Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

Jadziu, i ja przyłączm się do pochwał nad altanką. To był dobry pomysł. A jaka duża jest w środku ? Czy możesz pokazać ją w całości łącznie z tarasikiem ?

Na rabatkach już bardzo kolorowo. Widać, że niestety nie oszczędzasz ręki.
Orliki to bardzo ładne kwiatki. Dopiero teraz je zuważyłam. Poprzednio tylko omiatałam wzrokiem. A taka jest ich różnorodność. W tym roku dosiałam miks kolorów, ale jeszcze nic nie wykiełkowało. Na razie cieszą oczy tylko z poprzednich lat, raczej w jednej tonacji barw.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu!
Altana prawie juz gotowa. Rabatki wyglądają super jakby u Ciebie nie bylo deszczu.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

;:224 to piękna budowla powstaje - gratki
A storczyk plamisty też będę miała :heja
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oglądałam dzisiaj czereśnie. Wyglądają nie najlepiej, owoców o wiele mniej niż ostatnio, w dodatku wydają się zagrzybione. Chyba zachowam na spotkanie ostatni słoik kompotu z zeszłego roku :;230
Też jestem w trakcie mycia okien ;:224
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Jadziu. Piwonia już się otwarła i jest piękna,może ta druga z małym pąkiem to biała?A jak nie,to może być ta z wielkimi liśćmi na razie bez kwiatów. :P
No już wiem komu deszcz zawdzięczać-umyłaś okna!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM MIŁYCH GOŚCI . Tak jak zaplanowałam pojechałam na targ po pomidory no i oczywiście nie obeszło się tylko na pomidorach . Kupiłam sadzonki gazanii,cebulicę , starca i oczywiscie pomidory . Niestety gdybym była samochodem kupiłabym więcej sadzonek . Potem wszystko powsadzałam i oczywiscie musiałam podlać a mam nadzieję ,że dosyć podlałam ,bo jak na razie odpukać deszczu nie ma .

EWUNIU piwonia lekarska ma całkiem inne listki niż np. różowe czy białe . Musisz rozpoznać po listkach . W tym roku lekarskie mają taki piękny karminowy kolor chyba tak na nie ten deszcz wpływa . Nie wiem . U mnie nie pada już 3 dzien dlatego dobrze ,że umyłam ;:108

BASIU co się martwisz może być kompot . Wczoraj już nie miałam siły odpisywać byłam padnięta . Po tak długiej przerwie niestety muszę dopiero wpadnąc w ten kierat pracy ;:196

EDYTKO storczyk jest fajny i lubi wodę Budowla może jutro trochę znów pójdzie do przodu . Najpierw trzeba poukładać podłogę w gościnnym gdyż trzeba jeszcze raz napuścić te deski tarasowe

KRYSIU no do prawie to jeszcze trochę drogi i pracy . U mnie deszcz raczej nie stoi na grządkach gdyż wszedzie mam z górki ;:196

OLU cała altanka ma 4x4 po 1,5 ma weranda 1x1 ma zabudowa gospodarcza ,a "gościnny 2,5 x 2,5 . Przedwczoraj tez wysiałam MIX orlików ciekawe kiedy wyjdą . One są bardzo wdzięczne

ANUŚ nie szkodzi ,zapytam jeszcze kogo trzeba . Wczoraj tez dosiałam ogórki i mam nadzieję ,że będe miała z nich radość a jak nie no to trzeba odpuścić ,ale co zrobią moi ludzie bez ogórków w piwnicy ;:224

MARZANKO zobacz ,bo może nie warto drugi raz siać . To była najlepsza pogoda do mycia okien
Trochę dzisiejszych fotek i znowu jestem słaba chyba coś ze mną nie tak :;230

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jadziu piszesz że siałaś ogórki a wyobraź sobie u nas nie uświadczysz w ogrodniczych ani jednego nasionka ,wszystko wykupione ,
Pani ze sklepu obiecała mi przywieźć ,ale czy już nie ma za późno ,,,,,spróbuję ,,,
powiedz że już kosaćce u Ciebie kwitną ,,piwonia bardzo ładna ,a moje w pączkach i to małych . :P
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu,
ale pięknie już rozkwitły Ci peonie :shock:
U mnie mają pączki i to jakieś zahibernowane bo od 3 tygodni wyglądają tak samo....jak małe zielone pinezki :lol:
Może do jesieni zdążą :roll: ....
Kiedy uroczyste otwarcie altanki?
Wpraszam się na kaffe i ciacho :wink: :lol: ....zapowiada się baaaardzo obiecująco :D
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Kochany Jakuchu-a jak można się czuć przy pogodzie w kratkę?
Piwonie już się otworzyły ?Ja jeszcze mam w pączkach.Niecierpliwie czekam na tę od Neli-czy też będzie taka krwista.
Zakupy jak zwykle okraszone bylinkami- a gazanie mam tylko 1 ale dokupię bo bardzo pięknie rozświetlają rabatkę(oczywiście jak słońce świeci :D ) :wit
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadzieńko,'
podziwiam altanę :shock:
Co ja mówię, REZYDENCJĘ! ;:108
Oby mi taką postawili na miejscu rupieciarni :roll:
Od razu można by jakieś rózyczki puścic po kolumnach ... ;:224
Szalejesz z zakupami , nawet storczyka w gruncie masz :shock:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM DESZCZOWO MOICH MIŁYCH GOŚCI . Myślałam ,że po obiedzie kawka będzie już na werandzie a tu kredki . Deszcz pokrzyżował znowu plany :twisted: a może za mało podlałam wczoraj pomidorki i inne wsadzone zakupy :?: :?:

EWUNIU pewnie ,że to rezydencja i ona stoi na miejscu rupieciarni . Po prawej od siatki na rogu będzie rosła Rosarium . Tam będzie mogła wspinać sie do woli a pod ścianą będa rosły winorosle . Mam nadzieję ,że w przyszłym roku będzie już wszystko inaczej wyglądać . ;:196

ANIU w tym roku te lekarskie mają tak czerwony ,ze az karminowy kolor . Może to te deszcze ,albo nawóz im tak odpowiadał a pąki mają takie wielgachne jestem pod wrażeniem ;:196

BASIU nareszcie się pokazałas . Już się stęskniłam za Twoimi odwiedzinami . No to możes zawitać na koffe . Niestety kiedy oficjalne otwarcie no tego jeszcze nie wiem ;:196 dla Ciebie i Oskarka

BOGUŚKO ogórki miałam kupione już na wiosnę ,ale się nie dziw . W tym roku to takie wszystko nietypowe . Zakwitnął dopiero 1 irys . Nie idzie nic dokarmić tych roslinek ,bo zaraz i tak deszcz to wypłuka . Dziś zauważyłam ,że z poprzednio sianych jakiś przybłeda wychodzi ,nie wiem czy coś z niego będzie ,ale niech sobie rośnie ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ja dzisiaj wypiłam deszczową kawę w ogródku. Zdążyłam tylko zasadzić 4 krzaczki koktailowych pomidorów. Między liliami :;230
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja musiałam uciekać równiez a myślałam ,że fajnie sobie dziś posiedze . Porobiłam tylko parę zdjęć piwoniom i moim badylkom różanym . Tak się ciesze z nich ,że fajnie już puszczają listki . Od jutra znowu na zabiegi a tu zapowiadaja na cały tydzień deszcze . We wtorek przylatuje szwagierka :twisted: to znowu będa nici z ogródka ,bo wiesz jak są goście to cały tydzień z głowy . Nawet nie będę mieć czasu na Forum chyba ,że z doskoku . Czyli jeszcze 2 dni mogę sobie bezstresowo posiedzieć na Forum .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek temu nawet czosnek smakuje :twisted: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Jadziu no niestety dosiewanie mnie nie minie,ogórasy trafiło :twisted: .Powiedz co za kwiatuchy masz na drugim zdjęciu za piwoniami takie białe :oops: bo mnie znowu na jakiejś lekcji nie było ;:224
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Rozumiem, że "ten" został zlikwidowany? :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”