Kwiaty Patrycji

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Patrycji

Post »

Uprzejmie przepraszam- o fotkach pokoju przeczytałam w wątku Maryli, przyszłam tu i zamiast pomyśleć/popatrzyć- od razu chlapnęłam ;:224
Obczaiłam wszystkie fotki i powiem Ci, że podoba mi się to jeszcze bardziej niż poprzednio ;:108 ja chyba w całym mieszkaniu nie mam tyle kwiatów co Ty w pokoju ;:180 Zazdroszczę takiego otoczenia ;)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Mam wrażenie, że te Twoje półki, za chwilę pękną pod ciężarem. :;230
Piękna gwiazda, takie prezenty, to aż miło dostawać.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie dziękuję za życzenia.

Zacznijmy od kwiatuszków dzisiaj:) Wiem wiem wszyscy zapewne zapracowani w kuchni, a ja chwilkę znalazłam, by tu zajrzeć;)

Najpierw zdjęcia ludisii w rozkwicie:
Obrazek

Obrazek

Wszystkie zroślichy szaleją z wypuszczaniem nowych listków.
Obrazek

Wszystkie brassie jak dziś je przeglądałam, wypuszczają nowe psb, nawet te w moim żłobku mają przyrosty;)

I zygusie tez nie próżnują :)
Obrazek

Obrazek

Ostatnio wzięte kawałki grudnika ze sklepu otrzymały nowy domek
Obrazek

Epiphyllum w żłobku wypuściło 2 przyrościki takie centymetrowe, od maja na nie czekałam;).
Obrazek

A tak moje grudniki strajkują z kwitneniem i wypuszczają kolejne młode listki ;:14
Obrazek

Niedawno kupione zamioculcasy rozwijają po listeczku;).
Obrazek

Heliconia w stanie spoczynku, mam ja pierwszy raz w życiu i się martwię czy nie uschnie do końca...
Obrazek

Multiflora odstawiona w kąt na zapomnienie, bo straciła wszystkie liście zaczyna odżywać.
Obrazek

Wczoraj będąc na zakupach zakupiłam regalik drewniany na kwiatuszki. Zlikwidowałam pułkę nad komoda i zobaczcie jaki efekt uzyskałam:).
Obrazek

Wszystkim dziękuję za życzonka świąteczne i życzę Wam aby ten nadchodzący rok był pelen szczęścia, miłości i ciepła rodzinnego, aby wszystkie wasze marzenia się pospełniały i abyście byli zdrowi;)

Obrazek
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj Pati, ale u Ciebie wszystko pięknie rośnie. Półeczka zamontowana na komodzie pięknie się prezentuje, kwiaty ludisii ciekawe, nawet doczekałaś się kwitnienia swoich małych grudników ;:63
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super choinka! Z ta półeczką świetnie to wykombinowałaś...
A'propos życzeń- życzę, aby parapety się rozciągały, kwiaty chętnie kwitły i się rozrastały, świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze wśród ukochanych osób, żeby nadchodzący rok przyniósł same sukcesy, zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń...
x-F-7
---

Post »

Marylko to kwitnienie grudnika sklepowego, kawałek odłamanego grudnika kwitnącego znalazłam w sklepie wziełam i wsadziłam do ziemii.I się rozwinął kwiatuszek;).
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja kibicuję helikonii i bardziej boje się czy kłącza nie zgniją (widzę że ziemia mokra a coraz mniej liści).
U nas zimą prawdopodobnie ma za mało światła, powinnaś postąpić tak jak z kaną tzn. ściąć i kłącze przechować przysypane ziemią w chłodnym pomieszczeniu, prawie bez podlewania. Ale to tylko takie moje zdanie, ja tak robię z kannami. A na wiosnę obejrzeć kłącze, (odkroić gdyby był ślad gnicia, zasypać miałem węgla drzewnego), podzielić i zasadzić do nowej ziemi. Ja nie miałam helikonii ale widzę że rośnie bardzo podobnie do paciorecznika. A na wiosnę może byśmy się wymieniły, marzę o malutkim kłączu helikonii.
Pozdrawiam i życzę Wesołych świąt. Iwona (dawna Claudia).
x-F-7
---

Post »

ziemia mokra, bo zdjęcie robione tuz po podlaniukwiatka:D
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

No no piękności. Grudniczek śliczny. Gratuluję kwitnienia ludisii. Półeczka faktycznie piękna. :shock: ;:152
x-F-7
---

Post »

Dziękuję:).
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Patrycjo, oj dzieje się u ciebie, a u mnie prawie wszystkie rośliny uznały chyba, że poczekają do wiosny, pewnie to z powodu braku światła, którego nawet latem nie jest wiele w północnym pokoju. Co do półeczki, to ja bym pomyślała o pomalowaniu jej jakąś lakierobejcą czy czymś takim na kolor zbliżony do mebli. :)
x-F-7
---

Post »

Ta półeczka zostanie w naturalnym kolorze, ja lubię surowe zdrewno:).Kiedyś ta półka będzie stała na moim balkonie jak już zamieszkam u siebie:).
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że faktycznie warto ją zabejcować lub chociaż polakierować jeśli ma stać na zewnątrz- w przeciwnym razie szybko straci swój urok a byłoby szkoda, bo jest naprawdę ładna... wiem z doświadczenia po moich drewnianych podestach, które i zabejcowane i polakierowane, a i tak warunki atmosferyczne mocno dały im się we znaki...
Naprawdę podziwiam Twoją kreatywność w dziedzinie zwiększania "przestrzeni użytkowej" ;:63
x-F-7
---

Post »

Dziękuję;) Macie racje, kupię farbę bezbarwną taką, po której regalik nie straci swego kolorku;). A w planach mam jeszcze 1 regalik na kwiaty ale myślę jak go umieścić, chyba bym musiała biurko i półki nad nim zlikwidować by go zmieścić.
Myślę nad takim regałem aby przeznaczyć go na kwiatuszki:):
Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Patrycjo, jeśli masz zamiar kiedykolwiek postawić te półkę na balkonie musisz ją zaimpregnować, więc nie ma sensu kupowanie zwykłego lakieru bezbarwnego, tylko zaopatrz się w bezbarwny impregnat do drewna. Mam w przedpokoju boazerię z drewnianych kasetonów, którą wymieniamy stopniowo na panele, bo po kilkunastu latach wygląda naprawdę okropnie, mimo ze kasetony były czymś polakierowane :?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”