Obczaiłam wszystkie fotki i powiem Ci, że podoba mi się to jeszcze bardziej niż poprzednio
Kwiaty Patrycji
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty Patrycji
Uprzejmie przepraszam- o fotkach pokoju przeczytałam w wątku Maryli, przyszłam tu i zamiast pomyśleć/popatrzyć- od razu chlapnęłam
Obczaiłam wszystkie fotki i powiem Ci, że podoba mi się to jeszcze bardziej niż poprzednio
ja chyba w całym mieszkaniu nie mam tyle kwiatów co Ty w pokoju
Zazdroszczę takiego otoczenia ;)
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Mam wrażenie, że te Twoje półki, za chwilę pękną pod ciężarem.
Piękna gwiazda, takie prezenty, to aż miło dostawać.
Piękna gwiazda, takie prezenty, to aż miło dostawać.
Pięknie dziękuję za życzenia.
Zacznijmy od kwiatuszków dzisiaj:) Wiem wiem wszyscy zapewne zapracowani w kuchni, a ja chwilkę znalazłam, by tu zajrzeć;)
Najpierw zdjęcia ludisii w rozkwicie:

Wszystkie zroślichy szaleją z wypuszczaniem nowych listków.

Wszystkie brassie jak dziś je przeglądałam, wypuszczają nowe psb, nawet te w moim żłobku mają przyrosty;)
I zygusie tez nie próżnują

Ostatnio wzięte kawałki grudnika ze sklepu otrzymały nowy domek

Epiphyllum w żłobku wypuściło 2 przyrościki takie centymetrowe, od maja na nie czekałam;).

A tak moje grudniki strajkują z kwitneniem i wypuszczają kolejne młode listki

Niedawno kupione zamioculcasy rozwijają po listeczku;).

Heliconia w stanie spoczynku, mam ja pierwszy raz w życiu i się martwię czy nie uschnie do końca...

Multiflora odstawiona w kąt na zapomnienie, bo straciła wszystkie liście zaczyna odżywać.

Wczoraj będąc na zakupach zakupiłam regalik drewniany na kwiatuszki. Zlikwidowałam pułkę nad komoda i zobaczcie jaki efekt uzyskałam:).

Wszystkim dziękuję za życzonka świąteczne i życzę Wam aby ten nadchodzący rok był pelen szczęścia, miłości i ciepła rodzinnego, aby wszystkie wasze marzenia się pospełniały i abyście byli zdrowi;)

Zacznijmy od kwiatuszków dzisiaj:) Wiem wiem wszyscy zapewne zapracowani w kuchni, a ja chwilkę znalazłam, by tu zajrzeć;)
Najpierw zdjęcia ludisii w rozkwicie:

Wszystkie zroślichy szaleją z wypuszczaniem nowych listków.

Wszystkie brassie jak dziś je przeglądałam, wypuszczają nowe psb, nawet te w moim żłobku mają przyrosty;)
I zygusie tez nie próżnują

Ostatnio wzięte kawałki grudnika ze sklepu otrzymały nowy domek

Epiphyllum w żłobku wypuściło 2 przyrościki takie centymetrowe, od maja na nie czekałam;).

A tak moje grudniki strajkują z kwitneniem i wypuszczają kolejne młode listki

Niedawno kupione zamioculcasy rozwijają po listeczku;).

Heliconia w stanie spoczynku, mam ja pierwszy raz w życiu i się martwię czy nie uschnie do końca...

Multiflora odstawiona w kąt na zapomnienie, bo straciła wszystkie liście zaczyna odżywać.

Wczoraj będąc na zakupach zakupiłam regalik drewniany na kwiatuszki. Zlikwidowałam pułkę nad komoda i zobaczcie jaki efekt uzyskałam:).

Wszystkim dziękuję za życzonka świąteczne i życzę Wam aby ten nadchodzący rok był pelen szczęścia, miłości i ciepła rodzinnego, aby wszystkie wasze marzenia się pospełniały i abyście byli zdrowi;)

- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Witaj Pati, ale u Ciebie wszystko pięknie rośnie. Półeczka zamontowana na komodzie pięknie się prezentuje, kwiaty ludisii ciekawe, nawet doczekałaś się kwitnienia swoich małych grudników 
- socurek

Super choinka! Z ta półeczką świetnie to wykombinowałaś...
A'propos życzeń- życzę, aby parapety się rozciągały, kwiaty chętnie kwitły i się rozrastały, świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze wśród ukochanych osób, żeby nadchodzący rok przyniósł same sukcesy, zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń...
A'propos życzeń- życzę, aby parapety się rozciągały, kwiaty chętnie kwitły i się rozrastały, świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze wśród ukochanych osób, żeby nadchodzący rok przyniósł same sukcesy, zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń...
Marylko to kwitnienie grudnika sklepowego, kawałek odłamanego grudnika kwitnącego znalazłam w sklepie wziełam i wsadziłam do ziemii.I się rozwinął kwiatuszek;).
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja kibicuję helikonii i bardziej boje się czy kłącza nie zgniją (widzę że ziemia mokra a coraz mniej liści).
U nas zimą prawdopodobnie ma za mało światła, powinnaś postąpić tak jak z kaną tzn. ściąć i kłącze przechować przysypane ziemią w chłodnym pomieszczeniu, prawie bez podlewania. Ale to tylko takie moje zdanie, ja tak robię z kannami. A na wiosnę obejrzeć kłącze, (odkroić gdyby był ślad gnicia, zasypać miałem węgla drzewnego), podzielić i zasadzić do nowej ziemi. Ja nie miałam helikonii ale widzę że rośnie bardzo podobnie do paciorecznika. A na wiosnę może byśmy się wymieniły, marzę o malutkim kłączu helikonii.
Pozdrawiam i życzę Wesołych świąt. Iwona (dawna Claudia).
U nas zimą prawdopodobnie ma za mało światła, powinnaś postąpić tak jak z kaną tzn. ściąć i kłącze przechować przysypane ziemią w chłodnym pomieszczeniu, prawie bez podlewania. Ale to tylko takie moje zdanie, ja tak robię z kannami. A na wiosnę obejrzeć kłącze, (odkroić gdyby był ślad gnicia, zasypać miałem węgla drzewnego), podzielić i zasadzić do nowej ziemi. Ja nie miałam helikonii ale widzę że rośnie bardzo podobnie do paciorecznika. A na wiosnę może byśmy się wymieniły, marzę o malutkim kłączu helikonii.
Pozdrawiam i życzę Wesołych świąt. Iwona (dawna Claudia).
ziemia mokra, bo zdjęcie robione tuz po podlaniukwiatka:D
-
felekkartofelek
- 200p

- Od: 27 lis 2011, o 19:36
No no piękności. Grudniczek śliczny. Gratuluję kwitnienia ludisii. Półeczka faktycznie piękna.

Dziękuję:).
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrycjo, oj dzieje się u ciebie, a u mnie prawie wszystkie rośliny uznały chyba, że poczekają do wiosny, pewnie to z powodu braku światła, którego nawet latem nie jest wiele w północnym pokoju. Co do półeczki, to ja bym pomyślała o pomalowaniu jej jakąś lakierobejcą czy czymś takim na kolor zbliżony do mebli. 
Ta półeczka zostanie w naturalnym kolorze, ja lubię surowe zdrewno:).Kiedyś ta półka będzie stała na moim balkonie jak już zamieszkam u siebie:).
- socurek

Myślę, że faktycznie warto ją zabejcować lub chociaż polakierować jeśli ma stać na zewnątrz- w przeciwnym razie szybko straci swój urok a byłoby szkoda, bo jest naprawdę ładna... wiem z doświadczenia po moich drewnianych podestach, które i zabejcowane i polakierowane, a i tak warunki atmosferyczne mocno dały im się we znaki...
Naprawdę podziwiam Twoją kreatywność w dziedzinie zwiększania "przestrzeni użytkowej"
Naprawdę podziwiam Twoją kreatywność w dziedzinie zwiększania "przestrzeni użytkowej"
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrycjo, jeśli masz zamiar kiedykolwiek postawić te półkę na balkonie musisz ją zaimpregnować, więc nie ma sensu kupowanie zwykłego lakieru bezbarwnego, tylko zaopatrz się w bezbarwny impregnat do drewna. Mam w przedpokoju boazerię z drewnianych kasetonów, którą wymieniamy stopniowo na panele, bo po kilkunastu latach wygląda naprawdę okropnie, mimo ze kasetony były czymś polakierowane