apus- Basiu    Zmora  z  tymi  ślimakami.W  łazience  nawet ?? brr.
Ja  codziennie  rano  kilka  znajduję  
 Iwonko1 ; Danusiu  z

Iwonko1 ; Danusiu  z  Kiedyś  maczków   różnych  miałam  więcej.A  teraz  gdzieś  kilka  kolorów się  podziało. I  są  jakie  są. 
Maczki te które się wysiały same to kwitną i przekwitają. A te siane wiosna, jeszcze będą kwitły później.
ładnie  wyglądają  między  innymi  roślinami.
Róże  są  piękne.Ale  to  prawda  choroby  grzybowe  łapią.I  kilka  moich  już  plamistość łapie. 

Z  tych  czarnych  chmur  była  burza.Niedługa. Ale  była.Dobrze,że  spokojnie padało. Dobrze,że  u  ciebie  też  szkód  burze  nie  robią.
Dziękuję  i pozdrawiam  cieplutko  

korzo_m-Dorotko
 korzo_m-Dorotko   Na  niektóre  piękne  kwitnienia  róż  trzeba  poczekać.
Charlotte  co  cudna   róża. Dobre  odmiany  wybrałaś .I Rapsody   cudna.
A  wszystkie  róże  często  podlewasz  tymi  gnojówkami ?? Jak  często  można  podlewać  rośliny ??
Była  burza.Ale  na  szczęście  bez  szkód.
Te  ślimaki  to  zmora  w  tym  roku. I  u  mnie  wszędzie  włażą. 
 plocczanka- Lucynko

plocczanka- Lucynko  Ciemne  chmury  spuściły  sporo  deszczu.A  najważniejsze,że  bez  szkód  w  ogrodzie.
Moje  maczki  i  przekwitają  i  kwitną  te  co  same  sie   wysiały.
A  te  co  siałam  wiosną  jeszcze  są  mniejsze.
Róże  są  cudne. Tylko,żeby  jeszcze  nie  łapały  plamistości  to  byłyby  jeszcze  cudowniejsze. 
Dziękuję  i  ja  pozdrawiam  
 cyma2704- Soniu

cyma2704- Soniu   Miło  mi  gościć  w  moich  zakątkach. Coraz  bardziej  kolorowo  w  ogrodzie  się  nam  robi.
Róża  EBB TIDE  to  tegoroczny  nabytek.
Hortensja  Dębolistna  juz  kwitnie.Wypiękniała. cieszę  się,że  ją  mam. 
Hosty  w  miarę  dobrze  rosną. Tylko  ślimaki,  chyba  nocami  przychodzą  i  coraz więcej  mi  je  dziurawią.  Echh  

Dziękuję  i ja  tobie  dobrej pogody na prace ogrodowe  i  nie  tylko życzę.
 JAKUCH- Jadziu    Dobrze,że  burza szkód  nie  zrobiła. Ziemia  wodę  przyjmuję. Ogólnie  roślinkom  to  służy.
To  już  wiem,  róże musza  dobrze  zjeść.
Róże  w  tym  roku  ładniejsze. No nie  wszystkie  ale ładniej  wyglądają. Ale  tak  słodko z nimi  nie  ma. Deszcze  padają  i  kilka  plamistość  łapie.
Jeszcze  nie  zdążyłam  oprysku  im  zrobić. Może  jutro.Ale  deszcze  zapowiadają. To  chyba nici  z  tego. Stonka  atakuje  ziemniaczki.Dziś  oprysk na  stonkę  zrobiłam. Pomidorki  podwiązałam.  Druciki  miedziane  w  każdy  włożyłam.
Dobrze,ze  twoje  róże  zdrowe.
O ,a  jaki oprysk drożdżowy robisz ?? Może  i  zrobiłabym  swoim ??
Deszcze  padają.Ale  za  mokro  to  nie  jest. I  ciepeło,  ba  gorąco  też  mam. Lato  w  pełni. 
Róża  Charlotte

Powojnik Piilu

powojnik comtesse de bouchaud

Powojnik  Tajga

powojnik innocent blush

Ville  de   Lyon

powojnik purpurea plena elegans