Działka korzo_m 2009
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m 2009
Dorotko,
skalniaczek zapowiada się bardzo ciekawie, już mi się podoba 

- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorciu zobacz sobie skalniaczek [chyba 26 zdjęcie ]w wątku utworzonym przez Agnieszkę dla początkujących . Super koncepcja i pasuje do Twojego skalniaczka .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Jejku ja smacznie śpię
a u mnie tylu miych gości. Jesteście KOCHANE wieczorkiem dało znać o sobie zmęczenie, więc padłam.
Anulka witam Ciebie serdecznie. Ja pracowałam nie sama, mąż mi dzielnie pomagał, wożenie ciężkich taczek z ziemią to nie dla mnie. Właśnie na wiosnę zostawiłam doszlifowaia skalniaka. Podpowiedziałaś mi jak udekorować, na razie dzbanków nie mam, ale mam 2 takie gliniane stare makutry, może je wykorzystam , leżą i przeszkadzają w piwnicy. Roślinki skalniakowe spokojnie czekają na rabatkach .
Aniu wiesz ja wczoraj dostałam takiej werwy do pracy, że musiałam być sprowadzona na ziemię. Jak skalniak zaczął nabierać wyglądu, moją głowe napełniały pomysły, że gotowa byłam od razu go wykończyć. Ale mój mąż rozsądnie podszedł do tego szybko mnie spionizował
Najpierw próbowałam zażarcie dyskutować, ale póżnej stwierdziłam ,że chłop nie zna się ,ale ma w tym przypadku całkowitą rację. Lepiej poczekać do wiosny.
Nie planuję wody w ogrodzie,u nas jest wokół tyle stawów, płynie niedaleko Wisła i Skawa, komarów zatrzęsienie, a jak bym miała oczko to na pewno hodowla tych żrących owadów by się znacznie powiększyła. Nie ukrywam ,że bardzo mi się podobają strumyczki, kaskady i mały stawik w ogródku, tak bym posiedziała na leżaczku i posłuchała szumu......
Ewo ja też wczoraj dopiero zaczęłam go widzieć wyobrażnią, bardzo lubię kwiaty skalniaczków, szczególnie kwieciste plamy płomyka szydlastego.
Halinko cieszy mnie, że moje wypociny nie poszły na marne, wiosną się okaże co wyjdzie. Zostawiliśmy trochę ziemii, wiosną na pewno trzeba będzie miejscami ją pouzpełniać.
Zosiu już zaraz idę sprawdzić skalniaczek Agnieszki. Może tam coś uda mi się podglądnąć. Ile ja już na tym forum w Waszych ogródkach podpatrzyłam i wykorzystałam u siebie.

Anulka witam Ciebie serdecznie. Ja pracowałam nie sama, mąż mi dzielnie pomagał, wożenie ciężkich taczek z ziemią to nie dla mnie. Właśnie na wiosnę zostawiłam doszlifowaia skalniaka. Podpowiedziałaś mi jak udekorować, na razie dzbanków nie mam, ale mam 2 takie gliniane stare makutry, może je wykorzystam , leżą i przeszkadzają w piwnicy. Roślinki skalniakowe spokojnie czekają na rabatkach .
Aniu wiesz ja wczoraj dostałam takiej werwy do pracy, że musiałam być sprowadzona na ziemię. Jak skalniak zaczął nabierać wyglądu, moją głowe napełniały pomysły, że gotowa byłam od razu go wykończyć. Ale mój mąż rozsądnie podszedł do tego szybko mnie spionizował

Nie planuję wody w ogrodzie,u nas jest wokół tyle stawów, płynie niedaleko Wisła i Skawa, komarów zatrzęsienie, a jak bym miała oczko to na pewno hodowla tych żrących owadów by się znacznie powiększyła. Nie ukrywam ,że bardzo mi się podobają strumyczki, kaskady i mały stawik w ogródku, tak bym posiedziała na leżaczku i posłuchała szumu......
Ewo ja też wczoraj dopiero zaczęłam go widzieć wyobrażnią, bardzo lubię kwiaty skalniaczków, szczególnie kwieciste plamy płomyka szydlastego.
Halinko cieszy mnie, że moje wypociny nie poszły na marne, wiosną się okaże co wyjdzie. Zostawiliśmy trochę ziemii, wiosną na pewno trzeba będzie miejscami ją pouzpełniać.
Zosiu już zaraz idę sprawdzić skalniaczek Agnieszki. Może tam coś uda mi się podglądnąć. Ile ja już na tym forum w Waszych ogródkach podpatrzyłam i wykorzystałam u siebie.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,ten twój skalniak to najprawdziwszy Kopiec Kościuszki
Pozdrówki

Pozdrówki

Pozdrawiam Magda 

- korzo_m
Magda na początku wyglądał jak dwustronna zjeżdżalnia na sanki. Teraz po poprawkach już się lepiej prezentuje 

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Skalniaczek zapowiada się całkiem ciekawie .Podobają mi się te schodki ,z czego one .
Napracowałaś się

Napracowałaś się

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Dorotko,do wiosny ziemia się uleży 
Wtedy go dopracujesz,ułożysz kamienie i do sadzenia.
A czy go obsadzisz?
Same skalniakowe,niskie,zadarniające czy poszalejesz z czymś wyższym?

Wtedy go dopracujesz,ułożysz kamienie i do sadzenia.
A czy go obsadzisz?
Same skalniakowe,niskie,zadarniające czy poszalejesz z czymś wyższym?
Pozdrawiam Magda 

- korzo_m
Jolu schody są zrobione z wyburzonego ogrodzenia, to są jego fundamenty. Pewno na wierzch trzeba będzie coś ułożyć, może kamyczki, dla mnie one wyglądaja jak nie dokończone.
Magda na razie obsadzę roślinkami skalniakowymi ,które już mam, są to te najbardziej popularne, rojniki, rozchodniki, floksy, pierwiosnki, pewno jesienią dosadzę kilka niskich cebulowych, czas sam pokaże co się tam jeszcze znajdzie :P oby w pewnym momencie nie zrobiło się tłoczno
Na pewno jak pójdę na przyszły sezon do ogrodniczego będę szukała roślinek, których nie mam.
Magda na razie obsadzę roślinkami skalniakowymi ,które już mam, są to te najbardziej popularne, rojniki, rozchodniki, floksy, pierwiosnki, pewno jesienią dosadzę kilka niskich cebulowych, czas sam pokaże co się tam jeszcze znajdzie :P oby w pewnym momencie nie zrobiło się tłoczno

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Dorotko, pracuś z Ciebie... no Twojego M...
Ja bym tez trochę urozmaiciła skalniak... tzn chodzi mi o wysokość roślin.
Kilka wyższych na pewno doda mu uroku....
Ja bym tez trochę urozmaiciła skalniak... tzn chodzi mi o wysokość roślin.
Kilka wyższych na pewno doda mu uroku....
- korzo_m
Gabrysiu na pewno tak zrobię, myślę że będzie dobrze się prezentował. Teraz jak pomyślałam to mam takie wyższe bylinki na skalniak jasieniec, przetacznik.
Dzisiaj cd. porządów, już chyba ostatnie grabienie liści, mam teraz 8 worków, poprzesadzałam z donic na rabatki bratki i niezapominajki. Pogoda piękna może jak się odsprzątam wezmę psa i pójdę na spacer do lasu na szyszki.
Dzisiaj cd. porządów, już chyba ostatnie grabienie liści, mam teraz 8 worków, poprzesadzałam z donic na rabatki bratki i niezapominajki. Pogoda piękna może jak się odsprzątam wezmę psa i pójdę na spacer do lasu na szyszki.
- korzo_m
Na mojej rabatce żurawkowej rośnie taka, jak przypatrzyłam jej się z bliska bardzo zaintrgowały mnie przyrosty na liściach. Napadły mnie wątpliwości czy to żurawka, mam kwiat doniczkowy o podobnym wyglądzie liści nazywa się chyba tolmeia, ma tylko inny kolor liści, są zielone.

Proszę może ktoś z Was potrafi mi powiedzieć czy to na pewno żurawka. Kupowałam ją ą roślinę jako żurawka.

Proszę może ktoś z Was potrafi mi powiedzieć czy to na pewno żurawka. Kupowałam ją ą roślinę jako żurawka.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Dorotko tak wyglądają dębowe paliki po trzech latach bycia w ziemi , w glebie powstaje grzybnia i w tym roku zebrałam 5litrowe wiaderko grzybów . Wszystkie paliki są usunięte , bo mi zaczęły chorować niektóre krzaczki , ale nie mogę Cię zniechęcać , bo może jestem w błędzie .Dobrze by było , żeby wypowiedział się fachowiec z tej branży .

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Podziwiam Cię Dorotko na nowo urządzać ogród.
Choć i ja bym teraz swój inaczej urządziła
.

Choć i ja bym teraz swój inaczej urządziła

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
lubię zmiany, zresztą chodząc po ogródkach to wiele bym zmieniła ale mogę tylko wymieniac z jednego miejsce na drugie i niech tak zostanie.
Będę jednak trzymać kciuki aby był to ogród Twoich marzeń, może jakąś roślinkę podrzucę do adopcji zawsze to miło będzie okazja wpaść popatrzeć jak się sprawuje, powodzenia
Będę jednak trzymać kciuki aby był to ogród Twoich marzeń, może jakąś roślinkę podrzucę do adopcji zawsze to miło będzie okazja wpaść popatrzeć jak się sprawuje, powodzenia