Bardzo jest wrażliwa na słońce.. ?

Przypaliło jej kwiaty podczas upałów

:
 :
 A może to kwestia lepszego dokarmienia? Więcej pada, więcej słońca (naprzemiennie), lepsze ukorzenienie?
 A może to kwestia lepszego dokarmienia? Więcej pada, więcej słońca (naprzemiennie), lepsze ukorzenienie?

Mam dwie takie róże i nie pamietam, co kupowałam, a co gorsza, nie pamiętam skąd
  Mam dwie takie róże i nie pamietam, co kupowałam, a co gorsza, nie pamiętam skąd   
   Barwa wyblakła, bo kwiaty już przekwitają, ale na początku jest nieco ciemniejsza. Kwiaty nieduże - jakieś 4-5cm, w kępkach.
 Barwa wyblakła, bo kwiaty już przekwitają, ale na początku jest nieco ciemniejsza. Kwiaty nieduże - jakieś 4-5cm, w kępkach.

Mam nadzieję, że zima nie stanowi dla niej wielkiego problemu.
  Mam nadzieję, że zima nie stanowi dla niej wielkiego problemu.

A jednak jest więcej czasu - dziękuję za informacjęDeirde pisze:Monia - jeśli chodzi o zamówienie niemieckie - otwierają sklep dopiero w październiku i od tego momentu można u nich zamawiać - mamy trochę czasu.
Elfe to ładna róża i na dodatek bardzo delikatna, u mnie też miała nie najlepsze kwiaty.
 Mam nadzieję, że zainteresowane dziewczyny również doczytały
  Mam nadzieję, że zainteresowane dziewczyny również doczytały  

Zaskoczyło mnie to, bo pamiętam, jak pisałaś, że rośnie nisko.
 Zaskoczyło mnie to, bo pamiętam, jak pisałaś, że rośnie nisko.

.
 . Mam nadzieję, że tak będzie nadal
  Mam nadzieję, że tak będzie nadal  
 miała niby teraz sporo kwiatów,ale brzydkich...nie wiem co jest
 miała niby teraz sporo kwiatów,ale brzydkich...nie wiem co jest  

ale myślę kupiłam je chore.
 ale myślę kupiłam je chore.

. Bardzo romantyczne zdjęcie nieba. Miodzio!
 . Bardzo romantyczne zdjęcie nieba. Miodzio! 

za listę!
  za listę!
 Jeżyny też lubię
  Jeżyny też lubię  Moje bezkolcowe jeszcze zielone, ale również bedzie sporo
 Moje bezkolcowe jeszcze zielone, ale również bedzie sporo   

Maszprzepiękne róże. A ten zachód słońca!!! Grozny i majestatyczny! Pięknie to utrwaliłaś!
 Maszprzepiękne róże. A ten zachód słońca!!! Grozny i majestatyczny! Pięknie to utrwaliłaś! 

U mnie często mam ładne widoki zachodów, ponieważ działka jest na wzniesieniu terenu, więc widok ładny na niebo
 U mnie często mam ładne widoki zachodów, ponieważ działka jest na wzniesieniu terenu, więc widok ładny na niebo   
   Ostatnio, w sobotę, była tęcza - wielka i wspaniała (też jest zawsze widoczna w całości), ale niestety padły mi akumulatory w aparacie i nie udało mi się uwiecznić.
  Ostatnio, w sobotę, była tęcza - wielka i wspaniała (też jest zawsze widoczna w całości), ale niestety padły mi akumulatory w aparacie i nie udało mi się uwiecznić.