inne drzewa już mają zielone listeczki, a te jeszcze na razie golutkie
Marto, witaj
Koliberku, Tak, ta brzózka to "Youngi". Otóż zima także zabrała mi wrzosy i żarnowca i już chyba zrezygnuję na dobre z tych roślin, bo nie chcę co roku bać się, że znowu wymarzną. Kreta na szczeście u mnie nie ma, chociaż u sąsiada widziałam na przedwiośniu ogrom kopców na trawniku. Kiedyś jeden kret do mnie przylazł, a więc wpadłam w panikę, lecz po kilku dniach sobie na szczęście poszedł
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Wando mam taką małą tawułę wczesną,rok temu posadzoną i już pięknie kwitnie,japońskich mam kilka,są świetne na wiosnę i jesienią,przez lato różowe kwiaty czyli krzew idealny...
A ogródek dziś rewelacja,wszystko pięknie rośnie tylko deszczu trzeba,u mnie już sucho,nie nadążam z konewką...
A ogródek dziś rewelacja,wszystko pięknie rośnie tylko deszczu trzeba,u mnie już sucho,nie nadążam z konewką...
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wandziu! Dawno u ciebie nie byłam i teraz z przyjemnością pooglądam sobie fotki z twojego pięknego ogrodu.Widzę,że w piaskownicy jakieś przyjęcie się szykuje,tyle przygotowanych babek 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kochana o japońskich to wiem bo mam 3!
bezproblemowe. Jeju ile masz serduszek
Moja w tym roku nie zakwitnie 
-