Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Tadziu!..ja jestem bardzo zmartwiona .Śniegu nie było wcale....a ostatni raz pokropiło/ dosłownie/przez około 10 min 21 lutego i 27 stycznia mżawka. Nieciekawie zapowiada się... ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, u mnie ten sam problem. ;:14
Ale jest wyjście, poprosić mądrzejszego o łopatologiczną instrukcję. :uszy
Oby tylko chciało popadać, bo u mnie robi się już całkiem sucho. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu mam nadzieję, że ochłodzenie będzie chwilowe. Deszczyk potrzebny i jak najbardziej mile widziany, ale żeby zimna iprzymrozków nie było.... wreszcie i do nas dotarło słoneczko i nie chciałabym żeby tak szybko nas opuściło...
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Tadziu przebrnęłam przez Twoje wątki a że czytałam dokładnie więc trochę to potrwało , piekna pergola , cudne lilie i liliowce jednym słowem bajecznie , ;:4 z powodu straty
psinki i gratuluję pracy . Byliśmy z eM wczoraj pierwszy raz na działce po operacji ale wiosny nie ma u nas, kilka liliowców i orliki , nabrzmiałe pąki u clematisa a tulipanki i inne
cebulowe jeszcze śpią albo w ogóle nie wyjdą , dziur po nornicach nie zauważyłam ,to może buszowały po innych działkach , pozdejmowałam okrycia z róż ,kopce z lili zostawiłam i na liliowcach też, trochę się boję kwietnia i tak źle i tak nie dobrze przyciełam hortensje bukietowe i wróciłam do domu wykończona a dzisiaj mam zakwasy , nie mogę się jeszcze dobrze schylać bo cały czas mam nie wygojoną do końca ranę po operacji , dzisiaj byłam w szpitalu na zmianie opatrunku ponoć już prawie dobrze ,
tak mi się dłuży bo to od 30 01. Tadziu czekam na Twoje piękne zdjęcia . pozdrawiam cieplutko Ela
pozdrawiam Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasiu , w sobotę ma już padać. Szkoda , że zarazem duże oziębienie. Ale jak zawsze wróci ładna pogoda ;:3 Byle jak najszybciej. ;:108
Liduś , teraz jeszcze susza nie taka groźna , niskie temperatury , krótkie dni. Gorzej w lecie. W niedzielę byłem na przejażdżce w lesie . Kwitną przylaszczki , ale jeszcze nie ''pełną parą''. Za kilka dni będzie niebiesko. Jest ich tysiące ;:oj ;:oj
Zaraz będę u Ciebie :uszy
Halinko , myślę , że wyjdą, w innych miejscach nornice zrobiły dziury i tulipany wyszły. Tutaj nie ma za wiele nor ,a tulipanów dziesiątki , wszystkich nie zjadły. ;:333
Lidziu , Stokrotka , już byłem , impreza ;:224 ;:224 Może uda mnie się zebrać na degustację :D :wink:
Dorotko , dziękuję. ;:168 Na grzanie gazem okna muszą być szczelne i najlepiej trzyszybowe , ściany też dobrze ocieplone . W innym przypadku bankructwo. ;:223
Bogusiu , prognozy przewidują od soboty opady deszczu , podleje Ci rabaty. Nie za bardzo mnie to cieszy , wolę słońce , ale rośliny muszą mieć wilgoć.
Graziu , tylko jedna rada , czekać na deszcz. Jest nadzieja , że spadnie. ;:108
Aguś , na wiosnę deszcz szczególnie potrzebny , byle nie za dużo. Szkoda ładnej pogody , może nie na długo będzie to załamanie. ;:333
Elu , dziękuję. ;:180 Nie forsuj się zbytnio , wykuruj się do końca . Lilie i liliowce radzę odkryć , mogą zagniwać. Nawet 10* przymrozki nie mogą im zaszkodzić.
;:185 Być może masz ''zimny teren'' i dlatego wszystko później startuje. U mnie też nie wszystkie tulipany wyszły. Zdjęcia robię , jak będę mógł wstawię. ;:333
Dużo zdrowia życzę. ;:168
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A ja rybkom kradnę wodę :heja :heja
Podlewam dokładnie wszystko po kolei. 100 litrowa pełna beczka szybko się opróżniła.
Niech pada i deszcz i snieg, aby padało!!! Nasze kwiatki wytrzymają.
Rolnicy się martwią ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tosiu , brak wody to tragedia dla naszych ogrodów. ;:oj Teraz jeszcze nie ma upałów , ale rośliny na start muszą mieć mokro, to podstawa. Myślę , że rybki nie będą Miały Ci za złe za ''pożyczenie'' wody :wink: Jak popada ,oddasz z odsetkami :uszy Gorzej u rolników , tam polewaczką nic nie zrobisz. Może prognozy sprawdzą się i nie tylko popryska , ale solidnie podleje. ;:108
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

U mnie też sucho, popiół fruwa po rabatach ale niestety muszą sobie roślinki radzić same bo woda bardzo droga a dotacji na podlewanie nam nie przyznano ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie ma Marysiu dotacji ;:185 ;:131 U mnie jest aktualnie w sam raz , ale w lecie będzie jak zwykle tragedia, tak co roku mam. Jeszcze w lipcu pada a później bezchmurne niebo. ;:202
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tadziu u mnie w ogrodzie jest jeszcze dość mokro, Wczoraj wsadzałam lilie i ziemia jest sporo przemoknięta.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ten rok ma być dość suchy, a więc trzeba wodę gromadzić.
U mnie beczki już pod rynnami stoją, byle tylko chciało popadać. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Tadziu. :wit
Musze przyznać, że Twój ogród jest imponujący! Pergola z różami powala na kolana. Ale Ci... to nie ja powiedziałam ;:131
Przepiękną masz żurawkową alejkę, że ja się tak dla odmiany nią pozachwycam! No i ta szałwia muszkatałowa i przetaczniki... ech cud, miód, i malina.
I jeszcze raz dziękuję za pomoc w identyfikacji miodunki pstrej.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadziu :wit Przydreptałam się przywitać,żebyś nie pomyślał,że zapomniałam o Tobie ;:168 Teraz miałam sporo pracy na działce,a pogoda mnie dopingowała więc nie było czasu na forum :oops:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alu ,u nie też jeszcze do suszy daleko, ale niech lepiej popada. ;:108 ;:108
Dzisiaj przesadziłem Aralię japońską na stałe miejsce. Jeszcze niska , za kilka lat będzie pięknym drzewem. :D
Graziu , Ty mnie nie strasz. Dla mnie susza to tragedia. Piasek trudno podlać , lejesz a on pije wszystko i ''wydycha''. Beczki też podstawione ;:333
Aneczko ,witaj. :wit
Miło , że coś podoba się w moim skromnym gródku. Alejka żurawkowa , to za dużo powiedziane. Ale coraz więcej żurawek , będzie dłuższa. ;:333 Co do miodunki, pstrolistna, ale takich jest też kilka odmian . Mam dwie , botaniczna i druga ... :?: :?:
Lucy , wiem , że nie zapomniałaś o mnie ;:168 Brakuje czasu a czasami chęci . Mamy swoje życie i różnie z tym bywa. Staram się choć czasami wpaść do znajomych :D U Ciebie też dawno byłem ;:171
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Oj Tadku jaka by to nie była miodunka i tak już mi się podoba. Tym bardziej, że nie mam pojęcia jak ona się u mnie znalazła? ;:109 Oby więcej takich niespodzianek!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”