Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

dziękuję za liczne odwiedziny pod brzózkami :)
Ewa - ja też, wszystko co naturalnie się pnie :)
Jule, jeśli tylko widzisz lepsze miejsce dla swojego derenia, to oczywiście że przesadzaj (na jesieni?)... cieszę się, że pęcherznice Cię zainspirowały - to moim zdaniem jedne z najpiękniejszych krzewów, są dekoracyjne nawet gdy już nie kwitną i tak ładnie rosną, że pasują do większości ogrodów... Diabolo na pniu? czy ja ją u Ciebie widziałam na zdjęciu? muszę przejrzeć strony...
Carterko, lilaki co roku kwitną u mnie dwukrotnie - nie wiem dlaczego ;) może dlatego, że nie przycinam ich od razu po pierwszym? niedawno poobłamywałam uschnięte kwiatostany, ale już równocześnie zaobserwowałam zawiązywanie się kolejnych. To odmiana Meyera, Palibin.
Francesko, gratuluję sreberka ;:196 o lilaku napisałam powyżej... a co do liatr, to faktycznie musiałaś trafić na kiepskiej jakości cebule... na jesieni spraw sobie koniecznie nowe... to taki kolejny 'motyli' 'krzew'.
Jule, sama widzisz... lepiej chyba kupic w ogrodniczym... hipermarkety kuszą ceną, a potem... nie ma u kogo zareklamować...
Jagusiu, no i widzisz, muszę mieć ten hamak ;) co do oczka, to jest to i szczęście i udręka... prawdę mówiąc, polubiłam już tę naturalność mojego, ze wszystkim mankamentami (glony, zanieczyszczenia etc) - widać nie jestem w stanie mieć oczka idealnego. jeśli chodzi o brzozy, to moze rozważ jednak takie niższe, zwisające odmiany?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tylko lilak Meyera Palibin powtarza kwitnienie, choć podobno nie zawsze.
Aguniado, co za ogród :shock: , brzózki ...jak ja lubię brzózki ... ;:224 dają taki klimacik relaksu i szumią delikatnie ...ech ...Chciałabym jeszcze gdzieś u siebie wcisnąć Youngi , aby to kołysanie delikatnych liści mieć na poziomie oczu ... :D . Mam taką zwisłą, drobnolistną Laciniatę, która b.wolno rośnie i jednak nie ma tego wrażenia, co zwyczajna. Ale na szczęście te olbrzymy rosną dwie posesje dalej w zagajniku ...Jakiż tam jest raj dla ptaków ...Uwielbiam ich śpiew ... ;:224 .

Dobra, za bardzo się rozpisałam :oops: .
Pozwolisz, że będę wpadać na hamaczek pod brzózkami ... :wink: ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu dobrze, że burza żadnych zawirowań po sobie nie zostawiła, ogród w idealnym stanie.
Ja na wsi panicznie boję się wichury i burzy.
Zawsze po niej zbieram jakieś gałęzie i patyki po całym ogrodzie.
Lilak Palibin u Ciebie ma się dobrze, u mnie nigdy ponownie nie kwitnie. :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, na razie tz przez najblizsze pare lat nie bedzie co ogladac :wink: Diabolo, to w tej chwili poltorametrowy patyk z paroma liscmi na gorze - wszystko reszte poszlo precz i do tego skubie ja namietnie, jak tylko cos zaczyna od przyszlego pnia wypuszczac :twisted:
Co do cebul z marketu, to to tez nie jest regula - chociaz w Auchanie juz nie kupie wiecej ale np cebule szczawika z Biedronki wyszly mi wszystkie. Ale moje zapotrzebowanie na kwiatki chyba sie wyczerpalo i zakupowy stop mam ... chociaz Ciotka kaze mi koniecznie do siebie na dzialkie przyjsc i sobie zielenine powybierac :;230 na pewno co od niej wezme, to bialego Hibiskusa :twisted:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś, dawno mnie tu nie było, a Twoj ogród coraz piękniejszy ;:138. Miło się po nim spaceruje :tan
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---

Post »

czesc Moniko-Rozeto :) nie pytaj, tylko przychodz pod brzózki kiedy tylko masz ochotę :) ja też je uwielbiam, ten przyjemny uspakajający szum liści, białą delikatną korę i ich ażurową urodę... muszę poczytać o tej zwisającej, o której wspomniałaś... może sobie taką sprawię? dzięki za info o lilakach :)
Tajeczko, witaj ;:196 to nie była burza, ale ulewa z dużym wiatrem... boję się ich! na szczęście szybko sobie poszla precz...
Jule, strzyż ją i podcinaj a Diabolo odwdzięczy się gęstwiną i pięknym wzrostem... zaraz wstawię zdjęcia liatr.
witaj Gat, ale przepadłaś...! miło, że znowu Cię tu widzę ;:196

Obrazek
Harlequin

Obrazek
dereń Kousa - maluch

Obrazek
Catalpa Nana

Obrazek
róża wielkokwiatowa NN
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za gratulacje, jakoś nie zauważyłam, kiedy Ty złoto dostałaś :oops: ;:196
Bardzo lubię wszystko co przyciąga owady, u mnie dużo ich zawsze na szałwiach, lawendach, budlei oczywiście, kosmos chyba też pokochają. :tan

Oooo w międzyczasie zdjęcia nowe przyszły ;:3 Ta róża ma cudowny kolor, szkoda, że NN-ka, można by na nią popolować Obrazek

Aaaa zapomniałam, nie oglądaj ostatniego zdjęcia u mnie... 8-) :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Obrazek
wiciokrzew Aureoreticulata - maluch

Obrazek
las Erect ;)

Obrazek
ostróżka od Nutki

Obrazek
wspomniane liatry

Obrazek
przyjaciółka żabeczka

Obrazek
róża pnąca NN

Obrazek
Super Dorothy

Obrazek
floksik :)

Obrazek
szałwie od Nutki

Francesko - dziękuję za ostrzeżenie :) :) :)
Stachu 1956

Post »

aguniada ,ta roślina rosnąca gęsto przy płocie ma kwiaty ?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Erecty są świetnym uzupełnieniem kompozycji, mam wielką ochotę kupić kilka i umieścić je jako tło dla niższych i bardziej rozłożystych krzewów przy płocie, na pewno zdynamizują widok (uch, ale się nawymądrzałam :;230 )

Liatry masz okazałe ;:224 a szałwia urocza; szkoda, że , o ile pamiętam z wątku Nutki, to szałwia omączona, czyli jednoroczna.

P.S. Ostatnie zdjęcie to czwarte, wykazałam się wcześniej brakiem logicznego myślenia ;) ;:14
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu widzę, że to jednak słoneczniczek :wink: pewnie dlatego, tak ładnie pozował Ci do zdjęcia.Świetna fotka ;:136
Masz dwa drzewka, na widok których włącza mi się opcja - zazdrość ;:182 Pierwsze to katalpa...ach te liście ;:167
Przymierzam się do niej od dłuższego czasu, ale za każdym razem, kiedy już mam ją kupić, to czytam na forum...a to, że chora...a to, że przemarzła...czy Twojej przemarzły czubeczki, bo ma takie gołe patyczki? Choruje również na derenia Kousa o białych/zielonkawych kwiatach, ale muszę wybrać się do jakiejś większej szkółki. Hmmm...ciekawe, czy mnie na niego stać :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witam Cie kochana :wit Cudowne zdjęcia nam serwujesz :tan Pieknie u Ciebie !!!
Widzę ,że mamy podobne przyjaciółki ;:224 Bardzo ładne róże ;:167
Pozdrawiam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

...czy to b. erecta, który przebarwia się na czerwono?

Ech, dopiero na Twoim zdjęciu widzę urodę liatry, ma piękne, delikatne listki, co dopiero, jak zakwita. Rozumiem, teraz dlaczego Jule narzeka... muszę poszukać takich z białymi kwiatami! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, będę sie starala zrobic z tego Diabolo cos przyzwoitego :wink:

Su Liatry-sy sa zjawiskowe 8-) i mogla bys sobie taka biala grupe walnac w lesnym zakatku, to dopiero bylby efekt ;:167
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Niom, jak tylko przegonię gdzieś paprocie i konwalie, na pewno zmieści się kolejna kępa zjawiskowych roślinek! ;)

Swoją drogą mam już tam parzydła, a w białym zakątku od północy jeszcze świecznice (na razie nie kwitły). Czy liatry wolą słońce, czy cień?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”