Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Pięknie tawułki wyglądają z różami, muszę zmałpować.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie Aguś , widzę, że serpentyny tylko zostały z trawnika . Oj , kurczy się ten trawniczek , ale za to rabatki stają się szersze ;:138 . Podoba mi się taki zakręcony ogródeczek ;:138 . Ach ta zieleń kojąca , mogłaby się już pojawić .
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ojj.. te twoje Agnieszko kolorowe wspomnienia - to miód na serce.
Śliczny skalniak.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko, u nas też od dawna są same słoneczne dni...ale jak tylko słoneczko schowa się za chmury czuć ,że jest bardzo zimno...
Ale podobno w przyszłym tygodniu mają być dni z porządnym PLUSEM w temperaturze :uszy
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Witaj Agnieszko :wit Pobiegałem po Twoim ogrodzie , ładnie masz. Nie pod ,,linijkę'', taki właśnie lubię i myślę zrobić u siebie. ;:108
Pozdrawiam . Tadeusz. ;:3
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Piękne , jesienne kolory.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Olu więc Tobie już udało się poczuć zapach rannika- ja jeszcze muszę poczekać, bo u mnie wciąż leży śnieg .
Jesień uwielbiam , ona tak wspaniale kolorowa :D

Aniu mam nadzieję, ze już niedługo wiosenka zapuka do naszych ogrodów i pozwoli nam cieszyć się zielenią i kolorkami :D

Małgosiu ja też bardzo lubię to połączenia i mimo, ze tawułki wolą rosnąć w cieniu, to jakoś sobie radzą na słoneczki i towarzyszą różom :D Trzeba dawać im po prostu więcej pić :D

Jagódko, trawniczek już skurczył się do minimum, i mąż narzeka, że nie ma już do czego włączać kosiarki 8-) :lol: Ale ja go pocieszam, ze po prostu dbam o niego, żeby miał ja najmniej pracy 8-) :lol:

Reniu cieszę się , że podoba Ci się skalniaczek, niedawno przerabiany, a roślinki tak się rozrastają, że już trzeba było przycinać co niektóre :lol:

Basiu mam nadzieję, ze Twoje słowa się sprawdzą i będzie już cieplutko i pięknie. U mnie wczoraj był szary i ponury dzień, zupełnie inny niż poprzednie. A dziś piękne słoneczko , ale już przez chwilę sypał bardzo gęsty śnieg :evil:

Witaj Tadku :wit Nie lubię ogrodów pod linijkę :D lubię takie delikatne falowanie, dużo roślinek , buszowatość. U mnie wiele roślinek to jeszcze młodziaczki, wiec nie ma jeszcze tego wrażenia zatopienia się w zieloności, ale już nie mogę doczekać się na ten efekt 8-) :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś, śnieg u Ciebie :shock: Do nas jeszcze nie dotarł, mam nadzieję, że udał się na wschód :;230
Wpadam podziwiać Twoje zieloności i cieszyć oczy tym, co niedługo nas czeka :uszy
Właśnie miałam zapytać o Twoje tawułki, moje na słońcu bardzo kiepsko rosły i już miałam je przenieść, ale po prostu będę więcej podlewała. Moja rożanka od strony południowej, więc nie mogę ich tam sadzić ;:224 chyba. A wracając do roż, to ostatnie mrozy dały im się bardzo w kość, nawet te, które były zielone, teraz są brązowe :( Poczekajmy na rozgrzebywanie kopców :roll:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Gdyby nie wpisy na forum to nawet nie przyszłoby mi do głowy wąchać ranniki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu tawułki jednak zdecydowanie lepiej rosną w cieniu, pięknie sie rozrastają i kwitną . Ale tak jak mówiłam na słońcu sobie też spokojnie radzą, no tylko trzeba lać :wink: :lol: Ja bardzo lubię jak są skomponowane z różami, tak więc ich nie ruszam :D
Co do róż, to u mnie podobnie :( też po tych ostatnich mrozach pędy zbrązowiały, zobaczymy , mam nadzieję, ze jednak nie będzie źle :roll: Wcześniej np Westerandy miały cała zimę piękne listki, teraz już nie :?

Olu to jak tak samo i z krokusami również. Też nawet nie myślałam o wąchaniu ich, a okazuje się , że niektóre odmiany ślicznie pachną :lol:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Agnieszko Dzięki za zieloności bo tak jak u Ciebie i u mnie śnieg sypie i ponuro...
..pocieszmy się już puka wiosna Tosia naliczyła 11 dni... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lubię ogrody okolone dużymi drzewami i krzewami. Nie mam dużych drzew :( , 2 bzy posadzone by było trochę cienia dla host. Brak dużych iglaków, rosną lata. Nawet ostróżki czy liliowce też nabierają uroku , kiedy się rozrosną. :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie w cieniu tawułki trafił szl .k I wcale nie kwitły :( Myślę że to przez ciężką gliniastą ziemię w tamtym miejscu? A może za dużo cienia?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu u mnie dziś już kilka razy padał śnieg, na szczęście zawsze przez chwilę a później świeci śliczne słoneczko :D

Tadku faktycznie na to, żeby roślinki się rozrosły trzeba trochę czasu....ale nawet takie maluchy mają swój urok :D A z czasem doczekamy się buszu :wink: :lol:

Gosiu tawułki lubią przepuszczalną i wilgotną ziemię, najlepiej rosną w takim świetlistym cieniu, u mnie pod czereśniami i rosną wspaniale. Ale tak jak pisałam wcześniej , mam je i na ,, patelni,, i też super sobie radzą, ale muszę mocno podlewać, bo dla nich największym wrogiem jest susza. One uwielbiają stanowiska np przy oczkach wodnych :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Można kupić 5-6 letnie iglaki i byłoby o wiele szybciej. ;:108 Ale jakie ceny. :( Duże trzy cyfrówki. ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”