Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Elwi, ja Cię absolutnie nie podejrzewam o namawianie Ani do kupna różycy. Podejrzewam za to Anię, że zobaczyła ją u Ciebie i oszalała na jej punkcie ;:306 .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziewczęta do Mrs. John Laing przekonywała mnie... albo Dorotka350 albo Alania... hmmm... chyba któraś z nich... że ta własnie róża albo Lavender Lassie jest fajniejsza od Comte de Chambord, którą miałam w swoim spisie.
Rosebok i zdjęcia forumek pokazały że obie te róże są naprawdę fajne. ;:131 A niech tam! Innych nałogów nie posiadam. :wink:

Cieszę się z owej dyskusji nt Gardenii, bo teraz to już w ogóle nie będzie mi żal, że mnie tam nie będzie.

Heh! Nie wiem jakim cudem znów wykorzystałam miesięczny limit na zamieszczanie zdjęć. Ciekawe kiedy się wyzeruje... ;:224

Zuzka gorąco trzymam kciuki, byś w ten weekend upolowała swoją upragnioną Coco.

Madziu rosomaniana dopada mnie...
A jak pomyślę, że tak niewiele już mi brakuje do darmowej wysyłki z Roza... ;:224 to chyba w to miejsce jeszcze coś dorzucę. Hah! Tylko sama już nie wiem co...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też podczytuję dyskusje o Gardenii i już mi mniej żal, że mam tak daleko i nie pojadę ;:173
Aniu, zachęcam Cię jeszcze do choroby irysowej i piwoniowej ;:180
To moje ulubione obok róż ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No no... to pięknie pogalopowałaś ;:306 . Miało być kilka sztuk i więcej nie. No ale wiesz..te róże takie piękne że faktycznie ciężko się powstrzymać.
Ja już chcę wiosnę, żebym zajęła się sadzeniem i porządkami. Wtedy przestanę myśleć o zakupach.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:

Cieszę się z owej dyskusji nt Gardenii, bo teraz to już w ogóle nie będzie mi żal, że mnie tam nie będzie.
Jeżeli nie jesteś milośniczką przaśnego jedzonka, to na pewno,... wierz mi, że jako szalona zakupoholiczka byłabyś mocno zawiedziona.

Nie ma tam wielu pomysłów dla działkowiczów... już lepiej pooglądać własne ogródki na forum, albo zwiedzić je w realu..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika mam trzy spore krzaki piwonii. Posadzone ok 10 lat temu przez pierwszego właściciela. Niestety wszystkie trzy są takie same. Trudno. Musi wystarczyć. Sąsiadka jesienią dała mi tez sporą karpę jasnoróżowej piwonii. A ja na wiosnę kupiłam jeszcze kłącze białej. Także więcej nie będzie. Irysy też mam w ilości małej. Też starczy.

Madziu cieszę się, że mnie rozumiesz. ;:131 Miało być 3-4 a jest 13. :oops: :oops: :oops: Kajam się mocno za mą słabość w ćwiczeniu silnej woli.

Aniu chlebek ze smalczykiem. Mniam! Uwielbiam. Ale przecie nie pojadę na niego specjalnie aż do Poznania! ;:306

Oto ostateczna wersja kupionych róż:

Róża Eden Rose 85? (Meilland 1985)
Róża Artemis ?(Tantau 2009)
Róża Alexander MacKenzie (Svejda 1970)
Róża Laguna? (Kordes 2004)
Róża Comte de Chambord (Robert Moreau 1863)
Róża Lavender Ice (Tantau 2012)
Róża Pomponella? (Kordes 2005)
Róża Pirouette (Olsen 2002)
Róża Rose de Rescht
Róża Souvenir du Docteur Jamain (Lacharme 1865)
Róża Mrs. John Laing (Bennet 1887)
Róża Pastella (Tantau 2004)
Róża Lavender Lassie (Kordes 1960)

Więcej grzechów nie pamiętam... niestety wcale za te powyżej nie żałuję. A teraz wybaczcie... idę pakować walizkę... jak tylko Em zobaczy przelew...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejna wersja ostateczna ;:306 :;230 .. Aniu nam powinni na forum zabronić używać słowo ostateczność :lol: . Pewnie od początku miałaś zamiar kupić 13 tylko wiesz.. zapomniałaś dostawić w planach 1 z przodu .
Same fajne odmiany wybrałaś. Eden, Artemis, Pomponella, Laguna i Pastella - o tych będziemy mogły wymienić poglądy. Pierwsze trzy już u mnie rosną, na dwie następne czekam. Ja żeby już nie szaleć, zaczynam planować przyszłoroczne rabaty. Uchroni mnie to przed dokupowaniem w tym roku .

Piękna pogoda dzisiaj. Jeszcze troszkę i będę wolna. Mam ochotę na dłuuuugi spacerek. Jutro zapowiadają śnieg, mam nadzieję że jeśli się sprawdzi to będą to ostatnie jego opady.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia żadnego śniegu! O nie! U mnie wspominają za dwa tygodnie dopiero o opadach śniegu z deszczem. ;:219
Mogłabym powiedzieć, że 13 to taka niewyjściowa liczba... ale nie! Czuję się usatysfakcjonowana i polecam każdemu zakupy w Rozarium. Wykazano się tam ogromna cierpliwością do mojej osoby. Dzwoniłam chyba z kilkanaście razy. ;:180 Szacun.
I naprawdę mam nadzieję, że więcej róż już nie będzie zaglądać do mojego ogródka. :wink:
A W Rozarium poprosiłam, by nie odbierano już więcej telefonu ode mnie. ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja tam do 13 nic nie mam. W piątki 13 nie wierzę, w czarne koty też nie. 13 róż póki co mam posadzonych na działce. Także wcale mnie 13 nie przeraża.
Luty prawie przetrwałyśmy. Został jeszcze tylko marzec... a kwiecień może być już pięęęękny ;:138 . Gdyby oczywiście marzec zawiódł :).
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Jesteście niesamowite :;230
A powojnikow ile w sumie zamówiłaś?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ależ pędzi ten Twój wątek ;:71 - doskonała wymiana informacji i list zakupów oraz pełne wsparcie i zrozumienie dla tego zielonego szaleństwa ;:300 Podoba mi się tutaj ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu witaj. :wit Koleżanki bardzo się starają, by u mnie zawsze było wesoło. ;:215

Ewo nie uwierzysz ale powojników zamówiłam jeszcze mniej niż róż, bo 12. Hah! No proszę jaka grzeczna dziewczynka jestem! ;:170

Madziu ja tam od weekendu, czy śnieg czy deszcz, czy słońce czy mróz, będę grzebać w ziemi, byle tylko do sklepów internetowych już nie zaglądać. ;:131

Tak sobie teraz myślę, jak zerknęłam na naszą Mewę, miłośniczkę hortensji... że jeszcze tej jesieni byłam zafascynowana hortensjami, a wcześniej powojnikami... Teraz znowu róże... Ech... niech się ten mój Małż cieszy, że w stosunku do niego nie jestem taka zmienna. Obrazek
Prostuję jednak, że powojniki są naj naj, a hortensje mają po prostu swój czas, tak jak jeżówki, trawy, przetaczniki i takie tam...
I sama przed sobą się przyznaję (i przed Wami też) że do tej pory róże w waszych ogrodach oglądałam na zasadzie: "no ładne, ładne"... a teraz? Analizuję każde różane zdjęcie, oglądam z każdej strony, wydobywając z siebie co róż "ach jaka cudna", "o! Ta zjawiskowa!" i od razu letę do wujka Gugla i do "Rosebuka" na dalsze podziwianie... czytam opinie, staram się zapamiętać ;:131 Pytam się więc, czy to już..?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu jaka ja tam miłośniczka - odbiło i tyle :;230 .
za dużo ich jest , latem posiedze pomyśle i może zastąpie iglakami :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli nie już, to tuż, tuż. Za chwilę. Myślę że prawdziwe już nastąpi w czerwcu. Gdy będziesz wstawiała zdjęcia nowej trzynastki :). Wtedy będzie, ta rozwija pąk, ta trochę wolno a ta to ahhh... a tamta inne ahh. Itd.
Ewa hortensjowa ale coś czuję, że będzie też powojnikowa ;:215 . Przy takiej ilości zakupionych sztuk to nie ma innej opcji.

Wiesz co? Nakupowałam tyle roślin, a zapomniałam że marzył mi się hamak. Już od dwóch sezonów o nim myślę. Mam upatrzony.. Spora cena.. ale to dobry powód żeby przestać szaleć w sklepach internetowych. Zbieram na hamak.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa to byłby Ci numer! ;:306 Już widzę, którąkolwiek z nas jak wywala wszystko z ogrodu i sadzi same iglaki. Koniec świata jak nic!
A kiedy zakładasz nowy wątek?

Madziu ja czuję po kościach, że jeśli chodzi o powojniki to Ewa i mnie przegoni. ;:306 Może nawet i Ciebie..? Bo o ile więcej ich masz ode mnie? (stan, już z tymi zamówionymi na wiosnę).
I chyba masz rację... z tym czerwcem... oj czuję, że na wakacje już w tym miesiącu nie pojadę. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”