Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziu wybacz moją długą nieobecność. Przepiękna kolekcja prymulek. Ta różowa z białą oblamówką- chyba najbardziej mi się podoba, choć wybór trudny. Jeju ostatnio szłam po mieście i widziałam tawuły posadzone przy chodnikowych rabatach i miałam zagadkę co to. Dzięki że pokazałaś swoje :) Duże rosną?
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

witaj trochę pooglądałem i jestem pod wrażeniem twojego ogrodu .Bardzo ładne tawułki i tyle kolorów wiosny.Troche postaram się nadrobić jak wolne będę miał.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu :wit
Pięknie w Twoim ogrodzie, prymulki śliczne a tawuły tak mi się bardzo spodobały że muszą być w moim żywopłocie liściastym ;:138 ;:138 Pięknie prezentuje się brzózka , znasz może jej nazwę :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Wandziu :wit Piękna wiosna u Ciebie ,szczególnie prymule ,piszesz że one łatwe w uprawie ,a ja nie mogę się dochować ,jakie posadzę to mi marnieja podpowiec proszę w jakiej glebie je sadzisz :?: jakie stanowisko ,czym zasilasz :?: Tawuły też masz piękne ale te mam ,to nie robią na mnie takiego wrażenia ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

AgaNet pisze::wit

Piękna wiosna u Ciebie Wandziu ;:138 prymulki śliczne, tawuła przepiękna ;:63 No i bardzo mi się podobają takie ogóle i szerokie ujęcia twojego wiosennego ogrodu !!!
Właśnie, szerokie ujęcia szczególnie piękne :uszy
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu :wit

Widoczki masz przeurocze. Na pewno wspaniale się u Ciebie odpoczywa.Ale Ty pewnie nie masz czasu na odpoczynek, bo taki wymuskany ogród to pracy potrzebuje.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

:wit Ładne widoczki, takie wiosenne ... a jak dęby? Zaczynają rosnąć?
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Wandziu i Ty też? :roll: I Ty też masz białą tawułę? cudownie kwitnie... ależ mi się marzy mieć taką :lol:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Wando, dzięki za odwiedziny. Ta zima niestety nawet w Twoim regionie była bardzo sroga co niezmiernie nie zaskoczyło. Poza tym Twój ogród wydaje się bym gęsty, osłonięty a tym samym sprawia wrażenie ciepłego ;:3

Jeśli chodzi o całkowite zniszczenia to zima pozbawiła mnie dwóch żarnowców, 15 wrzosów i hebe :| Muszę jednak przyznać że kret jest gorszy bo zniszczył mi dwie piwonie, forsycję, żurawkę, trawkę imeratę cylindryczną i niezliczona ilośc małych bylin na skalniaku :evil:

Bardzo podoba mi się u Ciebie brzoza ;:63 Czy to szczepione drzewko w odmianie Youngi?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Lubelski, witam, ty zawsze wpadasz jak po ogień, ale miło, że zaglądasz od czasu do czasu :D

AgaNet, ogólne ujęcia zawsze są najciekawsze. Można czasem coś u kogoś podgapić i poczuć się trochę tak, jakby się tam naprawdę było :D

100krotko, masz rację, ogrodowe detale są niezbędne. Czasem wystarczy jakaś stara konewka, balia, miska, wszystko jedno. Coś na czym można zawiesić oko.

Misiu, miło mi to słyszeć i będę starać się jeszcze bardziej ;:196

Paula, pytasz o wielkość tawuł. Ta wczesna, biała, jest dość spora i rośnie nie tylko w górę, ale wszerz. Trzeba ją po kwitnieniu formować. Tawuły japońskie są mniejsze i tnie się je do dowolnych wymiarów. Świetnie znoszą cięcie. :D

Andrzejku, witam i zapraszam :wit

Romko, koniecznie wprowadź tawuły do żywopłotu, ale nie same, tylko przeplatając je z innymi krzewami, tak aby cały czas coś kwitło. Jeśli chodzi o brzózkę, to est to drzewko szczepione na pniu i nazywa się "Youngi". Jest bardzo malownicza. Moja na razie młoda, ale po kilku latach mam nadzieję dochować się na niej bujnej czupryny ;:108

TerDob, coż ja ci mogę poradzić względem prymulek. Ja właściwie w ogóle o nie nie dbam. Rosną w różnych miejscach, ale nie na pełnym słońcu, bo latem by wyschły. Jednak trochę wilgoci potrzebują. U mnie ziemia ma odczyn raczej kwaśny. Może to im odpowiada? NIgdy niczym nie nawoziłam. Ziemia u mnie przepuszczalna. I to chyba wszystko :)

Pamelko, ja też lubię szerokie ujęcia, można wtedy się zorientować, jak naprawdę wygląda czyjś ogródek :D

Kasiutt, oj prawda to, prawda, że pracy trzeba na wiosnę włożyć sporo. Codziennie coś tam w ogrodzie robię. A jak to świetnie wpływa na zdrowie. Zresztą sama wiesz, bo także nieobce ci są robótki ogrodowe, prawda?

Kalmio, dęby pewnie rosną, jak co roku, ale liści na razie na nich nie ma. Stoją takie łyse. One i akacje. Wszystkie inne drzewa już mają zielone listeczki, a te jeszcze na razie golutkie :wink:

Marto, witaj :wit Koniecznie sobie spraw tawułę wczesną (biała) i inne rodzaje. Masz u siebie jeszcze sporo miejsca, a więc na pewno się zmieszczą.

Koliberku, Tak, ta brzózka to "Youngi". Otóż zima także zabrała mi wrzosy i żarnowca i już chyba zrezygnuję na dobre z tych roślin, bo nie chcę co roku bać się, że znowu wymarzną. Kreta na szczeście u mnie nie ma, chociaż u sąsiada widziałam na przedwiośniu ogrom kopców na trawniku. Kiedyś jeden kret do mnie przylazł, a więc wpadłam w panikę, lecz po kilku dniach sobie na szczęście poszedł :| Współczuję, że musisz się z nim zmagać.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ogródek dzisiaj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Wando mam taką małą tawułę wczesną,rok temu posadzoną i już pięknie kwitnie,japońskich mam kilka,są świetne na wiosnę i jesienią,przez lato różowe kwiaty czyli krzew idealny...
A ogródek dziś rewelacja,wszystko pięknie rośnie tylko deszczu trzeba,u mnie już sucho,nie nadążam z konewką... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandziu! Dawno u ciebie nie byłam i teraz z przyjemnością pooglądam sobie fotki z twojego pięknego ogrodu.Widzę,że w piaskownicy jakieś przyjęcie się szykuje,tyle przygotowanych babek :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Kochana o japońskich to wiem bo mam 3! :D bezproblemowe. Jeju ile masz serduszek :shock: Moja w tym roku nie zakwitnie :?
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

w ogrodzie coraz piękniej, tyle kolorów kwiatów i liści :roll:
to moja ulubiona pora w ogrodach, gdy wszystko się budzi
i rośnie w oczach ;:138 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”