Po wczorajszej prognozie pogody mogę zacząć się cieszyć,jeszcze ten weekend minie i od poniedziałku z dnia na dzień ma być coraz cieplej...no oczywiście,że zaraz nie wybuchnie eksplozja ciepła,ale powoluteńku do przodu
Kaniu przetacznik rośnie obok hortensji zwykłej ogrodowej...
Zamówiłam dwa niebieskie i jeden z różowych
Na upał już nigdy nie będę narzekała

Tak bardzo brakuje nam słoneczka i dziś też nie zapowiada się na promyczki
Jolu kilka lilii zamówiłam u Ewci naszej forumowej i liliowe drzewa

Trąbkowa mi gdzieś zniknęła,a szkoda,bo ładna biała była

Z kobeą zaczynam po raz pierwszy przygodę,ciekawe jak u mnie sobie poradzi...podobają mi się te duże dzwonki zwisające...
Groszek pachnący prosto do gruntu siałam,ale ptaszki chyba ziarenka wyjadły,bo nic nie wzeszło
Alunia przy różach można wiele roślinek posadzić...ja sadzę lawendę,szałwię,przetaczniki właśnie oraz żeniszka.Bardzo ładnie komponują się lilie...a i bym zapomniała ...w tym roku zdecydowanie posieję czarnuszkę prosto do gruntu...wspaniale wygląda róża w jej objęciach:)Ciekawe co Ty wybierzesz i jak skomponujesz

A powojniki bylinowe płożące też fajnie wyglądają z różami.....i jeszcze bodziszki...sporo tych roślinek
Kasiu oj tak bardzo się cieszę z szałwii,która wspaniale pasuje na rabatki...jeśli mi uda się ją wyhodować to będę szczęśliwa
Kobea ...hmm mam jej kilka sadzonek,rośnie sobie i czeka na koniec kwietnia...chucham na nią,mam nadzieję,że mi obrośnie siatkę i zakwitnie choć kilkoma kwiatami:)
MID dziękuję i cieszę się,że widoczki pomagają znieść chandrę przez brak słoneczka
Santio niebieskości i fiolety w ogródku dodają akcentu...przetaczniki wspaniale komponują się z różami
Anastazjo moja Piano rośnie od rana do godz 16 na pełnym słońcu,oprysk to wiosną miedzian,a potem Decis
Tobie też życzę słoneczka
Moni z groszkiem mi nie wyszło,może jeszcze raz spróbuję
Piano
Trochę słońca