Ewuniu asterki alpejskie kwitną wiosną , mam 4 odmiany, ale na razie kwitną tylko 2... ten niski różowiutki jest najładniejszy
Tadziu a no nie podgrzewam

..... co do posłonków..... to powiem szczerze żę jednak troszkę się do nich rozczarowałam...... są piękne, nie przeczę...... gdy są całe obsypane pięknymi kwiatuszkami jest bajecznie.....ale one często są stulone, a krzaczki baaardzo się rozrastają, a to w moim ogródku nie bardzo wskazane i dojrzewam do tego, żeby je wydać. Mam kilka odcieni różowego i biały...... wcześniej był też żółty ale poprzednia zima go załatwiła......
Geniu u mnie podobna sytuacja....posłonki za bardzo się rozrastają jak na niewielki ogród i też je oddam.... niech sobie rosną tam gdzie będą miał dość miejsca
Teraz będę się brała za przerabianie dużej rabaty wzdłuż podjazdu i też wiele maluszków zmieni miejsce....
Izuniu u mnie ogród bardzo słoneczny, więc roślinki doświetlone i zadowolone

Ale wiele i w cienistych ogródkach dobrze się czuje, czego przykładem jest Twój ogród
Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje kolorowe rabaty..... pewnie jest wiele osób, które lepiej się czują w spokojnych stonowanych kompozycjach, ja jednak kocham barwy i uwielbiam się nimi otaczać
Justynko ten goździk to taki skalniaczkowy niziutki, powiem szczerze, że nawet go nie wąchałam...... te wszystkie wyższe odmiany, które w większości jeszcze nie kwitną u mnie i ten bielutki pachną pięknie
U mnie wczoraj było ślicznie i słonecznie.... tylko wiał okropny wiatr.... a dziś znów leje