Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj! Aniu, pierwszy raz się to u Ciebie zdarzyło?
Tego słodkiego kwiatuszka zawdzięczam Grazynce :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja też i ja też ;:87 ;:138 .
Posadziłam ją w półcieniu i rośnie sobie pięknotka.
Izuniu podaj mi adres na pw bo mam już roślinki naszykowane do wysyłki ;:109
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolciu, juz? :shock: Mówiłaś, ze latem ? Ale jak juz to juz :D
Ja czekam aż lilie wystawią łebki, żeby nie uszkodzić niepotrzebnie przy kopaniu, a to juz lada dzień i też pójdzie paczusia do Ciebie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dwa dni mnie nie było, a już narobiłam sobie tyłów. Izuniu mam kłopoty ze ślepiami i czasami czegoś nie doczytam. Myślałam, że to twoja magnolia:
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aha, chciałabym! :D To jest magnolia Ali, bo w tle widać Bobiczka ;:1
Nie szkodzi Beatko, kazdemu sie moze zdarzyć. Sama już się gubię w tych ogródkach, bo chciałoby sie zobaczyć wszystkie, chociaż teraz to już niemożliwe :(
x_B-a
---

Post »

Dokładnie Izuniu. Mój M złości się już na te moje "maratony", a ja jak pobuszuję po forum to już nawet kropelki nie pomagają.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Na co kropelki Beatko? Dla M na uspokojenie? :shock:
x_B-a
---

Post »

Pewnie by się przydało ;:112. Nie, on się tak bardzo nie złości. Moje kropeliki na zaćmę.
Znów Izuniu masz o jedną stronę za dużo. Czy to tak na zapas ?
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Izo, wiosna u Ciebie w pełni a hiacyntowa rabata cudna. Kiedy ostatnio przesadzane były te hiacynty? A z nornicami to sie nie patyczkuj. Mnie się udało je wykurzyć. Przez całą zimę wykładałam truciznę i w granulkach i ziarno. Pod drzewami i krzewami jak zauważyłam ślady buszowania nornic kopałam dołki i zakopywałam w dużych ilościach psie odchody. Początkowo przenosiły sie o kilka cm dale, aż pewnego dnia nie było nowych korytarzy. Trucizna też przestała znikać. Kilka dni temu znowu założyłam w kilku miejscach truciznę i sprawdziłam dzisiaj. Tylko jedna granulka zniknęła. Z tego co wiem to te paskudne stwory nie lubią silnych zapachów /smrodów/ i też spróbuj w takich miejscach gdzie można zakopywać kocie kupki.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Teraz rozumiem Beatko :lol: No właśnie trudno mi było uwierzyc, ze Twój M popada w takie stany, ze aż kropelek potrzebuje! Wygląda na spokojnego osobnika :D

Krysiu, hiacynty wykopuję co roku i po zaprawieniu w Funabenie, sadzę ponownie. Dlatego co roku rosna gdzie indziej :D
O Twoich sposobach radzenia sobie z nornicami czytałam u Ciebie. Dostałam właśnie niedawno zatrute ziarno i będę teraz wykładać. Granulek gadziny u mnie nie ruszały.
Na zapachy tez u mnie nie reagowały, a próbowałam różnych świństw, z lizolem włącznie! (Ludzie, jak ja smierdziałam po tym zabiegu!!! Jeszcze z tydzień nie mogłam zmyć tego odoru :lol: ) Koty zakopują swoje kupki, wiec trudno je podkładać. Mam nadzieję, ze to ziarno pomoże.
Jak Tobie sie udało, to moze i mnie się powiedzie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Daj kotom gdzie śpią kuwetę to zaraz będą i nie trzeba będzie ich szukać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Kontakt:

Post »

Hiacynty - cudeńka - strasznie mi sie podobają! Bardzo tu miło u Ciebie - jakieś zmiany szykujesz na lato w swym cudnym ogrodzie? :D
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Izuś, czy niewykopywanie hiacyntów mogło odbić się na ich ogólnym wyglądzie? W ubiegłym roku, po dwóch latach kwitnienia były olbrzymie, a w tym roku jakieś marnoty mi wykwitły :cry: :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, z kuwety to byłoby ze żwirkiem. Glinie by nie zaszkodził, ale do mojego piachu :roll: Na razie wypróbuję zatrute ziarno. W ostateczności pozostają jeszcze spaliny :lol:

Karinko, bardzo miło Cie goscic :D Zmiany? O tak! Rewolucyjne :lol: Ma powstac oczko wodne, nowy ogródek ziołowy i własciwie ...nowy ogród, bo na nowym miejscu :D

Bożenko, prawdę mówiąc nie wiem :? Podejrzewam, ze wyczerpały składniki pokarmowe... Hiacynty mają dość duże potrzeby. Ja co roku nawożę wiosną obornikiem ziemię pod hiacynty.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Kontakt:

Post »

chatte pisze:Karinko, bardzo miło Cie goscic :D Zmiany? O tak! Rewolucyjne :lol: Ma powstac oczko wodne, nowy ogródek ziołowy i własciwie ...nowy ogród, bo na nowym miejscu :D

No wow! To czadersko Chatte!!! To naprawdę szykuję sie coś wielkiego - ale się ciesze, a ty na pewno jeszcze bardziej! :-)

Oczko wodne - cudna sprawa, ogródek ziołowy - mmmm.. chatte - szaleństwo podniebieniowe - chciałabym się znaleźć u Ciebie na aromatycznej ziołowej kolacji kiedyś, jak już zielnik wypali ;:168
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”