Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

:wit

Po fiołkozie będe miała storczykomanie :;230

Urocze nawet wtedy gdy nie kwitną , bardzo ładne liście i osłonki .Co do skrętnika to ekspertem nie jestem , myślę ,ze możesz go od nowa wsadzić ,może się uratuje . ;:7
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne i dorodne storczusie:) Ja też mam takiego z długaśnymi liśćmi i mówię do niego, że ma uszy jak królik:D:D . Tak mi się to kojarzy:)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rapunzel - dziękuję ;:196 .
Jatro - ;:196 . Od razu go zakopałam z powrotem, ale nie wiadomo, czy tego jednak nie odczuje :( .
Filigranowa - ;:196 . A Ty wiesz, że ten jeden też tak mi się skojarzył :D ?
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Myślę , że storczyki się wykażą za przygarnięcie , a zdrowo i pięknie wyglądają , wypucowane , wyglancowane , jeden błysk.
Z tym grzebaniem w poszukiwaniu korzonków , lub co gorsze , pasożytów - to jest straszne . Staram się osobiście przed
tym bronić bo myślę , że roślinki za tym nie przepadają . Jak widać ma ten skrętniczek przyszłość przed sobą . ;:63 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

podzielam zdanie Krysi ;:108

Ale interesuje mnie tutaj kolor tych storczyków...? ;:224 nie doczekam się chyba aż zakwitną ;:65 takie wycacane, że na wiosnę będziesz miała raj dla oczu ;:108

A za skrętnika masz ode mnie ;:14 ;:14 ;:14 :twisted: swędziały łapki ta??? ;:124 ech... mam nadzieję, że on zrozumie Twoją dobrą wolę... cokolwiek chciałaś zrobić ;:223 i nie kipnie tam :uszy trzymam kciuki ;:108 ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ojej ile storczyków :shock:
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktoria a tyle razy tłumaczę łapki ruchliwe gdzie indziej wsadzać !!! Nie wiem co z tym cudem teraz zrobić ! Ale storczyki cudeńka !! Jak nic storczykoza pewna :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

storczyki jak malowane... mimo iż bez głównej ozdoby... bardzo ładne dorodne liściory :shock:
Brzydką część liścia odetnij a mały ma duże szanse na żywot... no chyba że prace wykopaliskowe będą trwać wtedy może się obrazić ;:187 ;:198
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kociaro - ;:196 , mam nadzieję, że się wykażą ;:108 . Teoretycznie, to chyba każdy wie, żeby nie grzebać w korzonkach, ale w praktyce czasem brakuje cierpliwości ;:108 . Dlatego dużo bardziej lubię trzymać roślinki w wodzie - jest przeźroczysta i wszystko widać :wink: .
Mniodkowa - ;:196 . Koloru, niestety nie znam. Jeśli zakwitną, to będzie niespodzianka. Dostały biohumus, a teraz czekam na efekty :) . Już u Ciebie pisałam, że po prostu chciałam coś zrobić z tą zgnilizną. Ogólnie, to wydawało mi się, że już po tym listku i nie wiedziałam, czy ciąć, czy wyrzucać :oops: .
Kasik - ;:196 .
Lidko - ;:196 . No, czasem trzeba najpierw myśleć, a potem działać ;:108 , ale nie zawsze się tak da :wink: .
Anjju - dziękuję ;:196 . Już nic z nim nie robię - zakopałam z powrotem i sobie siedzi w ziemi ;:108 . natomiast odkopałam tego pokazywanego wcześniej i okazało się, że on wyrasta nie od korzeni, tylko na brzegu tego dorosłego liścia :shock: . Własnych korzonków nie ma :( . Jest szansa, że coś wyrośnie z takiego dziwoląga?
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zabrakło mi uśmieszków, więc będzie nowy post :) .
Pokażę, co mi ostatnio sprawiło ogromną frajdę :tan . Ukorzeniane w wodzie chirita i trójkącik :) :
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Gratuluję korzonków ;:138
A co do skrętnika, to ja nieraz też mam takie pomysły, aby pogrzebać w maleństwach. :;230
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Skrętniki tak często mają że młode roślinki wyrastają na uszkodzonym nerwie... temu też służy metoda z cięciem listka by uszkodzić nerwy i pobudzić do wydania dużej ilości sadzonek.
trudno mi powiedzieć co z nim będzie, na razie czerpie z liścia, liść ukorzeniony to maleństwo szansę na przeżycie ma ;:108

Należą Ci się ;:138 za chiritkę i trójkąta... widzę że chcąc uchronić roślinki przed wykopywaniem od razu dałaś rozmnażanie z dobrym podglądem na efekty :D ;:196
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wie4m Wiktorio że nie zawsze się da bo sama częściej najpierw robię później myślę !! ;:63 dla korzonków !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, korzonki to zawsze sukces, nawet te maleńkie :uszy
Ja w tej chwili czekam na korzonki kolejnych papirusów i peperomii oraz kilku innych, o których jeszcze nie chcę pisać, żeby się nie wygłupić :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ja to myślę, że korzonki u fiołeczka pomimo iż malutkie to wielkie, bo fiołeczki przecież ogólnie niewiele korzonków produkują, więc tak jakby 1/5 ich juz masz :tan :;230 ;:138 ;:138 ;:138 a jednak sposób aby łodyżka nie dotykała dna - jest najlepszy - ja też tak ukorzeniam już listeczki.. akurat nie fiołków, ale inne ;:108
No ja Cię rozumiem, że chciałaś "coś" z tym zgniłym liściem zrobić... ;:224 szkoda tylko, że nie wiadomo co :;230 Tak sobie z Ciebie żartuję, mam nadzieję, że się nie gniewasz :wink: :uszy Ja do gnijących listków zupełnie nie dotykam, bo na logikę biorę, że niby jak mam wyjąć w całości to co już jest wymemłane ;:223 więc czekam... będzie zyć to będzie, a jak nie to niech zdycha całkiem i jak juz zero ratunku to wywalam... trudno ;:64 Tak np przedwczoraj wywaliłam liścia skrętnika ukorzenianego w ziemi ;:223 oczywiście bez powodzenia, zgnił ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”