Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Krysieńko ja swoją krzewuszkę zawsze dosyć mocno przycinam, może to jest tajemnica jej kwitnienia :?: :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko uwielbiam jaśminowiec nie tylko za piękne kwiaty , ale za piękny zapach , w tym roku powtórzył kwitnienie .

Genia
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzewuszka cudowna!

Aga, azaliom nic nie będzie, przecież zrzucają liście na zimę, więc śnieg im nie straszny, tylko delikatnie go rzucaj :D
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Łał! Ależ pięknie kwitną Ci te wszystkie krzaczki! :shock:
Oprócz przycinania chyba muszą być dobrze przez Ciebie odżywiane. :D
Zaciekawiło mnie, że migdałek przebarwia się jesienią. Masz może Aguś jego zdjęcie
o tej porze roku?
Pozdrawiam serdecznie
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

:wit Agnisiu :D Zapachniało u Ciebie wiosną :lol: ........piękna krzewuszka!
Migdałek też uroczy chociaż akurat za tym krzewem nie przepadam......

Pod białą pierzyną śniegu wszystko dobrze śpi-zimuje byle nie za długo 8-) [najpóżniej do kwietnia]
Któż to wie? co klimacik nasz przejściowy wywinie :?: Moze w kwietniu będzie lato? :roll:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit

Pięknie u Ciebie kwitnie krzewuszka ;:138 i jaśminowiec ;:138

Też mam taką krzewuszkę w moim ogrodzie. Sadziłam ją wiosną, ale obcinałam boczne pędy bo chcę spróbować z wyhodowaniem takiej na pniu :oops: Nie mam pojęcia czy się uda ;:24

Jaśminowiec piękny. Przy tarasie posadziłam jaśmin pnący - mam nadzieję że przeżyje tegoroczną mroźną szkocką zimę i będę się cieszyć jego kwiatami i zapachem w przyszłym roku :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu faktycznie zapach jest bajeczny. Mnie kwiaty jaśminowca przypominają kwiaty ciemiernika :lol:

Ewuś , no spróbuję z tym sadzeniem, może akurat i ze śniegiem dadzą radę 8-) Bo to naprawdę idealne miejsce na nie. Po wykopaniu róż długo szukałam pomysłu na tę rabatę, w pewnym momencie zdecydowałam się na róże krzaczaste, ale nadal coś było mi nie tak, a teraz te azalie tak mi przypasiły :roll: :lol:

Jadziu aż wstyd się przyznać, ale ja nie karmię swoich roślinek zbyt obficie :oops: W przyszłym roku postaram się troszkę poprawić w tej dziedzinie :lol: Ale na szczęście do tej pory wszystkie kwitły pięknie, zawsze jak sadzę krzewik, to robię mu bogatą mieszankę, i to na dłuższy czas starcza :D
Migdałek faktycznie pięknie się przebarwia, już szukam jego jesiennej fotki :D

Obrazek

Obrazek

Smoczynko oby to lato przyszło jak najszybciej, mogłoby być już w marcu 8-) :lol: . Taka kołderka ze śniegu jest cudowna dla roślinek, ale najbardziej się boję, o tę rabatę, na której chcę posadzić azalie , bo tam jest zrzucany śnieg z podjazdu i boję się, aby się nie połamały, bo już teraz śnieg jest na wysokość ogrodzenia :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

W lubelskim jest doskonała ziemia ( z tego co pamiętam ze szkoły :wink: ) i rośliny nie potrzebują ciągłego nawożenia.
Krzewuszka faktycznie obsypana kwieciem. Ja posadziłam w tym roku dwie kolejne odmiany i jestem ciekawa jak będą się sprawowały. Mój młody migdałek szczepiony na kiju jak dotąd nie kwitnie zbyt bujnie, ale ma tylko kilka gałązek na krzyż. Nie miałam pojęcia, że po posadzeniu powinnam go przyciąć :oops: i teraz po każdym kwitnieniu staram się to nadrobić. W tym roku też mi troszkę chorował i padł ofiarą mszyc. Mimo ostrego klimatu nie przykrywam go.
Aga - na pewno kupiłam szachownicę kostkowaną "alba" i Michałowskiego - co wyrośnie...zobaczymy wiosną. Po raz trzeci ( i chyba ostatni) skusiłam się też na koronę cesarską - jakoś nie mam do nich szczęścia albo ręki :(
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu kusisz tymi pięknymi roślinkami. Na lilaka o tak niespotykanym kolorze miałabym ochotę, ale miejsca brak. Krzewuszka oblepiona kwiatami w kolorze cudnej czerwieni, aż gałązki się przewieszają. :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ago mój jaśminowiec ma rok , kupiłam o pełnych kwiatkach .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Moja krzewuszka miała 2 badyle. Już na jesień się zagęściła, ale widzę, ze nieźle może wyglądać przy dobrej ręce!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś myślę, że nie powinno być problemu z wyhodowaniem piennej odmiany, trzeba tylko bardzo pilnować wyrastających bocznych gałązek :D
Mam nadzieję, że Twój jaśmin bezpiecznie przezimuje i już czekam na jego fotki ;:138

Izuniu, u mnie niestety ziemia bardzo kiepska, dosłownie piasek :? ale ja zawsze jak sadzę krzewiki, to robię duży dołek i wsypuję mieszankę odpowiednią dla danej roślinki, np ziemia kupna, dużo kompostu, troszkę przefermentowanego obornika i roslinki wspaniale się czują w takim domku , na dosyć długi czas im starcza :D Ale już teraz trzeba będzie troszkę ponawozić :D
Ja mam tylko tę bordową krzewuszkę, 2 krzaczki. Muszę koniecznie posadzić sobie jeszcze jakiś inny kolorek......tylko gdzie :?:
Migdałek dzięki przycinaniu na pewno pięknie zagęsci Ci się :D
Ja też kupowałam tę odmianę szachownic Alba- ale niestety wszystkie okazały się bordowe, w przyszłym roku koniecznie muszę to naprawić, bo te bielutkie są przepiękne.
Cesarskich nie sadziłam nigdy, nie mam miejsca, a i jakoś najbardziej lubię te drobniejsze odmiany :D

Tajeczko krzewuszka faktycznie zawsze ma mnóstwo kwiatków, bardzo lubię jak te gałązki pod ich ciężarem aż się rozkładają :D

Geniu mój jest taki zwykły pojedyńczy, ale to już wieloletni krzaczek, już był bardzo zmniejszany , ale pięknie się rozrasta i każdego roku niestrudzenie kwitnie :D

Miłeczko przytnij krzewuszkę po kwitnieniu i pięknie Ci się zagęści :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki za zdjęcie. Faktycznie ładnie się przebarwia. Trzeba będzie o nim pomyśleć. :D
A kiedy przycinasz jaśminowca? Mój jeszcze nie kwitł no ale też i nie przycinałam go.

Krzaczki dostały świetną "wyprawkę", więc nie dziwota, że tak Ci się pięknie
odwdzięczyły.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja wszystkie krzewy kwitnące wiosną przycinam zaraz po kwitnieniu, i to dosyć mocno. Wspaniale się wtedy zagęszczają i bardzo ładnie kwitną . Często też powtarzają kwitnienie jesienią, nie tak obfite, ale też ładne. W tym roku pięknie powtarzały Wejgele :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś - jeśli znowu u mnie nie jaśminowiec nie zakwitnie, będę zaglądać
do Twojego wątku, żeby wiedzieć, kiedy to zrobić. :wink:
A pigwowca też przycinasz?
No przyznaję się bez bicia - w dalszym ciągu mam problemy z przycinaniem i raczej
niechętnie używam sekatora. :oops:
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”