Moje Arboretum
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum
Dzięki za odwiedziny i dobre slowoJadziu Rośliny to moja radość. Będę się powtarzała ,ale --<radość którą nie masz się z kim podzielić , nie jest radością > dlatego ja się dzielę z Wami i bardzo cieszę jak się podoba

- Reniak

- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko mam nadzieję że mój ogród też kiedyś będzie jak Twój .
A ja krzewuszkę wings of fire zamówiłem
Tylko Karolinko:wymagania krzewuszek proszę,bo już 3 poleciały
Tylko Karolinko:wymagania krzewuszek proszę,bo już 3 poleciały
- karolacha

Tulap ojej , a co to za krzewuszka Wings.....? ja nie znam nazw tylko kolory
Mnie krzewuszka nie sprawia żadnych problemów . Owszem jedna chyba ginie, ale ją zbyć cięłam, zobaczymy czy wypuści z korzenia? Po za tym wystarczy posadzić, podlewać trochę jak sucho, czasem jakiś nawóz wskazany, ale nie konieczny i rośnie bez problemu--przynajmniej u mnie . Rozmnażam też z patyczków, wsadzam wiosną młode patyczki do doniczki i rosną :)można też do ziemi jak są warunki.Ja wolę do doniczki bo w ziemi zapominam , nie podleje, lub wykoszę
-- 20 sty 2015, o 18:06 --
Renia Twój ogród już jest piękny, nie wszyscy muszą mieć gruszki na wierzbie , tfu--róże na jabłoni
bo poza tym wszystko jest takie samo , a u Ciebie jest pięknie 
Mnie krzewuszka nie sprawia żadnych problemów . Owszem jedna chyba ginie, ale ją zbyć cięłam, zobaczymy czy wypuści z korzenia? Po za tym wystarczy posadzić, podlewać trochę jak sucho, czasem jakiś nawóz wskazany, ale nie konieczny i rośnie bez problemu--przynajmniej u mnie . Rozmnażam też z patyczków, wsadzam wiosną młode patyczki do doniczki i rosną :)można też do ziemi jak są warunki.Ja wolę do doniczki bo w ziemi zapominam , nie podleje, lub wykoszę
-- 20 sty 2015, o 18:06 --
Renia Twój ogród już jest piękny, nie wszyscy muszą mieć gruszki na wierzbie , tfu--róże na jabłoni
To jest krzewuszka z liśmi czerwono różowymi już od lata
A ja przy moich skaczę i raz na tydzień podlewam,nie przycinam a gałęzie się suche robią
A ja przy moich skaczę i raz na tydzień podlewam,nie przycinam a gałęzie się suche robią
- karolacha

Tulap to dziwne, naprawdę krzewuszka jest łatwa do uprawy, nie wiem co podpowiedzieć
Jest krzewuszka z liśćmi ciemnymi, jakby brąz zmieszany z czerwonym, a kwiatki jakby fioletowe , trudno określić lepiej kolor. Jest z żółtymi listkami, nakrapianymi...różne
Jest krzewuszka z liśćmi ciemnymi, jakby brąz zmieszany z czerwonym, a kwiatki jakby fioletowe , trudno określić lepiej kolor. Jest z żółtymi listkami, nakrapianymi...różne
https://www.google.com/search?q=krzewus ... 40&bih=767
Taka
A te krzewuszki to niby takie niewymagające...Ale z tą MUSI się udać

Taka
A te krzewuszki to niby takie niewymagające...Ale z tą MUSI się udać
- karolacha

Tulap alem się naoglądała, az mi się w głowie zakręciło
oj śliczności, a ta co sobie wybrałeś --super. Oj to mi jeszcze trochę brakuje
ale to nie sposób mieć wszystkie 
Czego wojewódzki nie może, to Karolina kupi
Mogłabyś założyć jakąś kolekcję narodową czy coś
Mogłabyś założyć jakąś kolekcję narodową czy coś
- karolacha

Tulap no i tu trafiłeś ! pocoś mi dawał tego linka ?
jak zaczęłam to nie mogłam skończyć , z miejsca na miejsce az trafiłam do Karpacza gdzie w szkółce obiecują ,że ich szczepione Dawidie szybko kwitną. Więc już na wiosnę nowy zakup . I po co mi to było 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko ale nazbierałaś Krzewuszek, piękne choć ja je pamiętam z dzieciństwa jako krzaki o które nikt nie dbał, a teraz to rarytaski w ogrodach.
Oj,Karolinko,to wszystko dla Twojego dobra
A co ja mam powiedzieć?Wszystkie Twoje dziwy chcę!(Wiem gdzie kupić i za rok kupię
)
Więc zamawiaj,i zdjęcia dawaj
A co ja mam powiedzieć?Wszystkie Twoje dziwy chcę!(Wiem gdzie kupić i za rok kupię
Więc zamawiaj,i zdjęcia dawaj
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Karolinko byłam w Arboretum w Rogowie, jest tam ślicznie, szczególnie w maju, gdy kwitną azalie, tulipanowce i rododendrony, ale u Ciebie jest pięknie cały rok i to jest to, co chciałby osiągnąć każdy z nas w swoim grodzie. Możesz być dumna ze swojego przepięknego arboretum.