Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Aniu u Ciebie lato będzie trwało do zimy, co chwilkę inne zawitają i ogród ukwiecają.
Narzekasz na koszenie trawy....przy takiej powierzchni to traktorek z czasem by się przydał.
Róże u mnie też już zaczęły następne kwitnienie, nie jest tak obfite jak wiosenne ale cieszy.
Pozdrawiam
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, jak zwykle pięknie u Ciebie ;:63 Hibiskusy masz cudne, nie mogę się na nie napatrzeć. Miałam ochotę na bagiennego, ale na moich terenach one często nie zdążą nawet zakwitnąć i zrezygnowałam. A u Ciebuie tak mnie kuszą, oj kuszą ;:224
Fajne te kwiatki dyni ozdobnej, też się zastanawiałam co to, bo na zdjęciu tak tajemniczo wygladają.
Dalijki masz ciekawe, żadnej Twojej nie mam u siebie, a do niektórych oczko mi się uśmiecha ;:oj
Tyle trawnika skosić, to nie lada wyzwanie. Ja mam dużo mniej, a nie lubie tego robić. Zazwyczaj zlecam to zadanie synowi, ale czasami sama też muszę kosić.
Miłej niedzieli, Aniu ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dziękuję kochani za odwiedziny
Odpowiem szczegółowo trochę później ;:173

I ja ją lubię.Biała chryzatemka też mi już kwitnie.
A żółta jest w pączkach.a jeszcze kilka chryzantem mam.
Ale póki co biała w kwiatach zawsze pierwsza jest.
Obrazek
Obrazek
Jeżówka Green Twister
Obrazek
zawilec japoński wysoki
Obrazek
Zawilec japoński Splendens
Obrazek
Hortensja ogrodowa
Obrazek
Obrazek
Dobrej niedzieli wam życzę ;:113
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Okno otwarte, teraz przynajmniej jeden z nich siedzi w doniczkowcach przy rzeczonym oknie, więc może raczy pójść sobie na zewnątrz?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Moja Kyushu jeszcze młoda ale bardzo słabo przyrasta ,chyba będę musiała zmienić jej miejsce. Dalie i Hortensje bardzo ładne ,te drugie u mnie już się przebarwiają.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

https://images92.fotosik.pl/234/afee73a7ae76be61.jpg Anusiu co to za roślinka ślicznie wygląda na fotce może i w realu również.Oj terenu do koszenia nie zazdroszczę ,ale do obsadzania już tak :wink: bo możesz zdać upust tylu zachciankom ja juz muszę sie streszczać :wink: Tylko jakieś maluszki gdzieś tam pomieszczę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. ;:196 Fajnie i dobrze,że jest tak niedziele.Spokojny czas, na odpoczynek, na połażenie w ogrodzie bez prac.
Ale i czas na miłych gości.Takowych niespodziewanych dzisiaj miałam .I też ogrodowych ,Taki czas, to mega jest przyjemny, rozmów bez liku,,a czasu ,,,na wszystkie rozmowy, , pytania, doświadczenia, rady,,,za mało.
a z d rugiej strony człowiek cieszy się i tym co ma.
I, dopiero teraz mam czas.. na forum . :D
plocczanka-Lucynko Amarantusa mam pierwszy raz. I już mi się podoba .I mam ochotę posiać i na drugi rok.chociaż jeszcze doświadczenia z nim nie mam. ale ten kolorek żywy, zaraza. :D
no troszkę daleko od siebie mieszkamy,,szkoda.Byłoby bliżej, byłyby wspólne kawy i pogaduchy... ;:173
Aniu 77 Bardzo cieszę się,że ci się podobają moje bukieciki ogrodowe.A są bardzo różne.
Obrazek
To prawda, hortki brylują wręcz teraz w ogrodzie .I cieszą nas i tych, którzy je widzą. ;:108
leszczyna-Krysiu Oj chciałabym, chciała...aby to to lato u mnie trwało do samej zimy.
Oj wiem, wiem,że ten traktorek by się przydał.ale w tym roku finansowo nie damy rady.I jest jk jest.Jeden dzien w tygodniu wyjęty na koszenie trawy. :roll:
Każde ponowne kwitnienie roślin mnie bardzo cieszy.A róże, też cieszą.ale znowu u mnie chorują , plamistość znowu je dopadła,
Iwonko1 Dziękuję.Mam 2 hibiskusy bagienne.Ten białawy już jest większy i juz obficiej kwitnie.A przez to bardziej cieszy.
Oj u mnie tez zimy pot6rafią być mroźne. jak to wschód Polski. ale jakoś Hibki dają radę.
Dalijki są śliczne.a w tym roku mam kilka nowych.
No my ostatnio sami z mężem jesteśmy..i w tą niby wolną sobotę , nie wiadomo za co się brać.A sobota ostatnimi czasami upływa na koszeniu trawy.
Ale dobrze,że dzisiaj była niedziela miła , leniwa i odpoczynkowa. ;:333
Nawet udało mi się na hamaku z książka poleżeć.Między innymi. ;:173
Locutus Masz rację,, teraz świerszcze ci pomuzykują.A jak jesień poczują to pójdą w swój świat na łona natury.
Dziękuję i równie pozdrawiam :wink:

jonatanka-Asiu U mnie tez Kyushu nie rośnie zachwycająco szybko.Inne później kupowane,a większe są.Ale ona jest tak koronkowa inna i piękna. ;:167
Dalie cieszą.Horki i u mnie się przebarwiają i to szybko. ;:108
JAKUCH-Jadziu Kochan witaj!
To kwiaty tykwy.w tym roku obficie mi kwitnie, rośnie i zapowiada się na kilka dyniek.Oby zdążyły porosnąć.
Bo małych jest naprawdę sporo.
Oj mamy sie z tym koszeniem.Na razie to co jest posadzone to jest,A na drugi rok zobaczymy.
Oj te zachcianki, to miłe ale bardzo zaraźliwe i ugniatające głowę nasze uzależnienia.
Nasze radości i wielkie przyjemności, które dają nam tyle exegi.I pomyśleć,Nie raz mała roślina a tyle wigoru nam daje. ;:108 ;:108

Dalijki kochane
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dalia Henrietta
Obrazek
dalia coralio furioso
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Zawilec japoński Splendens
Obrazek
Obrazek

Hortensja Pinky Wikny
Obrazek
Powojnik Purpurea Plena Elegans wciąż kwitnie ;:167
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Pięknie, Aniu, u mnie Purpurea już tylko zielona i to od dwóch tygodni. Cudowna jeżówka Green Twister i dalia Coralio Furioso. Będę na nie polować.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

U ciebie bajkowo pięknie :D ;:333 Chwilo trwaj! Chodze po twoim raju i nie moge się napatrzyć, nie umiałabym się zdecydować co najładniejsze bo wszystko po prostu piękne! I wszystko chciałabym mieć. Marzę o tym aby mieć takie kwiaty co zakwitają kolejno od wiosny do jesieni, musze sie tego nauczyć. Fajnie ci sie przebarwiają hortensje. Umnie tez jedna już lekko różowa, Jakie hosty mogłabys polecić co pięknie kwitną i pachną?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Dalie masz cudowne i jak je nie kochać. Miałam kiedyś piękną kolekcję, ale po każdym sezonie karpy wypadały po zimie, dałam sobie na razie spokój. Może za kilka lat do nich powrócą. A na razie będę je podziwiała u innych.
Spotkania zielono-zakręconych to super sprawa, masz rację rozmowom nie ma końca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu, :wit pięknie, kolorowo , bajecznie i na dodatek tak profesjonalne zdjęcia . Nie chce się stąd wychodzić :) Pozdrawiam cieplutko :)
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anida Witaj!
U mnie Purpurea jeszcze kwitnie.Na wiosnę ja przesadzałam.To i później zaczęła kwitnienie.Ale i tak długo kwitnie.
Jeżówka Green Twister jest ciekawa i piękna.W tym roku dopiero mi obficiej kwitnie. A dalia Coralio Furioso to tegoroczny zakup.Bardzo ładna dalia.I ma bardzo duży kwiat. Pokazywałam kiedyś.28 cm. ;:108
Igala-Iguś oj bardzo chciałoby się aby to lato trwało do października.
Bardzo dziękuję za miłe, pozytywne ale i budujące słowa.
Ja też chciałam aby w moim ogrodzie coś tale kwitło.Od wczesnej wiosny do późnej jesieni .
Przez kilka lat stale obserwowałam ogród dokupywałam różne roślinki, bylinki i dosadzałam w różne miejsca.
Moje hortki rośna na słońcu, to i szybciej się przebarwiają Vanilki mam 3.
Jest dużo host o pachnących kwiatach.
Ja mam Guacamole, Oriana, Fragrant Bouquet,Sum and Substance,sieboldiana Elegance,Frances Williams,Big Daddy,Blue Angel .
Wszystkie hosty Fragrant ...as pachnące.Tj, kwiaty pachnące.

Może ktoś rozpozna co to za hibiskus ??
Obrazek
Obrazek
Jeden obraz w dwóch wymiarach. A raczej z dwoma planami
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Mieczyki
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

korzo_m-Dorotko O tak, dalie to bardzo ładne rośliny cudnymi kwiatami.
Mi w tym roku jedna też wypadła.ale i tak jest ich sporo.A jeszcze mam ochotę na minimum 3,4.
O tak, takie fajne spotkania z ludźmi, którzy tez kochają ogrody, mają dużo roślin i doświadczenia. To tematów rzeka. ;:173
bwoj54-Bogusiu Witaj ! Cieszę się,że do mnie zajrzałeś.
I bardzo ci dziękuje za te miłe, krzepiące słowa.Az mi się buzia śmieje.
ale staram się pokazać moje roślinki jak umiem ;:173

Obrazek
Róża Pastella
Obrazek
Hibiskus bylinowy Midnight Marvel
Obrazek
Hortensja VANILLE FRAISE
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu gapię się od kilkunastu minut na Twoje cudne zdjęcia ogrodu i roślin. ;:180 ;:138 Zapytam o czosnek Milenium, jak długo go masz? Ładna kępka, cudny jest. ;:oj
Nakupiłam dziś osiem paczek różnych czosnków, ale takiego jak Twój nie znałam.
Koszenia nie zazdroszczę, ale za to masz przestrzeń, przyjemnie poleżeć i popatrzeć w dal. ;:215
Kolorowych snów o ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękny ogród. Ciągle coś się dzieje. Piękne zdjęcia robisz - ale masz gdzie ;:138 ;:138 ;:138 Jestem tu codziennie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękne dalie, Aniu, no przepiękne!
Co wysiewasz na poplon?
Serdecznie pozdrawiam ;:3