karolacha-Karolinko Witaj!
Ano, tak,Udały się i w tym roku dynie.Pomimo,że było sucho.Zwłaszcza tam za siatką , gdzie rosły. Tam nie podlewałam ich wcale.Także rosły jak mogły.A mnie i z jednego krzaczka kilka jest .
Trawnik dopiero niedawno po tych deszczach odżył po upałach letnich.I teraz wygląda jak trawnik.Szkoda,że już koniec sezonu.I rzadziej można nawet nim się cieszyć .Bo zimno ii mniej już człowiek posiedzi na dworze.
Och a ty Karolinko przerabiasz rabaty i nasadzenie.Róże likwidujesz ?
U mnie też w tym roku marnie kwitły.Ale ich nie likwiduję .Jeszcze,Jeszcze im dam czas,odkopię,nawozem-obornikiem obłoże, podleję ina wiosnę pooglądam.I zobaczę jaki co będzie z nimi.
Ale podziwiam ciebie z tą-tytaniczną pracą.
plocczanka-Lucynko Ależ jesień powinna być z dyniami związana.
I z dekoracjami iz potrawami.Dynie są bardzo bogate w witaminy i rożne składniki mineralne
Pomponikowe dalijki są ładne, fakt, jeszcze chyba jakieś takie na wiosnę sobie dokupię.
U mnie jeden cosmosy już przekwitły.A inne jeszcze sobie kwitną

Tak, ta nowa jeżówka jest śliczna.Oby mi tylko dobrze przezimowała.
silvarerum-Sylwio Tak ogrody z pracami i posiedzeniami nam się kończą i będzie czas między innymi ina forum i na książki

Rani bardzo zimne.Ale dzień słoneczny piękny.Aby jeszcze tak długo było.Chcę, chce się aej jesieni długo, oj długo.
Tą pomponikową żółtą chryzantemę mam pierwszy raz. i mi też się podoba.Zimowała małą sadzonka.Tylko pierwszy raz kwitnie.
Ja chcę kilka rozchodników dokupić.Ale to już na wiosnę ,
Trochę dyń jest.Mniejsze niż w tamtym roku.Ale sucho było. Hokkaido też mam sadzę.To te pomarańczowe z białym paskiem.
Hmm,ale ta zielonkawo-beżowa niestety nie wiem co to za odmiana .
cyma2704-Soniu Tak i w tym roku dynie, pomimo suszy nie zawiodły.
To już ostatni mieczyk.Tam sadziłam ileś mieczyków.Tak sadzę po 5, czy więcej w jednym miejscu.A ten niespodziewanie jeszcze mi kwitnie o tej porze roku.
Dokładnie tak. Cz yte trawniki nie mogłyby być takie zielone , przyjemne na lato.
A tak susza je zmaltretowała.A teraz odżyły i zaraz pomrozi i tyle.
Oj, tak mamy to tak mają.W ten weekend córcia jeszcze przyjeżdża.To też trzeba będzie naszykować do wzięcia jedzonka.Mąz ją teraz zawoził, to rozeznanie na tym jej mieszkanku zrobił.I stwierdził,że ma dużą lodówkę i 3 szuflady w zamrażarce, to można jej jedzenia szykować.O
Jeżówka Eccentric jest cudna .Suupreme też.
jonatanka-Asiu Trochę jeszcze tych kolorków jest w ogrodzie i dobrze. Przez lata człowiek starał się aby jakieś były.I w końcu są.
Oczywiście, dalie, mieczyki wykopuję.Chyba,że o jakiejś zapomnę.W ubiegłym roku tak było .I jedną dalię zapominałam wykopać kilka mieczyków.
silversnow-Olu Te kosmosy to fajne , ładne kwiatuszki.U mnie już się same rozsiewają.
Jeżówki chyba wszystkie są piękne .Nawet ta zwykła.Ale w większej ilości.
każda pora roku jest ładna i może być kolorowa.Ale trzeba trochę popracować i tych roślin nasadzić i poczekać na ich rozrost.
Dziękuję za miłe słowa.

A jak tam chcesz już jakieś nasionka ode mnie ???
Floks kupiony w ubiegły roku.Pierwszy raz zakwitł. Ale miał być bardziej pomarańczowy, a jest jakiś różowy.Może się zmieni na drugi rok.

Moja piękna NN
Chryzntemka druga kwitnie
I pierwszy kwiat sadżca

I jedna jedyna werbena gdzieś się pojawiła
Iwonko1; Shire-MoniczkoApril Jest, jest rożnych dyń.Zbiory się udały. Ozdobne też są.Trochę dekoracji też musi być.
Hokkaido też są.
A Trochę zawsze jest dla znajomych a " większa połowa " jest dla naszej rodziny.
W ubiegłym roku robiłam i w tym leczo z dynią .
Zupę - krem pikaną.Sernik z dynią.Mufinki.
Dynie faszerowane.
Kopytka.Nawet nalewkę ,Ale w tym roku z robienia nalewki rezygnuję.
A ostanie dania z dyni robiłam w styczniu.Tak, tak!!
Także jeszcze parę miesięcy mam przed sobą akurat w ogrodzie nie będzie co robić.To znowu więcej kulinarnie.
I podejrzewam,że pokuszę sie znowu o wypróbowanie nowych przepisów z dynią
Jeżówki dla mnie wszystkie sa piękne .A ta nowa bardzo,bardzo mi się podoba.Oby tylko dobrze przezimowała.
April-Jolu To cieszę się,że sprawiłam ci taką niespodziankę.Zasłużyłeś nato.Naprawdę to był spontaniczny pomysł.I cieszę się,że się udał.I masz dużo radości.
Dyniek mam.Bo lubię, rożne.
Ojtam oj tam.A jakie zdrowe te dynie.I jaka zabawa z nowymi daniami.Dynie tobomba witamin.Warto je sadzić i robić dania z nimi. !!
U mnie był dziś przygruntowy przymrozek,Rano jak szłam do pracy oszronione trawniki i samochodyibrr.Zimno.Szkoda , ech ta inna jesień
Moja Fionka wciąż lubi te swoje żywe zabawki

ciekawe co myśli, co mówi do niej ?:)
Wybaczcie na resztę pstów odpowiem jutro.
Bo pózno, i juz padam
Dobrejnocki