Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Elizabetko przetacznik jest fajną roślinką,bo wieloletnia i rozrasta się z każdym rokiem ;:108
Biała lobelia też będzie pasować :uszy

Kaniu Ty żartownisiu....a ja uwierzyłam ;:306

Gosiu mi zależy,aby kobea obrosła mój płot od drogi... ;:224
Nie musi nawet kwitnąć ;:131

Lilijki ;:224

Obrazek

Elfe zmęczona upałem...

Obrazek

Przetaczniki...domówiłam kolejne 3 szt:)

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne zdjęcia! :D Róża zmęczona upałem...hmmmm, jak ja bym chciała się pomęczyć upałem :roll: . Przetacznik bardzo pięknie wygląda przy różowej róży. Te, które zamówiłaś też są niebieskie?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aniu, będę zaglądać bo widzę podobne pasje. Też uwielbiam lilie, sadzę je w dużych donicach. Kolejne trzydzieści czeka na lepszą aurę. Lubię też przetaczniki, pierwsze sadziłam w zeszłym roku.
Kobea u mnie w ostatnim sezonie w ogóle nie kwitła, miałam dwa pędy, które mizernie obrastały pergolę. Pewnie za mało słońca.
W tym roku poszłam za radą Margo i kupiłam groszek pachnący. Zastanawiam się czy go już nie wysiewać do donicy żeby przyśpieszyć wegetację.
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Aniu pięknie zestawione kolory roślin : przetacznik i hortensja.
Podpowiedz mi co mogę wsadzić pomiędzy róże?
Takie rośliny, którym nie będą przeszkadzały kopczyki przy różach.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, piękne fotki ;:180
Mam nadzieję, że szałwia będzie dorodna i ślicznie ozdobi Twoje różane rabaty!
Kobea zakwitla u mnie w lipcu i pokazywała kolejne 'dzwony' do późnej jesieni. Do gruntu wysadzałam ją pod koniec kwietnia, ale pogoda była nieco inna niż teraz :lol:
April, Groszek w gruncie rośnie jak szalony, szybko nadrobi późniejszy wysiew, możesz spokojnie siać do gruntu. Podsadź go jakimiś kwiatami, bo od dołu ma brzydkie liście i grube łodygi. Kosmosy fajnie się komponują ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A widzisz Kasiu, nie ma to jak praktyczna porada ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Jakie piękne widoki u ciebie.. lek na zimową chandrę :)
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyce cudne... a ja ciągle wstrzymuję się z zakupem (wiecznie coś). Ciekawa jestem jak tam moje przetaczniki po zimie. Mam nadzieję, że dobrze. Aby było więcej błękitów, to planuję dokupić szałwie. Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witaj Aniu!
Pięknie rośnie i kwitnie Twoja Piano,też mam ja w swoich planach zakupowych i w związku z tym pytanie:
czy Twój krzew rośnie w słońcu czy bardziej półcieniu i czy stosujesz jakieś opryski?
Życzę słoneczka ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

I ja nastawiłam się na niezawodne groszkowe zapachy tego lata. "Coś" musi szybko obrosnąć nową altankę, zanim zrobią to klematiski i różyczki pnące ... :roll: .
Ech ... pomarzyć w nieróbstwie dobra rzecz ... :roll: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po wczorajszej prognozie pogody mogę zacząć się cieszyć,jeszcze ten weekend minie i od poniedziałku z dnia na dzień ma być coraz cieplej...no oczywiście,że zaraz nie wybuchnie eksplozja ciepła,ale powoluteńku do przodu ;:3

Kaniu przetacznik rośnie obok hortensji zwykłej ogrodowej...
Zamówiłam dwa niebieskie i jeden z różowych ;:108
Na upał już nigdy nie będę narzekała ;:185 Tak bardzo brakuje nam słoneczka i dziś też nie zapowiada się na promyczki ;:185

Jolu kilka lilii zamówiłam u Ewci naszej forumowej i liliowe drzewa ;:108 Trąbkowa mi gdzieś zniknęła,a szkoda,bo ładna biała była ;:224 Z kobeą zaczynam po raz pierwszy przygodę,ciekawe jak u mnie sobie poradzi...podobają mi się te duże dzwonki zwisające...
Groszek pachnący prosto do gruntu siałam,ale ptaszki chyba ziarenka wyjadły,bo nic nie wzeszło ;:131

Alunia przy różach można wiele roślinek posadzić...ja sadzę lawendę,szałwię,przetaczniki właśnie oraz żeniszka.Bardzo ładnie komponują się lilie...a i bym zapomniała ...w tym roku zdecydowanie posieję czarnuszkę prosto do gruntu...wspaniale wygląda róża w jej objęciach:)Ciekawe co Ty wybierzesz i jak skomponujesz ;:224 A powojniki bylinowe płożące też fajnie wyglądają z różami.....i jeszcze bodziszki...sporo tych roślinek ;:333

Kasiu oj tak bardzo się cieszę z szałwii,która wspaniale pasuje na rabatki...jeśli mi uda się ją wyhodować to będę szczęśliwa ;:215
Kobea ...hmm mam jej kilka sadzonek,rośnie sobie i czeka na koniec kwietnia...chucham na nią,mam nadzieję,że mi obrośnie siatkę i zakwitnie choć kilkoma kwiatami:)

MID dziękuję i cieszę się,że widoczki pomagają znieść chandrę przez brak słoneczka ;:108

Santio niebieskości i fiolety w ogródku dodają akcentu...przetaczniki wspaniale komponują się z różami ;:108

Anastazjo moja Piano rośnie od rana do godz 16 na pełnym słońcu,oprysk to wiosną miedzian,a potem Decis ;:108
Tobie też życzę słoneczka ;:3

Moni z groszkiem mi nie wyszło,może jeszcze raz spróbuję ;:224

Piano

Obrazek

Trochę słońca ;:3
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, pozwolę sobie dopowiedzieć słówko o Piano. Bardzo tę róże lubię, bo ogromnie długo kwitnie. Aż do przymrozków, a potem zastyga tak w tym swoim kwitnieniu, jakby chciała trwać wiecznie. Kiedy inne róże już obeschły, pokurczyły się i obsypały, na ocukrzoną Piano patrzyłam jeszcze przez wiele, wiele dni...
Jednak chorowała na czarną plamistość, nawet dość poważnie. Mimo to nie usunę jej z ogrodu ze względu na jej piękne i długotrwałe kwiaty.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ładnie opisałaś Piano ;:108 Masz rację ta róża kwitnie nieprzerwanie i ma sztywne pędy,krzaczek zgrabny bardzo ;:108 ;:108
Niestety nie mam zdjęcia cukrowanego kwiatka,ponieważ jak jest mróz już dawno nie ma mnie na działce ...chciałabym mieć portret róży z szadzią ;:108 Uwielbiam takie obrazki ;:170 No niestety to prawda,że łapie ją czarna plamistość,ale ja jej nie wyautuję,pomimo,że nie była okryta zeszłego roku i zmarzła do samej ziemi,dała radę i kwitła pięknie :uszy
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Jak czytam Wasze opowieści o różyczkach to aż nie mogę się doczekać moich pierwszych różyczek :tan Piano taż mam ;:138 .
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

W tym roku Aniu z pewnością nic nie wymarznie, bo takie pokłady śniegu doskonale chronią.
Trzeba będzie te nasze róże opryskać czym prędzej Miedzianem, jak tylko śnieg stopnieje. Gdy były te cieplejsze dni już się przymierzałam do opryskiwania, ale nie zdążyłam. Teraz trzeba będzie działać szybko, bo od razu buchnie lato.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”