Agnisiu
  Agnisiu  Zapachniało u Ciebie wiosną
 Zapachniało u Ciebie wiosną  ........piękna krzewuszka!
 ........piękna krzewuszka! [najpóżniej do kwietnia]
 [najpóżniej do kwietnia] Moze w kwietniu będzie lato?
 Moze w kwietniu będzie lato?  

i jaśminowiec
 i jaśminowiec   
  Nie mam pojęcia czy się uda
 Nie mam pojęcia czy się uda   

Bo to naprawdę idealne miejsce na nie. Po wykopaniu róż długo szukałam pomysłu na tę rabatę, w pewnym momencie zdecydowałam się na róże krzaczaste, ale nadal coś było mi  nie tak, a teraz te azalie tak mi przypasiły
 Bo to naprawdę idealne miejsce na nie. Po wykopaniu róż długo szukałam pomysłu na tę rabatę, w pewnym momencie zdecydowałam się na róże krzaczaste, ale nadal coś było mi  nie tak, a teraz te azalie tak mi przypasiły   

W przyszłym roku postaram się troszkę poprawić w tej dziedzinie
 W przyszłym roku postaram się troszkę poprawić w tej dziedzinie   Ale na szczęście do tej pory wszystkie kwitły pięknie, zawsze jak sadzę krzewik, to robię mu bogatą mieszankę, i to na dłuższy czas starcza
 Ale na szczęście do tej pory wszystkie kwitły pięknie, zawsze jak sadzę krzewik, to robię mu bogatą mieszankę, i to na dłuższy czas starcza   

. Taka kołderka ze śniegu jest cudowna dla roślinek, ale najbardziej się boję, o tę rabatę, na której chcę posadzić azalie , bo tam jest zrzucany śnieg z podjazdu i boję się, aby się nie połamały, bo już teraz śnieg jest na wysokość ogrodzenia
 . Taka kołderka ze śniegu jest cudowna dla roślinek, ale najbardziej się boję, o tę rabatę, na której chcę posadzić azalie , bo tam jest zrzucany śnieg z podjazdu i boję się, aby się nie połamały, bo już teraz śnieg jest na wysokość ogrodzenia  

) i rośliny nie potrzebują ciągłego nawożenia.
 ) i rośliny nie potrzebują ciągłego nawożenia. i teraz po każdym kwitnieniu staram się to nadrobić. W tym roku też mi troszkę chorował i padł ofiarą mszyc. Mimo ostrego klimatu nie przykrywam go.
  i teraz po każdym kwitnieniu staram się to nadrobić. W tym roku też mi troszkę chorował i padł ofiarą mszyc. Mimo ostrego klimatu nie przykrywam go.

ale ja zawsze jak sadzę krzewiki, to robię duży dołek i wsypuję mieszankę odpowiednią dla danej roślinki, np ziemia kupna, dużo kompostu, troszkę przefermentowanego obornika i roslinki wspaniale się czują w takim domku  , na dosyć długi czas im starcza
 ale ja zawsze jak sadzę krzewiki, to robię duży dołek i wsypuję mieszankę odpowiednią dla danej roślinki, np ziemia kupna, dużo kompostu, troszkę przefermentowanego obornika i roslinki wspaniale się czują w takim domku  , na dosyć długi czas im starcza  Ale już teraz trzeba będzie troszkę ponawozić
 Ale już teraz trzeba będzie troszkę ponawozić