Zakątki na Dębowym
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Aniu u Ciebie lato będzie trwało do zimy, co chwilkę inne zawitają i ogród ukwiecają.
Narzekasz na koszenie trawy....przy takiej powierzchni to traktorek z czasem by się przydał.
Róże u mnie też już zaczęły następne kwitnienie, nie jest tak obfite jak wiosenne ale cieszy.
Pozdrawiam
Narzekasz na koszenie trawy....przy takiej powierzchni to traktorek z czasem by się przydał.
Róże u mnie też już zaczęły następne kwitnienie, nie jest tak obfite jak wiosenne ale cieszy.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, jak zwykle pięknie u Ciebie
Hibiskusy masz cudne, nie mogę się na nie napatrzeć. Miałam ochotę na bagiennego, ale na moich terenach one często nie zdążą nawet zakwitnąć i zrezygnowałam. A u Ciebuie tak mnie kuszą, oj kuszą
Fajne te kwiatki dyni ozdobnej, też się zastanawiałam co to, bo na zdjęciu tak tajemniczo wygladają.
Dalijki masz ciekawe, żadnej Twojej nie mam u siebie, a do niektórych oczko mi się uśmiecha
Tyle trawnika skosić, to nie lada wyzwanie. Ja mam dużo mniej, a nie lubie tego robić. Zazwyczaj zlecam to zadanie synowi, ale czasami sama też muszę kosić.
Miłej niedzieli, Aniu

Fajne te kwiatki dyni ozdobnej, też się zastanawiałam co to, bo na zdjęciu tak tajemniczo wygladają.
Dalijki masz ciekawe, żadnej Twojej nie mam u siebie, a do niektórych oczko mi się uśmiecha

Tyle trawnika skosić, to nie lada wyzwanie. Ja mam dużo mniej, a nie lubie tego robić. Zazwyczaj zlecam to zadanie synowi, ale czasami sama też muszę kosić.
Miłej niedzieli, Aniu

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dziękuję kochani za odwiedziny
Odpowiem szczegółowo trochę później
I ja ją lubię.Biała chryzatemka też mi już kwitnie.
A żółta jest w pączkach.a jeszcze kilka chryzantem mam.
Ale póki co biała w kwiatach zawsze pierwsza jest.

Jeżówka Green Twister

zawilec japoński wysoki

Zawilec japoński Splendens

Hortensja ogrodowa

Dobrej niedzieli wam życzę
Odpowiem szczegółowo trochę później

I ja ją lubię.Biała chryzatemka też mi już kwitnie.
A żółta jest w pączkach.a jeszcze kilka chryzantem mam.
Ale póki co biała w kwiatach zawsze pierwsza jest.

Jeżówka Green Twister

zawilec japoński wysoki

Hortensja ogrodowa

Dobrej niedzieli wam życzę

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Okno otwarte, teraz przynajmniej jeden z nich siedzi w doniczkowcach przy rzeczonym oknie, więc może raczy pójść sobie na zewnątrz?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Moja Kyushu jeszcze młoda ale bardzo słabo przyrasta ,chyba będę musiała zmienić jej miejsce. Dalie i Hortensje bardzo ładne ,te drugie u mnie już się przebarwiają.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
https://images92.fotosik.pl/234/afee73a7ae76be61.jpg Anusiu co to za roślinka ślicznie wygląda na fotce może i w realu również.Oj terenu do koszenia nie zazdroszczę ,ale do obsadzania już tak
bo możesz zdać upust tylu zachciankom ja juz muszę sie streszczać
Tylko jakieś maluszki gdzieś tam pomieszczę

- anabuko1
Witajcie.
Fajnie i dobrze,że jest tak niedziele.Spokojny czas, na odpoczynek, na połażenie w ogrodzie bez prac.
Ale i czas na miłych gości.Takowych niespodziewanych dzisiaj miałam .I też ogrodowych ,Taki czas, to mega jest przyjemny, rozmów bez liku,,a czasu ,,,na wszystkie rozmowy, , pytania, doświadczenia, rady,,,za mało.
a z d rugiej strony człowiek cieszy się i tym co ma.
I, dopiero teraz mam czas.. na forum .
plocczanka-Lucynko Amarantusa mam pierwszy raz. I już mi się podoba .I mam ochotę posiać i na drugi rok.chociaż jeszcze doświadczenia z nim nie mam. ale ten kolorek żywy, zaraza.
no troszkę daleko od siebie mieszkamy,,szkoda.Byłoby bliżej, byłyby wspólne kawy i pogaduchy...
Aniu 77 Bardzo cieszę się,że ci się podobają moje bukieciki ogrodowe.A są bardzo różne.

To prawda, hortki brylują wręcz teraz w ogrodzie .I cieszą nas i tych, którzy je widzą.
leszczyna-Krysiu Oj chciałabym, chciała...aby to to lato u mnie trwało do samej zimy.
Oj wiem, wiem,że ten traktorek by się przydał.ale w tym roku finansowo nie damy rady.I jest jk jest.Jeden dzien w tygodniu wyjęty na koszenie trawy.
Każde ponowne kwitnienie roślin mnie bardzo cieszy.A róże, też cieszą.ale znowu u mnie chorują , plamistość znowu je dopadła,
Iwonko1 Dziękuję.Mam 2 hibiskusy bagienne.Ten białawy już jest większy i juz obficiej kwitnie.A przez to bardziej cieszy.
Oj u mnie tez zimy pot6rafią być mroźne. jak to wschód Polski. ale jakoś Hibki dają radę.
Dalijki są śliczne.a w tym roku mam kilka nowych.
No my ostatnio sami z mężem jesteśmy..i w tą niby wolną sobotę , nie wiadomo za co się brać.A sobota ostatnimi czasami upływa na koszeniu trawy.
Ale dobrze,że dzisiaj była niedziela miła , leniwa i odpoczynkowa.
Nawet udało mi się na hamaku z książka poleżeć.Między innymi.
Locutus Masz rację,, teraz świerszcze ci pomuzykują.A jak jesień poczują to pójdą w swój świat na łona natury.
Dziękuję i równie pozdrawiam
jonatanka-Asiu U mnie tez Kyushu nie rośnie zachwycająco szybko.Inne później kupowane,a większe są.Ale ona jest tak koronkowa inna i piękna.
Dalie cieszą.Horki i u mnie się przebarwiają i to szybko.
JAKUCH-Jadziu Kochan witaj!
To kwiaty tykwy.w tym roku obficie mi kwitnie, rośnie i zapowiada się na kilka dyniek.Oby zdążyły porosnąć.
Bo małych jest naprawdę sporo.
Oj mamy sie z tym koszeniem.Na razie to co jest posadzone to jest,A na drugi rok zobaczymy.
Oj te zachcianki, to miłe ale bardzo zaraźliwe i ugniatające głowę nasze uzależnienia.
Nasze radości i wielkie przyjemności, które dają nam tyle exegi.I pomyśleć,Nie raz mała roślina a tyle wigoru nam daje.
Dalijki kochane

Dalia Henrietta

dalia coralio furioso

NN

Hortensja Pinky Wikny

Powojnik Purpurea Plena Elegans wciąż kwitnie

Ale i czas na miłych gości.Takowych niespodziewanych dzisiaj miałam .I też ogrodowych ,Taki czas, to mega jest przyjemny, rozmów bez liku,,a czasu ,,,na wszystkie rozmowy, , pytania, doświadczenia, rady,,,za mało.
a z d rugiej strony człowiek cieszy się i tym co ma.
I, dopiero teraz mam czas.. na forum .

plocczanka-Lucynko Amarantusa mam pierwszy raz. I już mi się podoba .I mam ochotę posiać i na drugi rok.chociaż jeszcze doświadczenia z nim nie mam. ale ten kolorek żywy, zaraza.

no troszkę daleko od siebie mieszkamy,,szkoda.Byłoby bliżej, byłyby wspólne kawy i pogaduchy...

Aniu 77 Bardzo cieszę się,że ci się podobają moje bukieciki ogrodowe.A są bardzo różne.

To prawda, hortki brylują wręcz teraz w ogrodzie .I cieszą nas i tych, którzy je widzą.

leszczyna-Krysiu Oj chciałabym, chciała...aby to to lato u mnie trwało do samej zimy.
Oj wiem, wiem,że ten traktorek by się przydał.ale w tym roku finansowo nie damy rady.I jest jk jest.Jeden dzien w tygodniu wyjęty na koszenie trawy.

Każde ponowne kwitnienie roślin mnie bardzo cieszy.A róże, też cieszą.ale znowu u mnie chorują , plamistość znowu je dopadła,
Iwonko1 Dziękuję.Mam 2 hibiskusy bagienne.Ten białawy już jest większy i juz obficiej kwitnie.A przez to bardziej cieszy.
Oj u mnie tez zimy pot6rafią być mroźne. jak to wschód Polski. ale jakoś Hibki dają radę.
Dalijki są śliczne.a w tym roku mam kilka nowych.
No my ostatnio sami z mężem jesteśmy..i w tą niby wolną sobotę , nie wiadomo za co się brać.A sobota ostatnimi czasami upływa na koszeniu trawy.
Ale dobrze,że dzisiaj była niedziela miła , leniwa i odpoczynkowa.

Nawet udało mi się na hamaku z książka poleżeć.Między innymi.

Locutus Masz rację,, teraz świerszcze ci pomuzykują.A jak jesień poczują to pójdą w swój świat na łona natury.
Dziękuję i równie pozdrawiam

jonatanka-Asiu U mnie tez Kyushu nie rośnie zachwycająco szybko.Inne później kupowane,a większe są.Ale ona jest tak koronkowa inna i piękna.

Dalie cieszą.Horki i u mnie się przebarwiają i to szybko.

JAKUCH-Jadziu Kochan witaj!
To kwiaty tykwy.w tym roku obficie mi kwitnie, rośnie i zapowiada się na kilka dyniek.Oby zdążyły porosnąć.
Bo małych jest naprawdę sporo.
Oj mamy sie z tym koszeniem.Na razie to co jest posadzone to jest,A na drugi rok zobaczymy.
Oj te zachcianki, to miłe ale bardzo zaraźliwe i ugniatające głowę nasze uzależnienia.
Nasze radości i wielkie przyjemności, które dają nam tyle exegi.I pomyśleć,Nie raz mała roślina a tyle wigoru nam daje.

Dalijki kochane

Dalia Henrietta

dalia coralio furioso

NN

Hortensja Pinky Wikny

Powojnik Purpurea Plena Elegans wciąż kwitnie

- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Pięknie, Aniu, u mnie Purpurea już tylko zielona i to od dwóch tygodni. Cudowna jeżówka Green Twister i dalia Coralio Furioso. Będę na nie polować.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
U ciebie bajkowo pięknie
Chwilo trwaj! Chodze po twoim raju i nie moge się napatrzyć, nie umiałabym się zdecydować co najładniejsze bo wszystko po prostu piękne! I wszystko chciałabym mieć. Marzę o tym aby mieć takie kwiaty co zakwitają kolejno od wiosny do jesieni, musze sie tego nauczyć. Fajnie ci sie przebarwiają hortensje. Umnie tez jedna już lekko różowa, Jakie hosty mogłabys polecić co pięknie kwitną i pachną?

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Dalie masz cudowne i jak je nie kochać. Miałam kiedyś piękną kolekcję, ale po każdym sezonie karpy wypadały po zimie, dałam sobie na razie spokój. Może za kilka lat do nich powrócą. A na razie będę je podziwiała u innych.
Spotkania zielono-zakręconych to super sprawa, masz rację rozmowom nie ma końca.
Spotkania zielono-zakręconych to super sprawa, masz rację rozmowom nie ma końca.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu,
pięknie, kolorowo , bajecznie i na dodatek tak profesjonalne zdjęcia . Nie chce się stąd wychodzić
Pozdrawiam cieplutko 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
anida Witaj!
U mnie Purpurea jeszcze kwitnie.Na wiosnę ja przesadzałam.To i później zaczęła kwitnienie.Ale i tak długo kwitnie.
Jeżówka Green Twister jest ciekawa i piękna.W tym roku dopiero mi obficiej kwitnie. A dalia Coralio Furioso to tegoroczny zakup.Bardzo ładna dalia.I ma bardzo duży kwiat. Pokazywałam kiedyś.28 cm.
Igala-Iguś oj bardzo chciałoby się aby to lato trwało do października.
Bardzo dziękuję za miłe, pozytywne ale i budujące słowa.
Ja też chciałam aby w moim ogrodzie coś tale kwitło.Od wczesnej wiosny do późnej jesieni .
Przez kilka lat stale obserwowałam ogród dokupywałam różne roślinki, bylinki i dosadzałam w różne miejsca.
Moje hortki rośna na słońcu, to i szybciej się przebarwiają Vanilki mam 3.
Jest dużo host o pachnących kwiatach.
Ja mam Guacamole, Oriana, Fragrant Bouquet,Sum and Substance,sieboldiana Elegance,Frances Williams,Big Daddy,Blue Angel .
Wszystkie hosty Fragrant ...as pachnące.Tj, kwiaty pachnące.
Może ktoś rozpozna co to za hibiskus ??

Jeden obraz w dwóch wymiarach. A raczej z dwoma planami

Mieczyki

korzo_m-Dorotko O tak, dalie to bardzo ładne rośliny cudnymi kwiatami.
Mi w tym roku jedna też wypadła.ale i tak jest ich sporo.A jeszcze mam ochotę na minimum 3,4.
O tak, takie fajne spotkania z ludźmi, którzy tez kochają ogrody, mają dużo roślin i doświadczenia. To tematów rzeka.
bwoj54-Bogusiu Witaj ! Cieszę się,że do mnie zajrzałeś.
I bardzo ci dziękuje za te miłe, krzepiące słowa.Az mi się buzia śmieje.
ale staram się pokazać moje roślinki jak umiem

Róża Pastella

Hibiskus bylinowy Midnight Marvel

Hortensja VANILLE FRAISE

U mnie Purpurea jeszcze kwitnie.Na wiosnę ja przesadzałam.To i później zaczęła kwitnienie.Ale i tak długo kwitnie.
Jeżówka Green Twister jest ciekawa i piękna.W tym roku dopiero mi obficiej kwitnie. A dalia Coralio Furioso to tegoroczny zakup.Bardzo ładna dalia.I ma bardzo duży kwiat. Pokazywałam kiedyś.28 cm.

Igala-Iguś oj bardzo chciałoby się aby to lato trwało do października.
Bardzo dziękuję za miłe, pozytywne ale i budujące słowa.
Ja też chciałam aby w moim ogrodzie coś tale kwitło.Od wczesnej wiosny do późnej jesieni .
Przez kilka lat stale obserwowałam ogród dokupywałam różne roślinki, bylinki i dosadzałam w różne miejsca.
Moje hortki rośna na słońcu, to i szybciej się przebarwiają Vanilki mam 3.
Jest dużo host o pachnących kwiatach.
Ja mam Guacamole, Oriana, Fragrant Bouquet,Sum and Substance,sieboldiana Elegance,Frances Williams,Big Daddy,Blue Angel .
Wszystkie hosty Fragrant ...as pachnące.Tj, kwiaty pachnące.
Może ktoś rozpozna co to za hibiskus ??

Jeden obraz w dwóch wymiarach. A raczej z dwoma planami

Mieczyki

korzo_m-Dorotko O tak, dalie to bardzo ładne rośliny cudnymi kwiatami.
Mi w tym roku jedna też wypadła.ale i tak jest ich sporo.A jeszcze mam ochotę na minimum 3,4.
O tak, takie fajne spotkania z ludźmi, którzy tez kochają ogrody, mają dużo roślin i doświadczenia. To tematów rzeka.

bwoj54-Bogusiu Witaj ! Cieszę się,że do mnie zajrzałeś.
I bardzo ci dziękuje za te miłe, krzepiące słowa.Az mi się buzia śmieje.
ale staram się pokazać moje roślinki jak umiem

Róża Pastella

Hibiskus bylinowy Midnight Marvel

Hortensja VANILLE FRAISE

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu gapię się od kilkunastu minut na Twoje cudne zdjęcia ogrodu i roślin.
Zapytam o czosnek Milenium, jak długo go masz? Ładna kępka, cudny jest.
Nakupiłam dziś osiem paczek różnych czosnków, ale takiego jak Twój nie znałam.
Koszenia nie zazdroszczę, ale za to masz przestrzeń, przyjemnie poleżeć i popatrzeć w dal.
Kolorowych snów o ogrodzie.

Nakupiłam dziś osiem paczek różnych czosnków, ale takiego jak Twój nie znałam.
Koszenia nie zazdroszczę, ale za to masz przestrzeń, przyjemnie poleżeć i popatrzeć w dal.

Kolorowych snów o ogrodzie.

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Przepiękny ogród. Ciągle coś się dzieje. Piękne zdjęcia robisz - ale masz gdzie
Jestem tu codziennie.

Pozdrawiam - Justyna
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16