Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Drugi dzień spowity w białej mgle tak, że z mojego IX-ego piętra nic nie było widać. :roll: Szczęśliwie na dole już takiego mleka nie było.
Rozpędziłam się jak mały ;:71 i dzisiaj przez cały dzień odrabiałam zadania domowe.
Jutro mam pierwsze spotkanie z ewentualną drugą synową. ;:333 Cieszę się, bo już myślałam, że się takiego wydarzenia nie doczekam. :tan Synuś liczy sobie już 44 wiosenki. W niedzielę wydam więc uroczysty obiad dla przyszłej młodej pary. Muszę kuć żelazo, póki gorące. :;230

Alicjo - różne rzeczy nam się przydarzają, czasami diabeł ogonem coś zatka. ;:306
Ja swoich zmarszczek też nie widzę, bo do patrzenia okularów nie używam. Jednak gdy mam na nosie okulary do czytania i spojrzę w lustro, to ... lepiej nie mówić, co widzę. :roll:
Kiciunia kochana, choć niekiedy jeszcze potrafi się wyzłośliwiać. ;:224

Ewelinko - ja też z rozrzewnieniem wspominam śp. sąsiada z działki, który mnie bardzo dużo nauczył w zakresie troski o glebę i rośliny, a mojego M w sprawie hodowli gołębi. Dobry to był człowiek, ale miał jedną wadę i ta go zabiła. ;:174 Nie wylewał za kołnierz. ;:222

Iwonko [00..] - ooo!!! Muszę wziąć okulary i dokładnie obejrzeć swoje zmarszczki. ;:306
Ale czegoś mi w Twoim opisie brakuje. Które ze zmarszczek wskazują na złe cechy charakteru? Muszę to wiedzieć, żeby w megalomanię nie popaść. ;:124

Iwonko1 - Twój sposób pielenia jest identyczny ze sposobem mojej mamy. Ja tak nie umiem. Pielę stojąc na wyprostowanych nogach z mocno zgiętym tułowiem i z głową niemal przy ziemi. ;:7 Sąsiedzi też się dziwią, ale jak widzę, sąsiedzi zawsze się dziwią, więc nie trzeba się przejmować. ;:306

Iwciu - no, widzisz: jest tak, jak napisałam przed chwilą. Sąsiedzi zawsze się dziwią. ;:224 Widocznie tak już mają. :uszy
Mamą to ja się opiekuję od czasu do czasu. Wtedy, gdy bardzo tego potrzebuje, bo mieszkamy daleko od siebie. I nie uważam tego za jakieś specjalny wysiłek. Wierzę, że wszyscy mamy takie same odruchy serca. ;:215

Marysiu [Maska] - tak mnie zaabsorbowały inne obowiązki, że sprawy ogrodniczo - roślinne utkwiły gdzieś w odległych zakamarkach mojej mózgownicy. ;:7
Też mam mrozik. Malutki bo malutki, ale nad ranem pobiela trawniki i zmusza kierowców do skrobania szyb samochodowych.
O! To widzę, że planujesz styczniowe wysiewy. ;:219 Ja jeszcze nie poczyniłam żadnych planów w tym zakresie. Ze sklepów internetowych wyszłam z pustymi koszykami i już tam nie wrócę. Policzyłam pojemniczki z zebranymi przez siebie nasionami i zastanawiam się, gdzie to wszystko u mnie rosło. ;:7
Dostałam też ofertę lilii po złotówce, ale oparłam się pokusie. Twarda jezdem!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko gratuluję i cieszę się razem z Tobą ;:196 ;:196
Działeczka i tak teraz odpoczywa a do wiosny mamy dużo czasu na plany ;:108
Miłego weekendu życzę ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko niech się młodzi kochają ;:167 gratulacje i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak po maśle ;:215
Mróz to u mnie pewnie też będzie ale nie wiem czy odczuwalny czy realny.
TO jutro na zakupy i gotuj pyszny obiad! Dobrej nocy i ;:215 ;:196
jagusia111

Post »

Lucynko tylko nie przesadzaj z tym obiadem, żeby się dziewczyna nie wystraszyła, że nie sprosta wymaganiom przyszlej teściowej :wink: .

U mnie o 19 już było -3.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko, tyle ciekawych rzeczy można się dowiedzieć w Twoim wątku a szczególnie o zmarszczkach. ;:108
W moim ogródku pomału kończą się porządki , teraz będę tam chodzić do kotków i roślin w doniczkach . ;:65
Miłej niedzieli. ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Lucynko cieszę się z Twojego szczęścia i jeszcze synowa się szykuje ;:138
Kociak cudowny też mam i je uwielbiam. ;:167
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, gratuluję dzieci ;) Ja też jestem po zaręczynach, ale moje to jeszcze dzieciaki po dwadzieścia parę lat.
Chryzantemy piekne kupiłaś, ciekawe, czy Ci przezimują ? Ja już wodę zakręciałm na działce, czekam teraz wiosny :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko to Twój synuś z mojego rocznika czyli młodziak jeszcze :lol:
Podziwiam Cię, ze jesteś taka twarda, bo ja sie nie oparłam pokusie i jestem teraz szczęśliwą posiadaczką ponad 50 kompletów cebul.. głównie narcyzów :oops: Teraz tylko z przerażeniem zastanawiam się, kiedy ja to wszystko posadzę.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:3 A ja sądzę , że będziesz dobrą teściową ;:333
Szkoda ,że pogoda nie pozwala na więcej pracy w ogrodach-wiosno wracaj. ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . Wspaniałe wiadomości ;:138 . W takim razie kuj żelazo póki gorące ;:306 . Udanego spotkania życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Chwilę mnie nie było, a tu tyle miłych gości!
Przyszłą synową jestem zachwycona. Wesoła dziewczyna, a przy tym niesamowicie wrażliwa. Zresztą gdyby była inna, nie mogłaby pracować tak, jak pracuje. A jest opiekunką społeczną i zajmuje się osobami schorowanymi w ich domach.

Tereniu [TerDob] - dziękuję. ;:196
Przed nami cała zima na planowanie. Byleby szybko minęła.
Przez to rodzinne zamieszanie brakło mi czasu na wysyłkę nasion. ;:7 Poprawię się po niedzieli. Obiecuję solennie.

Marysiu [Maska] - dzięki serdeczne. ;:196 Jest super.
Dzisiaj u mnie już wspomnienie po mrozie. Temperatura dodatnia, nawet słonko w okna świeciło, tylko wiatr zimny.
Wczoraj byłam na herbatce u młodych, a dzisiaj oni u mnie na obiadku. Było i sympatycznie, i niesamowicie wesoło. :tan

Aguniu - nic a nic nie wydziwiałam. ;:185 Zwyczajny niedzielny obiadek.
A synowa ze mną mieszkać nie będzie, więc wszystko jest na najlepszej drodze.
Nawiasem mówiąc to Twoja imienniczka, a ja wiem z autopsji, że wszystkie Agnieszki to słodkie dziewczynki. ;:303

Irenko - temat zmarszczek też mnie zaciekawił, tylko muszę jeszcze poznać jak i gdzie występują te, które niekoniecznie świadczą o dodatnich cechach charakteru. ;:108
Ja szczęśliwie nie muszę chodzić zimą na działkę, bo M to robi z uwagi na swoje gołąbki.

Kasiu [Kasiula] - dziękuję. ;:196
Moja kota jest pierwszym kotkiem w moim mieszkaniu. Zawsze był jakiś piesek i sądziłam, że pies z kotem się nie dogadają. Okazuje się, że źle myślałam. Jednak się dogadują. ;:333

Asiu [iwwa] - dziękuję. ;:196
Mój synuś już mógłby swoje dziecko żenić bądź za mąż wydawać, ;:306 a tu sam dopiero się zdecydował stan cywilny zmienić.
Chryzantemy przezimują, bo mam je na balkonie i w razie dużego mrozu schowam do mieszkania. :;230
U nas na działkach wodę zakręcili jakoś tak na początku listopada. Wyjątkowo się w tym roku pospieszyli.

Kasiu [vimen] - jasne jak na żeniaczkę, to absolutny młodziaczek. Gołowąs, można by rzec. :uszy
Kochana, Ty mnie o twardość nie posądzaj, ;:306 bo w październiku nasadziłam tyle rozmaitych cebul kwiatowych, że nawet już nie pamiętam ile, ale ok. setki na pewno. ;:224
Grudzień ponoć ma być przyjazny, to jeśli nie teraz, z pewnością zdążysz wysadzić wszystkie swoje cebule. A wiosną będziemy podziwiać kolorowe kwiaty. ;:63

Iwciu - ja już jestem teściową i wyrobiłam w sobie takie zachowania, że w ogóle nie wtrącam się do młodych. ;:185 Co najwyżej chwalę, jeśli coś u nich bardzo mi się podoba, ale nigdy nie ganię i nie podpowiadam niepytana. Dzięki temu non-stop pozostaję w bdb. stosunkach z pierwszą synową. Myślę, że i druga synowa nie będzie miała powodu do narzekania.

Ewelinko - dziękuję ;:196 i kuję, kuję. Tym bardziej, że dziewczynka przypadła mi do gustu.
Tylko że to nie mój gust się tu liczy, ale widzę miłość w oczach i gestach młodych, co mnie ogromnie cieszy :tan i dobrze rokuje na najbliższą przyszłość.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko gratuluję przyszłej synowej ;:196 , wiesz robi to co ja robiłam do nie tak dawna jeszcze, takie osoby są nad wyraz wrażliwe ;:108
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:180. to może zostań moją teściową :;230
Żartuję ,już jedną mam i powiem chętnie bym się zamieniła. A synowej gratuluję -widać syn długo zwlekał bo szukał właśnie jej.
;:63
jagusia111

Post »

Lucynko gratulacje, cieszę się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Pewnie zanim się obejrzysz będziesz się nam chwalić wnuczętami :tan .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko to połowa sukcesu, skoro synowa przypadła do gustu, jednak najważniejsze ze młodzi zakochani ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”