Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Witaj Lucynko :wit . Twoja Misia to istna królowa :lol: . Świetny ma ten drapak ;:215 . Pogoda do bani i jak zimy nie było tak nie ma. Nie lubię tej szarugi ale co zrobić ?? Czytam wieczorami i to moja pociecha ;:224 . Trzeba od czasu do czasu sobie poleniuchować więc nie rób sobie wyrzutów ;:196 . Pozdrawiam i pięknego słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko to nieprawda z tym kotem, bo ja mam dwa i codziennie się myją ;:oj nie opędziłabym się od gości :;230
Dobrze, że odpoczywasz bo po tym jak ostatnio się napracowałaś mowy nie ma o lenistwie!
U mnie rano słoneczko próbowało, ale chmurzyska zwyciężyły...ciepło i całkiem nie grudniowo.
Życzę miłego weekendu i nie miaukajcie tylko odpoczywajcie ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko my Ciebie odwiedzamy. :D
Czasami dobrze poleniuchować, z koteczką pogadać.
Pogoda faktycznie nas nie rozpieszcza.U nas też zimno i w tej chwili leje.

Fajnego wieczorku.Pa!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Wyobraźcie sobie, że słoneczko do mnie wróciło i całą sobotę rozjaśniało świat. Wraz z nim wróciła wena i dzisiaj pożegnałam lenia, zabrałam się do dalszych prac, tym razem głównie w kuchni przy garach, co sprawia mi najwięcej frajdy.
Dopiero przed zachodem pojawiły się jakieś chmury, ale aktualnie już gdzieś sobie popłynęły.

Iwonko0042 - na mnie duży wpływ wywiera to, co za oknami. Nie ma słońca, staję się nieruchawa. Jest słoneczko, dostaję kopa i zaczyna się taniec. :lol:
Na szczęście grudzień niedługo minie i dnia będzie przybywać, no i coraz bliżej do tego, co najbardziej lubimy - do wiosny. :tan
Bardzo dziękuję za przyjemności ;:196 , których i Tobie życzę oraz odwzajemniam pozdrowienia. ;:79

Ewelinko - witaj kochana. ;:180
Misia musi mieć wszystko, co najlepsze, wszak to jedyne stworzenie żywe w naszej dwuosobowej rodzinie zamieszkującej całe trzypokojowe mieszkanie. ;:303 A jeszcze niedawno było nas tak dużo...
Pięknie dziękuję za słoneczko, które ślicznie rozweselało mi dzisiaj życie. ;:180
Pozdrawiam wzajemnie i Tobie również życzę słonecznych dni. ;:79

Marysiu - też się o tym przekonałam podczas obserwowania swojej Miśki. A szkoda, że myjący się kot nie zapowiada gości, ;:223 bo czasami aż skręca człowieka w oczekiwaniu na to, by ktoś przyszedł, zwłaszcza w czasie leniwych chwil. ;:108
Weekend zaczął się całkiem, całkiem, dziękuję. ;:79 A co do odpoczynku, to właśnie zaczynam.

Danusiu - Wy mnie odwiedzacie, za co gorąco dziękuję ;:167 i zostawiam otwarte drzwi.
Wyobraź sobie, że z tymi pogaduszkami z kotą to masz trochę racji. Gdy ja do niej mówię, Misia patrzy mi prosto w oczy i też próbuje coś powiedzieć, oczywiście po swojemu. ;:306 Bardzo śmiesznie to wygląda.
U Ciebie deszcz, u mnie słonko. Nawet w pogodzie sprawiedliwości nie ma. ;:222 Życzę Ci więc słonecznej niedzieli. ;:79

Tak chmury próbowały zawłaszczyć moje słoneczko.

Obrazek

Jednak słonko zwyciężyło.

Obrazek

Na niedzielę wszystkim Wam życzę pięknej słonecznej pogody. ;:3 ;:4 :wit
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko oj walczy słonko o miejsce na naszym niebie, bo gdzieś tam wysoko nad chmurkami to jest!
U mnie cieplutko tylko halny drzewami rusza a wieczorem niemiło wiało. Na szczęście bez szkód.
W ogrodzie róże budzą się do życia i jak tak dalej będzie to zakwitną na Boże Narodzenie, bo dopiero w styczniu widzę mrozik chwyci.
Miłej niedzieli dla Was ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko kochana, pracuś z Ciebie nie lada, dobrze że przy tej robocie, chociaż Miśka Ci nieco pomaga. ;:306
Widać jak bardzo tęsknisz za działeczką i jej kolorami, że z braku laku serwujesz nam meteorologiczne, przepiękne foteczki. ;:433 ;:433
Kochana, jeszcze dwa tygodnie i naszymi umysłami zawładną plany ogrodowe, oby tylko na czas, wiosna nam zawitała. ;:1
A póki co,rodzinnych Radosnych Świąt i Dosiego Roku w zdrowiu i urodzaju działkowego.Dla Twojej Mamy, szczególne życzenia zdrowia. ;:167 ;:97 ;:4
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Twoja kotka jest inteligentna i czyta w Twoich oczach. :lol:
Szkoda,że ja nie mam warunków,żeby mieć kotka.Też bym sobie pogadała bo mój mąż nie z tych co lubią gadać. ;:108

Fajnej pogody życzę,chociaż zapowiadają wiatr w całej Polsce.Może się nie sprawdzi. ;:14
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wczoraj i dzisiaj na pogodę narzekać nie mogę, ponieważ słońce świeciło mi w okna, dzięki czemu weny do przedświątecznej krzątaniny nie brakowało. Temperatura na dworze też całkiem przyzwoita i niemal bezwietrzna. Naturalnie w mieście zwykle wiatru się nie odczuwa tak jak na otwartej przestrzeni.
W środę przyjedzie najmłodsza latorośl, na co już się ogromnie cieszę, tym bardziej że pomieszka z nami prawie dwa tygodnie. ;:138

Marysiu - albo moje słonko waleczniejsze, albo Twoje słabe, bo u mnie jak dotąd pokonuje chmury, a deszcz pada tylko nocami. ;:333
Kto wie, czy pąki nie rozwiną się już w grudniu... ;:131 Słychać, że ma być wyjątkowo ciepło na okres Bożego Narodzenia.
Niedziela minęła cieplutko w rodzinnej atmosferze, tak więc dziękuję za dobre życzenie. ;:167 ;:196

Stasiu kochana - fantastycznie ;:306 Misia i pomaga to dwa przeciwstawne bieguny, :) ale przynajmniej towarzyszy mi, podczas gdy M ciągle jeszcze działa przy wykończeniu swojego gołębnika. ;:108
Za działką tęsknię ogromnie, nawet mimo tego że aktualnie dość łatwo znaleźć absorbujące zajęcia w domu. ;:204 Prawdziwie brak działeczki zacznie doskwierać po świętach, ale to jeszcze przede mną. ;:303
Pięknie dziękuję za świąteczne życzenia, ;:167 które odwzajemniam z całego serca, a szczególnie gorąco za te skierowane do mojej mamy. ;:79 Kochana jesteś. ;:167

Danusiu - mam podobnie, mój małż też z tych mało mówiących, a w ogóle to więcej go nie ma niż jest. ;:113 Może dlatego właśnie lubię sobie 'pogadać' z kotą. ;:224
Szkoda, że nie masz warunków dla przygarnięcia jakiegoś zwierzaka, one wnoszą do domu dużo radości i zupełnie nie pamięta się o związanymi z nimi kłopotach. ;:215

Dzisiaj przegapiłam zachód słońca, to może dla urozmaicenia przypomnę wycinek wesołych wiosennych obrazków.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O jak najbardziej jestem za tymi pięknymi wiosennymi wspominkami ;:173
Aż się sama buzia smieje do takich kiwtuszków ;:333
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko najbardziej mnie przeraża to,że zwierzątka kiedyś odchodzą.Ostatnio odeszła kotka mojej siostry.Jak tylko przyjechałam od razu sadowiła się u mnie na kolanach ,mruczała i patrzyła w oczy.Nie chcę przeżywać .Kiedyś płakałam po rybce akwariowej syna.
Dawnymi czasy było u nas dużo kotków i piesków.Mama nazywała mnie kocią mamą.Było to całe wieki temu. ;:145
Dziś u nas był nawet fajny dzień,aż musiałam zmienić kurtkę na lżejszą.Słońce fajnie świeciło.

Miłego wieczorku. ;:215 ;:167
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko u mnie tez słoneczko nawet 20 stopni jak przyświeci i od razu chce się żyć szkoda tylko że te święta zamiast białe to będziemy mieć wiosnę za oknami. Tak nam się dziwnie ten klimat zmienił. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego słonecznego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Najmłodsze dziecko (40 lat) już w naszym domku. Zaraz zrobiło się weselej i gwarniej. Tylko kota niezbyt zadowolona, jeszcze z nieufnością zerka w stronę obcego faceta. Dzisiaj była na działce, zażyła wolności i swobody, wydaje się być zadowolona.
Ja zafundowałam sobie spacerek, bo żal było siedzieć w czterech ścianach podczas takiej pięknej słonecznej pogody.
Przyjrzałam się roślinom i rzeczywiście niepokojąco wyglądają nabrzmiałe pąki na niektórych łodyżkach, a róże przed blokiem nieustająco kwitną i widać kolejne pączki czekające na rozwinięcie.

Obrazek

Przy samym bloku pyszni się ognik. W tym roku mocno przycięty.

Obrazek

Aniu - już bym chciała wiosennie na działce popracować, ale niestety, trzeba czekać. ;:223

Danusiu - masz rację, że najtrudniej przeżyć rozstania z pupilami, ale gdy pojawiają się kolejne, całą miłość przenosi się na nie, oczywiście pozostawiając w pamięci wspomnienia. ;:108
Coś się w przyrodzie pofertało i miast mrozu i śniegu funduje nam ciepłe dni i noce. U mnie dzisiaj było 17* na balkonie, a to oznacza, że na dole co najmniej 12*. ;:303

Alu - witaj, kochana. Mam nadzieję, że zdrówko dopisuje i krzątanina przedświąteczna na pełnym gazie! :tan
Dziękując pięknie, odwzajemniam pozdrowienia ;:167 i również dużo słonka życzę. ;:3 ;:3 ;:196

Domyślam się, że wszyscy teraz w ogniu przygotowań do świąt, wobec tego życzę Wam, by wszyscy gładko i spokojnie do wigilii dobiegli.
Dobrej nocy, Kochani. ;:196 ;:196 ;:196 Wesołych, kolorowych snów. ;:118 ;:118
Pozdrawiam. Lucyna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie fajne jagódki. ;:138
Jak pisałam u nas mleczna mgła ,ale zimno nie jest.
Serdecznie pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, to już ostatnia prosta, prezenty zapakowane, zakupy grzecznie czekają aby coś z nich smacznego upichcić. ;:215
jeszcze tylko kupić karpie i pieczywo, upiec ciasto, udusić zakąskę i wczuć się w podniosły Świąteczny nastrój. ;:23
A tymczasem forsycje u nas rozkwitają i sygnał do cięcia różyczek dają a te Wasze osiedlowe, nawet oka nie zmrużyły. ;:202
Tymczasem styczeń mrozami straszy, ale może tylko straszy i zaraz wiosna zawita ;:oj bo nasze śniegi padają, ale w cieplejszych krajach.
Ani się obejrzymy i trza brać się za sianie pomidorków i sadzenie begonii, reszta wysiewów nieco później,bo parapetów nie starczy.
Piękny ten ognik, ptaki maja używanie, chociaż w tę, niby zimę nie głodują. ;:108
Przytulam całą rodzinkę ;:4 głaski dla Misi zostawiam a buziaki dla Ciebie i eMa. ;:168 ;:cm ;:cm ;:cm :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Coraz bliżej święta ;:138 , coraz więcej czasu spędzam teraz w kuchni.
Jutro jeszcze odwiedzę Mamę, by po powrocie i niedzielnym odpoczynku zacząć dopinanie całości na ostatni guzik. ;:333
Misia mi ostatnio nie przeszkadza, bo od trzech dni jeździ z M na działkę, a po powrocie już tylko sobie śpi.

Danusiu - u mnie kilka ostatnich dni z piękną słoneczną pogodą ;:3 i dość wysoką temperaturą.
Naturalnie nie powiem, że mnie to cieszy, a to z uwagi na rośliny, które powinny spać, a one jakby budziły się ze snu, w który wcale nie zapadły. ;:223
Pozdrawiam wzajemnie równie serdecznie. ;:167 ;:196

Stasiu kochana - świetnie wypunktowałaś wszystko, co do zrobienia. ;:215 Nie przeraża mnie to, co w kuchni do zrobienia, bo tę robotę lubię najbardziej. ;:63 Oczywiście poza działkowymi pracami. ;:108
Święta za chwilę, Nowy Roczek za chwil dwie, a potem już z górki. ;:303 Dni będą coraz dłuższe, noce coraz krótsze i nawet się nie spostrzeżemy, gdy trzeba będzie zacząć pierwsze wysiewy. ;:138
Tobie i całej Twojej Rodzince życzę wszystkiego najpiękniejszego ;:97 ;:97 ;:97 , buziaki odwzajemniam ;:cm , dołączając mruczanko od Misi. ;:168

Święta już powoli pukają do naszych drzwi. Niech upłyną Wam Wszystkim we wspaniałej rodzinnej atmosferze, przy blasku choinki, z Bożym Błogosławieństwem w zdrowiu i radości.
Wesołych Świąt, Kochani. ;:33 ;:15 ;:cm

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”