Ogródek AGNESS cz.7
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Pięknie tawułki wyglądają z różami, muszę zmałpować.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie Aguś , widzę, że serpentyny tylko zostały z trawnika . Oj , kurczy się ten trawniczek , ale za to rabatki stają się szersze
. Podoba mi się taki zakręcony ogródeczek
. Ach ta zieleń kojąca , mogłaby się już pojawić .

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Ojj.. te twoje Agnieszko kolorowe wspomnienia - to miód na serce.
Śliczny skalniak.
Śliczny skalniak.
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Agnieszko, u nas też od dawna są same słoneczne dni...ale jak tylko słoneczko schowa się za chmury czuć ,że jest bardzo zimno...
Ale podobno w przyszłym tygodniu mają być dni z porządnym PLUSEM w temperaturze
Ale podobno w przyszłym tygodniu mają być dni z porządnym PLUSEM w temperaturze

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witaj Agnieszko
Pobiegałem po Twoim ogrodzie , ładnie masz. Nie pod ,,linijkę'', taki właśnie lubię i myślę zrobić u siebie.
Pozdrawiam . Tadeusz.

Pozdrawiam . Tadeusz.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Piękne , jesienne kolory.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Olu więc Tobie już udało się poczuć zapach rannika- ja jeszcze muszę poczekać, bo u mnie wciąż leży śnieg .
Jesień uwielbiam , ona tak wspaniale kolorowa
Aniu mam nadzieję, ze już niedługo wiosenka zapuka do naszych ogrodów i pozwoli nam cieszyć się zielenią i kolorkami
Małgosiu ja też bardzo lubię to połączenia i mimo, ze tawułki wolą rosnąć w cieniu, to jakoś sobie radzą na słoneczki i towarzyszą różom
Trzeba dawać im po prostu więcej pić
Jagódko, trawniczek już skurczył się do minimum, i mąż narzeka, że nie ma już do czego włączać kosiarki
Ale ja go pocieszam, ze po prostu dbam o niego, żeby miał ja najmniej pracy
Reniu cieszę się , że podoba Ci się skalniaczek, niedawno przerabiany, a roślinki tak się rozrastają, że już trzeba było przycinać co niektóre
Basiu mam nadzieję, ze Twoje słowa się sprawdzą i będzie już cieplutko i pięknie. U mnie wczoraj był szary i ponury dzień, zupełnie inny niż poprzednie. A dziś piękne słoneczko , ale już przez chwilę sypał bardzo gęsty śnieg
Witaj Tadku
Nie lubię ogrodów pod linijkę
lubię takie delikatne falowanie, dużo roślinek , buszowatość. U mnie wiele roślinek to jeszcze młodziaczki, wiec nie ma jeszcze tego wrażenia zatopienia się w zieloności, ale już nie mogę doczekać się na ten efekt

Jesień uwielbiam , ona tak wspaniale kolorowa

Aniu mam nadzieję, ze już niedługo wiosenka zapuka do naszych ogrodów i pozwoli nam cieszyć się zielenią i kolorkami

Małgosiu ja też bardzo lubię to połączenia i mimo, ze tawułki wolą rosnąć w cieniu, to jakoś sobie radzą na słoneczki i towarzyszą różom

Jagódko, trawniczek już skurczył się do minimum, i mąż narzeka, że nie ma już do czego włączać kosiarki

Reniu cieszę się , że podoba Ci się skalniaczek, niedawno przerabiany, a roślinki tak się rozrastają, że już trzeba było przycinać co niektóre

Basiu mam nadzieję, ze Twoje słowa się sprawdzą i będzie już cieplutko i pięknie. U mnie wczoraj był szary i ponury dzień, zupełnie inny niż poprzednie. A dziś piękne słoneczko , ale już przez chwilę sypał bardzo gęsty śnieg

Witaj Tadku

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aguś, śnieg u Ciebie
Do nas jeszcze nie dotarł, mam nadzieję, że udał się na wschód
Wpadam podziwiać Twoje zieloności i cieszyć oczy tym, co niedługo nas czeka
Właśnie miałam zapytać o Twoje tawułki, moje na słońcu bardzo kiepsko rosły i już miałam je przenieść, ale po prostu będę więcej podlewała. Moja rożanka od strony południowej, więc nie mogę ich tam sadzić
chyba. A wracając do roż, to ostatnie mrozy dały im się bardzo w kość, nawet te, które były zielone, teraz są brązowe
Poczekajmy na rozgrzebywanie kopców 

Wpadam podziwiać Twoje zieloności i cieszyć oczy tym, co niedługo nas czeka

Właśnie miałam zapytać o Twoje tawułki, moje na słońcu bardzo kiepsko rosły i już miałam je przenieść, ale po prostu będę więcej podlewała. Moja rożanka od strony południowej, więc nie mogę ich tam sadzić

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Gdyby nie wpisy na forum to nawet nie przyszłoby mi do głowy wąchać ranniki.
- AGNESS
Jolu tawułki jednak zdecydowanie lepiej rosną w cieniu, pięknie sie rozrastają i kwitną . Ale tak jak mówiłam na słońcu sobie też spokojnie radzą, no tylko trzeba lać
Ja bardzo lubię jak są skomponowane z różami, tak więc ich nie ruszam
Co do róż, to u mnie podobnie
też po tych ostatnich mrozach pędy zbrązowiały, zobaczymy , mam nadzieję, ze jednak nie będzie źle
Wcześniej np Westerandy miały cała zimę piękne listki, teraz już nie 
Olu to jak tak samo i z krokusami również. Też nawet nie myślałam o wąchaniu ich, a okazuje się , że niektóre odmiany ślicznie pachną

Co do róż, to u mnie podobnie

Olu to jak tak samo i z krokusami również. Też nawet nie myślałam o wąchaniu ich, a okazuje się , że niektóre odmiany ślicznie pachną

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Agnieszko Dzięki za zieloności bo tak jak u Ciebie i u mnie śnieg sypie i ponuro...
..pocieszmy się już puka wiosna Tosia naliczyła 11 dni...
..pocieszmy się już puka wiosna Tosia naliczyła 11 dni...

-
Lubię ogrody okolone dużymi drzewami i krzewami. Nie mam dużych drzew
, 2 bzy posadzone by było trochę cienia dla host. Brak dużych iglaków, rosną lata. Nawet ostróżki czy liliowce też nabierają uroku , kiedy się rozrosną. 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie w cieniu tawułki trafił szl .k I wcale nie kwitły
Myślę że to przez ciężką gliniastą ziemię w tamtym miejscu? A może za dużo cienia?

- AGNESS
Misiu u mnie dziś już kilka razy padał śnieg, na szczęście zawsze przez chwilę a później świeci śliczne słoneczko
Tadku faktycznie na to, żeby roślinki się rozrosły trzeba trochę czasu....ale nawet takie maluchy mają swój urok
A z czasem doczekamy się buszu
Gosiu tawułki lubią przepuszczalną i wilgotną ziemię, najlepiej rosną w takim świetlistym cieniu, u mnie pod czereśniami i rosną wspaniale. Ale tak jak pisałam wcześniej , mam je i na ,, patelni,, i też super sobie radzą, ale muszę mocno podlewać, bo dla nich największym wrogiem jest susza. One uwielbiają stanowiska np przy oczkach wodnych

Tadku faktycznie na to, żeby roślinki się rozrosły trzeba trochę czasu....ale nawet takie maluchy mają swój urok

Gosiu tawułki lubią przepuszczalną i wilgotną ziemię, najlepiej rosną w takim świetlistym cieniu, u mnie pod czereśniami i rosną wspaniale. Ale tak jak pisałam wcześniej , mam je i na ,, patelni,, i też super sobie radzą, ale muszę mocno podlewać, bo dla nich największym wrogiem jest susza. One uwielbiają stanowiska np przy oczkach wodnych

-
Można kupić 5-6 letnie iglaki i byłoby o wiele szybciej.
Ale jakie ceny.
Duże trzy cyfrówki.