Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4
Jadziu, i ja przyłączm się do pochwał nad altanką. To był dobry pomysł. A jaka duża jest w środku ? Czy możesz pokazać ją w całości łącznie z tarasikiem ?
Na rabatkach już bardzo kolorowo. Widać, że niestety nie oszczędzasz ręki.
Orliki to bardzo ładne kwiatki. Dopiero teraz je zuważyłam. Poprzednio tylko omiatałam wzrokiem. A taka jest ich różnorodność. W tym roku dosiałam miks kolorów, ale jeszcze nic nie wykiełkowało. Na razie cieszą oczy tylko z poprzednich lat, raczej w jednej tonacji barw.

Na rabatkach już bardzo kolorowo. Widać, że niestety nie oszczędzasz ręki.
Orliki to bardzo ładne kwiatki. Dopiero teraz je zuważyłam. Poprzednio tylko omiatałam wzrokiem. A taka jest ich różnorodność. W tym roku dosiałam miks kolorów, ale jeszcze nic nie wykiełkowało. Na razie cieszą oczy tylko z poprzednich lat, raczej w jednej tonacji barw.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki

moje wątki
- 
				goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu!
Altana prawie juz gotowa. Rabatki wyglądają super jakby u Ciebie nie bylo deszczu.

Altana prawie juz gotowa. Rabatki wyglądają super jakby u Ciebie nie bylo deszczu.
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 to piękna budowla powstaje - gratki
 to piękna budowla powstaje - gratkiA storczyk plamisty też będę miała

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oglądałam dzisiaj czereśnie. Wyglądają nie najlepiej, owoców o wiele mniej niż ostatnio, w dodatku wydają się zagrzybione. Chyba zachowam na spotkanie ostatni słoik kompotu z zeszłego roku  

Też jestem w trakcie mycia okien 

Też jestem w trakcie mycia okien

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki

Balinki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Jadziu. Piwonia już się otwarła i jest piękna,może ta druga z małym pąkiem to biała?A jak nie,to może być ta z wielkimi liśćmi na razie bez kwiatów. :P 
No już wiem komu deszcz zawdzięczać-umyłaś okna!

No już wiem komu deszcz zawdzięczać-umyłaś okna!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAM MIŁYCH GOŚCI . Tak jak zaplanowałam pojechałam na targ po pomidory no i oczywiście nie obeszło się tylko na pomidorach . Kupiłam sadzonki gazanii,cebulicę , starca i oczywiscie pomidory . Niestety gdybym była samochodem kupiłabym więcej sadzonek . Potem wszystko powsadzałam i oczywiscie musiałam podlać a mam nadzieję ,że dosyć podlałam ,bo jak na razie odpukać deszczu nie ma .
EWUNIU piwonia lekarska ma całkiem inne listki niż np. różowe czy białe . Musisz rozpoznać po listkach . W tym roku lekarskie mają taki piękny karminowy kolor chyba tak na nie ten deszcz wpływa . Nie wiem . U mnie nie pada już 3 dzien dlatego dobrze ,że umyłam 

BASIU co się martwisz może być kompot . Wczoraj już nie miałam siły odpisywać byłam padnięta . Po tak długiej przerwie niestety muszę dopiero wpadnąc w ten kierat pracy 

EDYTKO storczyk jest fajny i lubi wodę Budowla może jutro trochę znów pójdzie do przodu . Najpierw trzeba poukładać podłogę w gościnnym gdyż trzeba jeszcze raz napuścić te deski tarasowe
KRYSIU no do prawie to jeszcze trochę drogi i pracy . U mnie deszcz raczej nie stoi na grządkach gdyż wszedzie mam z górki 

OLU cała altanka ma 4x4 po 1,5 ma weranda 1x1 ma zabudowa gospodarcza ,a "gościnny 2,5 x 2,5 . Przedwczoraj tez wysiałam MIX orlików ciekawe kiedy wyjdą . One są bardzo wdzięczne
ANUŚ nie szkodzi ,zapytam jeszcze kogo trzeba . Wczoraj tez dosiałam ogórki i mam nadzieję ,że będe miała z nich radość a jak nie no to trzeba odpuścić ,ale co zrobią moi ludzie bez ogórków w piwnicy 

MARZANKO zobacz ,bo może nie warto drugi raz siać . To była najlepsza pogoda do mycia okien
Trochę dzisiejszych fotek i znowu jestem słaba chyba coś ze mną nie tak 

EWUNIU piwonia lekarska ma całkiem inne listki niż np. różowe czy białe . Musisz rozpoznać po listkach . W tym roku lekarskie mają taki piękny karminowy kolor chyba tak na nie ten deszcz wpływa . Nie wiem . U mnie nie pada już 3 dzien dlatego dobrze ,że umyłam

BASIU co się martwisz może być kompot . Wczoraj już nie miałam siły odpisywać byłam padnięta . Po tak długiej przerwie niestety muszę dopiero wpadnąc w ten kierat pracy

EDYTKO storczyk jest fajny i lubi wodę Budowla może jutro trochę znów pójdzie do przodu . Najpierw trzeba poukładać podłogę w gościnnym gdyż trzeba jeszcze raz napuścić te deski tarasowe
KRYSIU no do prawie to jeszcze trochę drogi i pracy . U mnie deszcz raczej nie stoi na grządkach gdyż wszedzie mam z górki

OLU cała altanka ma 4x4 po 1,5 ma weranda 1x1 ma zabudowa gospodarcza ,a "gościnny 2,5 x 2,5 . Przedwczoraj tez wysiałam MIX orlików ciekawe kiedy wyjdą . One są bardzo wdzięczne
ANUŚ nie szkodzi ,zapytam jeszcze kogo trzeba . Wczoraj tez dosiałam ogórki i mam nadzieję ,że będe miała z nich radość a jak nie no to trzeba odpuścić ,ale co zrobią moi ludzie bez ogórków w piwnicy

MARZANKO zobacz ,bo może nie warto drugi raz siać . To była najlepsza pogoda do mycia okien
Trochę dzisiejszych fotek i znowu jestem słaba chyba coś ze mną nie tak

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Jadziu piszesz że siałaś ogórki a wyobraź sobie u nas nie uświadczysz w ogrodniczych ani jednego nasionka ,wszystko wykupione ,
Pani ze sklepu obiecała mi przywieźć ,ale czy już nie ma za późno ,,,,,spróbuję ,,,
powiedz że już kosaćce u Ciebie kwitną ,,piwonia bardzo ładna ,a moje w pączkach i to małych . :P

Pani ze sklepu obiecała mi przywieźć ,ale czy już nie ma za późno ,,,,,spróbuję ,,,
powiedz że już kosaćce u Ciebie kwitną ,,piwonia bardzo ładna ,a moje w pączkach i to małych . :P
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Jadziu,
ale pięknie już rozkwitły Ci peonie 

U mnie mają pączki i to jakieś zahibernowane bo od 3 tygodni wyglądają tak samo....jak małe zielone pinezki 

Może do jesieni zdążą ....
 ....
Kiedy uroczyste otwarcie altanki?
Wpraszam się na kaffe i ciacho 
   ....zapowiada się baaaardzo obiecująco

Pozdrawiam serdecznie

ale pięknie już rozkwitły Ci peonie

U mnie mają pączki i to jakieś zahibernowane bo od 3 tygodni wyglądają tak samo....jak małe zielone pinezki

Może do jesieni zdążą
 ....
 ....Kiedy uroczyste otwarcie altanki?
Wpraszam się na kaffe i ciacho

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Kochany Jakuchu-a jak można się czuć przy pogodzie w kratkę?
Piwonie już się otworzyły ?Ja jeszcze mam w pączkach.Niecierpliwie czekam na tę od Neli-czy też będzie taka krwista.
Zakupy jak zwykle okraszone bylinkami- a gazanie mam tylko 1 ale dokupię bo bardzo pięknie rozświetlają rabatkę(oczywiście jak słońce świeci )
 ) 

Piwonie już się otworzyły ?Ja jeszcze mam w pączkach.Niecierpliwie czekam na tę od Neli-czy też będzie taka krwista.
Zakupy jak zwykle okraszone bylinkami- a gazanie mam tylko 1 ale dokupię bo bardzo pięknie rozświetlają rabatkę(oczywiście jak słońce świeci
 )
 ) 
Ogródek An-ki 
An-ka

An-ka
- 
				gloriadei
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Jadzieńko,'
podziwiam altanę 

Co ja mówię, REZYDENCJĘ! 

Oby mi taką postawili na miejscu rupieciarni 

Od razu można by jakieś rózyczki puścic po kolumnach ... 

Szalejesz z zakupami , nawet storczyka w gruncie masz

podziwiam altanę

Co ja mówię, REZYDENCJĘ!

Oby mi taką postawili na miejscu rupieciarni

Od razu można by jakieś rózyczki puścic po kolumnach ...

Szalejesz z zakupami , nawet storczyka w gruncie masz

- JAKUCH
WITAM DESZCZOWO MOICH  MIŁYCH GOŚCI . Myślałam ,że po obiedzie kawka będzie już na werandzie a tu kredki . Deszcz pokrzyżował znowu plany   a może za mało podlałam wczoraj pomidorki i inne wsadzone zakupy
 a może za mało podlałam wczoraj pomidorki i inne wsadzone zakupy   

EWUNIU pewnie ,że to rezydencja i ona stoi na miejscu rupieciarni . Po prawej od siatki na rogu będzie rosła Rosarium . Tam będzie mogła wspinać sie do woli a pod ścianą będa rosły winorosle . Mam nadzieję ,że w przyszłym roku będzie już wszystko inaczej wyglądać . 

ANIU w tym roku te lekarskie mają tak czerwony ,ze az karminowy kolor . Może to te deszcze ,albo nawóz im tak odpowiadał a pąki mają takie wielgachne jestem pod wrażeniem 

BASIU nareszcie się pokazałas . Już się stęskniłam za Twoimi odwiedzinami . No to możes zawitać na koffe . Niestety kiedy oficjalne otwarcie no tego jeszcze nie wiem dla Ciebie i Oskarka
 dla Ciebie i Oskarka 
BOGUŚKO ogórki miałam kupione już na wiosnę ,ale się nie dziw . W tym roku to takie wszystko nietypowe . Zakwitnął dopiero 1 irys . Nie idzie nic dokarmić tych roslinek ,bo zaraz i tak deszcz to wypłuka . Dziś zauważyłam ,że z poprzednio sianych jakiś przybłeda wychodzi ,nie wiem czy coś z niego będzie ,ale niech sobie rośnie

EWUNIU pewnie ,że to rezydencja i ona stoi na miejscu rupieciarni . Po prawej od siatki na rogu będzie rosła Rosarium . Tam będzie mogła wspinać sie do woli a pod ścianą będa rosły winorosle . Mam nadzieję ,że w przyszłym roku będzie już wszystko inaczej wyglądać .

ANIU w tym roku te lekarskie mają tak czerwony ,ze az karminowy kolor . Może to te deszcze ,albo nawóz im tak odpowiadał a pąki mają takie wielgachne jestem pod wrażeniem

BASIU nareszcie się pokazałas . Już się stęskniłam za Twoimi odwiedzinami . No to możes zawitać na koffe . Niestety kiedy oficjalne otwarcie no tego jeszcze nie wiem
 dla Ciebie i Oskarka
 dla Ciebie i Oskarka BOGUŚKO ogórki miałam kupione już na wiosnę ,ale się nie dziw . W tym roku to takie wszystko nietypowe . Zakwitnął dopiero 1 irys . Nie idzie nic dokarmić tych roslinek ,bo zaraz i tak deszcz to wypłuka . Dziś zauważyłam ,że z poprzednio sianych jakiś przybłeda wychodzi ,nie wiem czy coś z niego będzie ,ale niech sobie rośnie

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ja dzisiaj wypiłam deszczową kawę w ogródku. Zdążyłam tylko zasadzić 4 krzaczki koktailowych pomidorów. Między liliami  

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki

Balinki
- JAKUCH
Basiu ja musiałam uciekać równiez a myślałam ,że fajnie sobie dziś posiedze . Porobiłam tylko parę zdjęć piwoniom i moim badylkom różanym . Tak się ciesze z nich ,że fajnie już puszczają listki . Od jutra znowu na zabiegi a tu zapowiadaja na cały tydzień deszcze . We wtorek przylatuje szwagierka   to znowu będa nici z ogródka ,bo wiesz jak są goście to cały tydzień z głowy . Nawet nie będę mieć czasu na Forum chyba ,że z doskoku . Czyli jeszcze 2 dni mogę sobie bezstresowo posiedzieć na Forum .
 to znowu będa nici z ogródka ,bo wiesz jak są goście to cały tydzień z głowy . Nawet nie będę mieć czasu na Forum chyba ,że z doskoku . Czyli jeszcze 2 dni mogę sobie bezstresowo posiedzieć na Forum . 

temu nawet czosnek smakuje

to znowu będa nici z ogródka ,bo wiesz jak są goście to cały tydzień z głowy . Nawet nie będę mieć czasu na Forum chyba ,że z doskoku . Czyli jeszcze 2 dni mogę sobie bezstresowo posiedzieć na Forum .

- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jadziu no niestety dosiewanie mnie nie minie,ogórasy trafiło  .Powiedz co za kwiatuchy masz na drugim zdjęciu za piwoniami takie białe
 .Powiedz co za kwiatuchy masz na drugim zdjęciu za piwoniami takie białe   bo mnie znowu na jakiejś lekcji nie było
 bo mnie znowu na jakiejś lekcji nie było 

.Powiedz co za kwiatuchy masz na drugim zdjęciu za piwoniami takie białe
 .Powiedz co za kwiatuchy masz na drugim zdjęciu za piwoniami takie białe   bo mnie znowu na jakiejś lekcji nie było
 bo mnie znowu na jakiejś lekcji nie było 
Rozumiem, że "ten" został zlikwidowany?