Skromny ogród Joli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jollla500 pisze:u mnie nie jest problem tylko z zupami a ze wszystkim .Na drugie danie, jeden je rybę drugi jej nie ruszy ,musi mieć paluszki rybne .Jak jest kurczak pieczony to muszę jeszcze robic co innego np. kotleta , bo najmłodszy synuś nie lubi mięsa .jeśli chodzi o surówki to dzieci jedzą przeważnie buraki ja z córką starszą robimy sobie inne surówki .Tak jest ze wszystkim ,nie raz mam dosyć mówię Ci.Wieczorem myślę co tu zrobić aby wszyscy zadowoleni byli :D
Jolu, tak samo jak u mnie :roll:

Każdy sobie i z osobna :lol: :wink: Oszaleć czasami można z tym wymyślaniem :roll: dla każdego coś innego :roll:
A to ryby nie chcą :evil: ... a ja lubię bardzo ... a to surówka nie ta ... :roll: Jeden lubi pomidory ... drugi nie tknie :evil: i tak w koło macieju ... :roll:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

no właśnie....jak tak czytam to zaraz widzę te dzieciaczki co żebrzą o bele co - :cry: :cry:

mój Adam jest mięsożercą, obiad bez kotleta to nie obiad, kiedyś jadł zupę tylko ogórkową a pózniej nawet tknąć nie chciał.....
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Lisko moje dzieci mają tak : córka 20 lat , synowie 11 x2 , synek 6 lat i córcia 5 lat .Ale gromada co i 6 w drodze :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj to widzę że nie tylko problem z jedzeniem mam ja . Lisko ja mogę spróbować dać im kartki ,ale juz nawet wiem co bedzie się najczęściej pojawiać
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

jollla500 pisze:Lisko moje dzieci mają tak : córka 20 lat , synowie 11 x2 , synek 6 lat i córcia 5 lat .Ale gromada co i 6 w drodze :D
ojojoj Joluś duż rozpiętość... naprawde masz 20letnia corke???? wow

i blizniaki???

i jestes w ciazy???

sory ze takie glupie pytania zadaje.. ale nie miałam pojęcia
Oj to widzę że nie tylko problem z jedzeniem mam ja . Lisko ja mogę spróbować dać im kartki ,ale już nawet wiem co bedzie się najczęściej pojawiać
co?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cichooooo może to tylko opóźnienie ,nic jeszcze nie wiadome :D :D :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:cichooooo może to tylko opóźnienie ,nic jeszcze nie wiadome :D :D :D

aaaaaaaaaaa

ok

to powiedz co by dzieci napisaly?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

A ja myslalam ze to tylko moje dzieciaki takie wybredne.jedna wszystkozerna (najstarsza), 2 wegetarianka i mnie trafia sz...... bo nic nie zre a 3 z wedlin to tylko szynka z indyka i nie daj boze zeby byla nawet kropeczka czerwiensza bo juz sie krzywi i nie tknie.Przez wakacje sie wkuzylam i zrobilam strajk z gotowaniem :!: jakos nie poumieraly.Z M tez problem bo ja podaje obiad na stol a ten mi mowi ze nie glodny a potem wyjmuje mrozonke i sobie robi a niech ich wszystkich diabli ;:161
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Strasznie smakowicie zrobiło się u Ciebie.
Ja na rodzinę i ich gusta kulinarne znalazłam sposób już wiele lat temu. Nikt by mnie nie zmusił by gotować dla każdego z osobna. Wszyscy jedzą prawie wszystko - z mniejszym lub większym zapałem. Na przykład: jeśli dziś jest na obiad to co lubi córka a syn nie przepada, to następnego dnia jest coś z Jego ulubionych potraw. Niestety zup najchętniej wcale by nie jedli. Jedzą,bo nie mają innego wyjścia. Przez wiele lat pomidorowa była hitem nr1. Niestety chyba się przejedli i już nie pamiętam kiedy ostatnio ją gotowałam - może w zeszłym roku albo dawniej...
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

bo wiecie co- starsznie My kobiety skaczemy wokół dzieci i mężów

- chociaż mój to zje wszystko :lol: nawet tego czego nie lubi nawet nie stęknie :lol: ja lubię pierogi on nie - no cóż jak zje raz na jakiś czas nie umrze...nie przyszło mi do głowy gotować dla każdego osobno :oops: :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś to ja bym nie gotowała...niech by sobie robił te mrożonki (zdrowe są) :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marta c pisze:A ja myslalam ze to tylko moje dzieciaki takie wybredne.jedna wszystkozerna (najstarsza), 2 wegetarianka i mnie trafia sz...... bo nic nie zre a 3 z wedlin to tylko szynka z indyka i nie daj boze zeby byla nawet kropeczka czerwiensza bo już się krzywi i nie tknie.Przez wakacje się wkórzyłam i zrobilam strajk z gotowaniem :!: jakos nie poumieraly.Z M tez problem bo ja podaje obiad na stol a ten mi mowi ze nie glodny a potem wyjmuje mrozonke i sobie robi a niech ich wszystkich diabli ;:161
To faktycznie masz problem , ale tak mamy wszystkie .Marto napisałaś że zrobiłaś strajk z gotowaniem i o dziwo nie poumierali .U mnie chyba byłoby na odwrót , bo mam samych głodomorów .A to że są wybredni to swoją drogą :D :D :D pozdrawiam Cię serdecznie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko o to moja lista ,którą dzieci podały co najchętniej zjadłyby na obiad:

Małgosia ( 5 lat)
zupa pomidorowa,rosół, mięso,ziemniaki,kotlety,mizeria,frytki,naleśniki,placki ziemniaczane,kopytka

Kubuś ( 6 lat )
naleśniki ,pierogi,zupa pomidorowa,rosół,paluszki rybne,placki ziemniaczane,kopytka

Damian (11 lat)
pierogi,ziemniaki z kurczakiem,pyzy,frytki,zupa pomidorowa,rosół,naleśniki,kotlet,ryba

Sławek ( 11 lat ) ziemniaki z kotletem lub mięsem,pierogi ,naleśniki,pyzy,barszcz czerwony,racuchy,placki ziemniaczane,zupa pomidorowa,rosół,frytki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to kochana pomidorówka i naleśniki codziennie :)

hihihih

Nie jest tak źle... myśłałąm że wszysy napisza schabowy i tyle a tu proszę masz wybór :)

Joluś ale ni narzekasz na staki stan rzeczy? Czy chciałąbyś coś zmeinić?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko wydaje mi się że nie ma co narzekać , już się do tego przyzwycziłam .Jak mam na coś ochotę to sobie gotuję i tyle .Wiele osób mi mówi włącznie z mamą , a tam gotuj co uważasz i mają jeść .Ale jakoś nie mogę ,dobrze ze córka starsza je wszystko to jak gotuję coś innego to razem jemy .A mój M to mięsożerny ,nie powiem naleśniki,pierogi ,kopytka lubi .Ale spaghetti nie i żadnych wymyślnych potraw .A ja lubię eksperymentować wtedy zajadam się z córką , a reszta niech nie je ,nie wie co traci :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”