apus- Basiu Zmora z tymi ślimakami.W łazience nawet ?? brr.
Ja codziennie rano kilka znajduję
Iwonko1 ; Danusiu z Kiedyś maczków różnych miałam więcej.A teraz gdzieś kilka kolorów się podziało. I są jakie są.
Maczki te które się wysiały same to kwitną i przekwitają. A te siane wiosna, jeszcze będą kwitły później.
ładnie wyglądają między innymi roślinami.
Róże są piękne.Ale to prawda choroby grzybowe łapią.I kilka moich już plamistość łapie.
Z tych czarnych chmur była burza.Niedługa. Ale była.Dobrze,że spokojnie padało. Dobrze,że u ciebie też szkód burze nie robią.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
korzo_m-Dorotko Na niektóre piękne kwitnienia róż trzeba poczekać.
Charlotte co cudna róża. Dobre odmiany wybrałaś .I Rapsody cudna.
A wszystkie róże często podlewasz tymi gnojówkami ?? Jak często można podlewać rośliny ??
Była burza.Ale na szczęście bez szkód.
Te ślimaki to zmora w tym roku. I u mnie wszędzie włażą.
plocczanka- Lucynko Ciemne chmury spuściły sporo deszczu.A najważniejsze,że bez szkód w ogrodzie.
Moje maczki i przekwitają i kwitną te co same sie wysiały.
A te co siałam wiosną jeszcze są mniejsze.
Róże są cudne. Tylko,żeby jeszcze nie łapały plamistości to byłyby jeszcze cudowniejsze.
Dziękuję i ja pozdrawiam
cyma2704- Soniu Miło mi gościć w moich zakątkach. Coraz bardziej kolorowo w ogrodzie się nam robi.
Róża EBB TIDE to tegoroczny nabytek.
Hortensja Dębolistna juz kwitnie.Wypiękniała. cieszę się,że ją mam.
Hosty w miarę dobrze rosną. Tylko ślimaki, chyba nocami przychodzą i coraz więcej mi je dziurawią. Echh
Dziękuję i ja tobie dobrej pogody na prace ogrodowe i nie tylko życzę.
JAKUCH- Jadziu Dobrze,że burza szkód nie zrobiła. Ziemia wodę przyjmuję. Ogólnie roślinkom to służy.
To już wiem, róże musza dobrze zjeść.
Róże w tym roku ładniejsze. No nie wszystkie ale ładniej wyglądają. Ale tak słodko z nimi nie ma. Deszcze padają i kilka plamistość łapie.
Jeszcze nie zdążyłam oprysku im zrobić. Może jutro.Ale deszcze zapowiadają. To chyba nici z tego. Stonka atakuje ziemniaczki.Dziś oprysk na stonkę zrobiłam. Pomidorki podwiązałam. Druciki miedziane w każdy włożyłam.
Dobrze,ze twoje róże zdrowe.
O ,a jaki oprysk drożdżowy robisz ?? Może i zrobiłabym swoim ??
Deszcze padają.Ale za mokro to nie jest. I ciepeło, ba gorąco też mam. Lato w pełni.
Róża Charlotte

Powojnik Piilu

powojnik comtesse de bouchaud

Powojnik Tajga

powojnik innocent blush

Ville de Lyon

powojnik purpurea plena elegans