Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Śliczności same serwujesz Iwonko ;:196 i w jakiej ilości :shock: tyle tych cudowności znanych i nie znanych różnorakich masz! ;:215

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prawdziwe szaleństwo u ciebie ;:63 Kwitnień mnóstwo, a nawet jakieś nowe dwunożne kwiatuszki się pojawiły :D
Czy dobrze zrozumiałam, że zrobiłaś skarpy ze skrzyń? Pokaż koniecznie.
Mnie też chmurki łudziły deszczem i też nic z tego nie wyszło, a po ostatnim deszczu ślad nawet nie został...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko co to za śliczne jeżyki https://images90.fotosik.pl/382/4516c11ba9854026med.jpg Bodziszki śliczne odmiany ja mam ten ciemny niebieski i też właśnie zakwitł . Róże też zaczynają szaleństwo ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Prześliczne te białe irysy. To syberyjskie ??
Bodziszki śliczne.Takiego niebieskiego jeszcze nie mam.
Róże już kwitną. Tangucki też.A mój chyba nie.
Klonik rewelacyjny. Perukowiec ładnie się prezentuje.
pozdrówki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, u mnie wczoraj też chmury kręciły się cały dzień, zaduch niesamowity, ale ani kropla z nieba niespadła, ale dzisiaj chyba popada.
A co do skrzyń wsadziłaś? Pochwal się :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzisiaj już wcześnie rano pojechaliśmy podlewać, bo z tych chmur, które pokazywałam, które mnie wystraszyły jak pisałam żadna kropla nie spadła, a słonko nie śpi ;:3
Przy okazji zauważyłam, że chyba rybki moje tarło mają, ale w oczku oprócz rybek chyba ze trzy zaskrońce urzędują, nijak złapać się nie dały, rybkom może krzywdy nie zrobią, ale jajeczka na pewno zjedzą ;:145
Na spacerku znalazłam dzisiaj dwie cudne różyczki, oczywiście nacięłam patyczków i spróbuję ukorzenić, bo same róże wielkie, w zaroślach, nie da rady wykopać.

Obrazek

Obrazek

Basiu do skrzyń poszły ogórki, pomidorki, dynie, kabaczki i arbuzy, melon i truskawki, a co będzie to się okaże ;:108
Małgosiu nie, nie skarpy ze skrzyń, ale poustawiałam skrzynie na skarpach i zrobiłam nasadzenia, no inaczej skarpy nie były by zagospodarowane do końca, bo tylko krzewy i drzewka na nich rosną ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu ta ślicznotka, znaczy jeżyki to Zerwa, róże teraz zaczynają, nastał ich czas, jest pięknie i pachnąco :tan
Moja czekoladowa piękność, przycięłam ją mocno, ale już zaczyna pokaz i ona, cieszę się, cudnie pachnie ;:215

Obrazek

Obrazek

Róża trzy w jednym

Obrazek

I inne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu którego niebieskiego?, tego dużego?, pogadamy jak chcesz :wit

A zakwitł mi kolejny Bodziszek, niski

Obrazek

Aniu iryski syberyjskie chyba, ale ja je wykopałam gdzieś nad wodą, rozrosły się pięknie ;:215

Maryniu dziękuję pięknie ;:196

Już zaczyna kwitnienie Amorfa i Leycesteria

Obrazek

Obrazek

Na koniec coś na smaczek :D

Obrazek

Obrazek

I na spostrzegawczość, co tu widzicie?

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jesteś niesamowita. A to odnajdujesz roślinki, o istnieniu których zapomniałaś, a to zamartwiasz się o narybek, a to obmyślasz i od ręki realizujesz sposoby na zmniejszenie areału zajmowanego przez rośliny, jak np. ogórki czy pochrzyn chiński, a wszystko Ci pięknie kwitnie ;:138 ;:138 ;:138 , nawet to, co u mnie ciągle jeszcze w powijakach.
Podziwiam więc różyczki, ;:303 bodziszki ;:303 , irysy ;:303 , gailardie ;:303 i zerwę ;:333 , która u mnie jeszcze zapączkowana.

Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas? Jednak nie ma to jak siła młodości. :tan

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko zaległości mi się nazbierało w Twoim wątku sporo, a tu się dzieje piękne kwitnienia. Amorfa jakie cudo widzę po raz pierwszy, a czy ona pachnie. Biały bodziszek piękny, oj mogłabym wiele wymieniać nazw, bo widzę że kolekcja ciekawostek ogromna. U nas pada, jest mokro co się rzadko zdarza, a ty musisz podlewać, to życzę częstszych opadów.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko nawet wąż albo to taka brzuchata jaszczurka zrobiła sobie schronienie. Szaleje wszystko u Ciebie a tych nowości nie zliczę .Róża śliczna w takiej niespotykanej kolorystyce .Skrzynie też pomysłowo zrobione tam tak szybko ślimarnia nie dotrze .Widzę ze masz też Angelę ona też potrafi sobie zaszaleć widzę to w tym roku :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko siejąc tyle nasion i ukorzeniając dziesiątki roślin wcale się nie dziwię że się gubisz ;:306
Zapytam nieśmiało czy ten jaśmin Stefana to ten ode mnie czy miałaś, ale nie pamiętałaś ;:306
Nie masz deszczu? mogłabym Ci sporo odstąpić! Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Wczoraj miałam wolne :tan , no oczywiście na działce byłam, bo jak inaczej, przyszły zamówione roślinki, jak bym miała za mało ich ;:306 , zamówiłam, ale nie dużo, musiałam je gdzieś upchać, a są to Rdest himalajski spotted amplexi caulis, takiego nie miałam jeszcze, a lubię je bardzo, Robinia akacjowa, szczepiona, Rudbekia green wizard, Bez czarny pulverulenta, Kalina onondaga, no i goździki brodate, bo muszę ich mieć, tak pięknie pachną ;:108 , żeby to wsadzić to musiałam coś wykopać, i zrobić trochę miejsca, udało się, liliowce rozrośnięte, do podziału poszły i miejsce się znalazło, powstała też nowa rabata na skarpie, no i znowu trochę miejsca mam ;:306
Dzisiaj też mam wolne i plany miałam, ale od rana pada, a zaraz ja do pracy i znowu słonko zapowiadają, to jakaś złośliwość losu po prostu jest ;:223 , jednak nie odpuszczę i pojadę na pewno, dobrze, że M ma coś tam do roboty na działeczce ( dzięki mnie ;:306 ) i musi jechać.
Lucynko kochana, no zamartwiam się, bo widzę, że tarło trwa w najlepsze, a zaskrońców chyba ze trzy, no mają raj, nie gniewam się na nie bo może ślimaków mniej będzie, ale po co one w oczku siedzą teraz ;:185 , jak znajduję czas nie wiem, dobę sobie wydłużam, bo mi mało ;:306 , Lucynko współczuję bardzo, trzymaj się kochana ;:196
Dorotko ja też mam zaległości sporo w wątkach zaprzyjaźnionych, czasu mało, a i sił brakuje po powrocie do domu, dzisiaj na razie chwila wytchnienia, bo pada, ale i tak pojedziemy na działeczkę, Amorfa pachnie cudnie, mam sporo tych pachnących, ja tak na zapachy idę bardziej niż na urodę ;:306
Jadziu to moja zaprzyjaźniona jaszczurka, znaczy rodzinka chyba, bo są dwie, pani i pan jaszczur, różę ukorzenię, bo właśnie taki niespotykany kolorek ma, a pachnie ślicznie, mówisz, że mam Angelę, powiedz która to? :oops:
Marysiu, ten dostałam od koleżanki, ale on wygląda inaczej jak ten od Ciebie, ten rozrośnięty i kwitnący już dostałam, a Twój jeszcze nie kwitnie, ale zrobię zdjęcie to porównasz, zobaczysz sama ;:108 , za deszcz już dziękuję, mam trochę, na razie starczy ;:196

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia coś ciężko się wklejają, więc reszta zdjęć będzie wieczorkiem :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko to ta róża https://images92.fotosik.pl/383/04afc2b5273813f5med.jpg Kurcze dobrze ze masz miejsce na nowości ja już nic nie zmieszczę, wręcz muszę uszczuplić kępy, bo zbyt sie panoszą na rabatach szczególnie floksy. Róże zresztą też, ale ich nie ruszam przytnę ostro i będzie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to moja nowa mieszkanka działeczki, w tym roku dostałam od koleżanki, dziękuję Jadziu za podpowiedź, a właśnie miałam Ciebie pytać czy mogę przyciąć teraz róże, bo źle przycięłam i tak krzywo rośnie jedna dama.
Może uda mi się wkleić trochę zdjęć teraz, a byliśmy dzisiaj na działeczce, M robił swoje rzeczy a ja sadziłam, przesadzałam, a wszystko w lekkiej mżawce, bo cały dzień siąpiło, to dobrze, roślinkom łatwiej będzie się zadomowić :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko co to ma takie śliczne kwiatki https://images89.fotosik.pl/385/d343bfa52b5a553cmed.jpg i to to https://images90.fotosik.pl/385/e7ecd6ab04a1db5cmed.jpg i to to z pokrzywowymi liśćmi https://images89.fotosik.pl/385/a61929ca123dbf8cmed.jpg Śliczna ta róża z pierwszej fotki .Róże możesz ciąć na okrągło kiedy Ci się podoba nie ma reguły Widzę ,że masz też jaśminowca Belle etoile kurcze zresztą czego Ty nie masz :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu pierwsze to Żylistek, drugie to Jaśminowiec 'Falconeri', a trzecie to Czyściec wielkokwiatowy chyba, a ten Jaśminowiec Belle cudownie pachnie poziomkami, oj mówię Ci zapach, że tylko upajać się nim ;:167
Rodochition ma pierwszego pełnego kwiatuszka, cudny on ;:138

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”