Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11
Witaj Lucynko
. Twoja Misia to istna królowa
. Świetny ma ten drapak
. Pogoda do bani i jak zimy nie było tak nie ma. Nie lubię tej szarugi ale co zrobić ?? Czytam wieczorami i to moja pociecha
. Trzeba od czasu do czasu sobie poleniuchować więc nie rób sobie wyrzutów
. Pozdrawiam i pięknego słoneczka życzę
.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko to nieprawda z tym kotem, bo ja mam dwa i codziennie się myją
nie opędziłabym się od gości
Dobrze, że odpoczywasz bo po tym jak ostatnio się napracowałaś mowy nie ma o lenistwie!
U mnie rano słoneczko próbowało, ale chmurzyska zwyciężyły...ciepło i całkiem nie grudniowo.
Życzę miłego weekendu i nie miaukajcie tylko odpoczywajcie

Dobrze, że odpoczywasz bo po tym jak ostatnio się napracowałaś mowy nie ma o lenistwie!
U mnie rano słoneczko próbowało, ale chmurzyska zwyciężyły...ciepło i całkiem nie grudniowo.
Życzę miłego weekendu i nie miaukajcie tylko odpoczywajcie
Lucynko my Ciebie odwiedzamy.
Czasami dobrze poleniuchować, z koteczką pogadać.
Pogoda faktycznie nas nie rozpieszcza.U nas też zimno i w tej chwili leje.
Fajnego wieczorku.Pa!
Czasami dobrze poleniuchować, z koteczką pogadać.
Pogoda faktycznie nas nie rozpieszcza.U nas też zimno i w tej chwili leje.
Fajnego wieczorku.Pa!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wyobraźcie sobie, że słoneczko do mnie wróciło i całą sobotę rozjaśniało świat. Wraz z nim wróciła wena i dzisiaj pożegnałam lenia, zabrałam się do dalszych prac, tym razem głównie w kuchni przy garach, co sprawia mi najwięcej frajdy.
Dopiero przed zachodem pojawiły się jakieś chmury, ale aktualnie już gdzieś sobie popłynęły.
Iwonko0042 - na mnie duży wpływ wywiera to, co za oknami. Nie ma słońca, staję się nieruchawa. Jest słoneczko, dostaję kopa i zaczyna się taniec.
Na szczęście grudzień niedługo minie i dnia będzie przybywać, no i coraz bliżej do tego, co najbardziej lubimy - do wiosny.
Bardzo dziękuję za przyjemności
Ewelinko - witaj kochana.
Misia musi mieć wszystko, co najlepsze, wszak to jedyne stworzenie żywe w naszej dwuosobowej rodzinie zamieszkującej całe trzypokojowe mieszkanie.
Pięknie dziękuję za słoneczko, które ślicznie rozweselało mi dzisiaj życie.
Pozdrawiam wzajemnie i Tobie również życzę słonecznych dni.
Marysiu - też się o tym przekonałam podczas obserwowania swojej Miśki. A szkoda, że myjący się kot nie zapowiada gości,
Weekend zaczął się całkiem, całkiem, dziękuję.
Danusiu - Wy mnie odwiedzacie, za co gorąco dziękuję
Wyobraź sobie, że z tymi pogaduszkami z kotą to masz trochę racji. Gdy ja do niej mówię, Misia patrzy mi prosto w oczy i też próbuje coś powiedzieć, oczywiście po swojemu.
U Ciebie deszcz, u mnie słonko. Nawet w pogodzie sprawiedliwości nie ma.
Tak chmury próbowały zawłaszczyć moje słoneczko.

Jednak słonko zwyciężyło.

Na niedzielę wszystkim Wam życzę pięknej słonecznej pogody.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko oj walczy słonko o miejsce na naszym niebie, bo gdzieś tam wysoko nad chmurkami to jest!
U mnie cieplutko tylko halny drzewami rusza a wieczorem niemiło wiało. Na szczęście bez szkód.
W ogrodzie róże budzą się do życia i jak tak dalej będzie to zakwitną na Boże Narodzenie, bo dopiero w styczniu widzę mrozik chwyci.
Miłej niedzieli dla Was

U mnie cieplutko tylko halny drzewami rusza a wieczorem niemiło wiało. Na szczęście bez szkód.
W ogrodzie róże budzą się do życia i jak tak dalej będzie to zakwitną na Boże Narodzenie, bo dopiero w styczniu widzę mrozik chwyci.
Miłej niedzieli dla Was
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Lucynko kochana, pracuś z Ciebie nie lada, dobrze że przy tej robocie, chociaż Miśka Ci nieco pomaga.
Widać jak bardzo tęsknisz za działeczką i jej kolorami, że z braku laku serwujesz nam meteorologiczne, przepiękne foteczki.
Kochana, jeszcze dwa tygodnie i naszymi umysłami zawładną plany ogrodowe, oby tylko na czas, wiosna nam zawitała.
A póki co,rodzinnych Radosnych Świąt i Dosiego Roku w zdrowiu i urodzaju działkowego.Dla Twojej Mamy, szczególne życzenia zdrowia.

Widać jak bardzo tęsknisz za działeczką i jej kolorami, że z braku laku serwujesz nam meteorologiczne, przepiękne foteczki.
Kochana, jeszcze dwa tygodnie i naszymi umysłami zawładną plany ogrodowe, oby tylko na czas, wiosna nam zawitała.
A póki co,rodzinnych Radosnych Świąt i Dosiego Roku w zdrowiu i urodzaju działkowego.Dla Twojej Mamy, szczególne życzenia zdrowia.
Twoja kotka jest inteligentna i czyta w Twoich oczach.
Szkoda,że ja nie mam warunków,żeby mieć kotka.Też bym sobie pogadała bo mój mąż nie z tych co lubią gadać.
Fajnej pogody życzę,chociaż zapowiadają wiatr w całej Polsce.Może się nie sprawdzi.
Szkoda,że ja nie mam warunków,żeby mieć kotka.Też bym sobie pogadała bo mój mąż nie z tych co lubią gadać.
Fajnej pogody życzę,chociaż zapowiadają wiatr w całej Polsce.Może się nie sprawdzi.
-
plocczanka

Wczoraj i dzisiaj na pogodę narzekać nie mogę, ponieważ słońce świeciło mi w okna, dzięki czemu weny do przedświątecznej krzątaniny nie brakowało. Temperatura na dworze też całkiem przyzwoita i niemal bezwietrzna. Naturalnie w mieście zwykle wiatru się nie odczuwa tak jak na otwartej przestrzeni.
W środę przyjedzie najmłodsza latorośl, na co już się ogromnie cieszę, tym bardziej że pomieszka z nami prawie dwa tygodnie.
Marysiu - albo moje słonko waleczniejsze, albo Twoje słabe, bo u mnie jak dotąd pokonuje chmury, a deszcz pada tylko nocami.
Kto wie, czy pąki nie rozwiną się już w grudniu...
Niedziela minęła cieplutko w rodzinnej atmosferze, tak więc dziękuję za dobre życzenie.
Stasiu kochana - fantastycznie
Za działką tęsknię ogromnie, nawet mimo tego że aktualnie dość łatwo znaleźć absorbujące zajęcia w domu.
Pięknie dziękuję za świąteczne życzenia,
Danusiu - mam podobnie, mój małż też z tych mało mówiących, a w ogóle to więcej go nie ma niż jest.
Szkoda, że nie masz warunków dla przygarnięcia jakiegoś zwierzaka, one wnoszą do domu dużo radości i zupełnie nie pamięta się o związanymi z nimi kłopotach.
Dzisiaj przegapiłam zachód słońca, to może dla urozmaicenia przypomnę wycinek wesołych wiosennych obrazków.

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O jak najbardziej jestem za tymi pięknymi wiosennymi wspominkami
Aż się sama buzia smieje do takich kiwtuszków
Aż się sama buzia smieje do takich kiwtuszków
Lucynko najbardziej mnie przeraża to,że zwierzątka kiedyś odchodzą.Ostatnio odeszła kotka mojej siostry.Jak tylko przyjechałam od razu sadowiła się u mnie na kolanach ,mruczała i patrzyła w oczy.Nie chcę przeżywać .Kiedyś płakałam po rybce akwariowej syna.
Dawnymi czasy było u nas dużo kotków i piesków.Mama nazywała mnie kocią mamą.Było to całe wieki temu.
Dziś u nas był nawet fajny dzień,aż musiałam zmienić kurtkę na lżejszą.Słońce fajnie świeciło.
Miłego wieczorku.

Dawnymi czasy było u nas dużo kotków i piesków.Mama nazywała mnie kocią mamą.Było to całe wieki temu.
Dziś u nas był nawet fajny dzień,aż musiałam zmienić kurtkę na lżejszą.Słońce fajnie świeciło.
Miłego wieczorku.
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Lucynko u mnie tez słoneczko nawet 20 stopni jak przyświeci i od razu chce się żyć szkoda tylko że te święta zamiast białe to będziemy mieć wiosnę za oknami. Tak nam się dziwnie ten klimat zmienił. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego słonecznego dnia 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
plocczanka

Najmłodsze dziecko (40 lat) już w naszym domku. Zaraz zrobiło się weselej i gwarniej. Tylko kota niezbyt zadowolona, jeszcze z nieufnością zerka w stronę obcego faceta. Dzisiaj była na działce, zażyła wolności i swobody, wydaje się być zadowolona.
Ja zafundowałam sobie spacerek, bo żal było siedzieć w czterech ścianach podczas takiej pięknej słonecznej pogody.
Przyjrzałam się roślinom i rzeczywiście niepokojąco wyglądają nabrzmiałe pąki na niektórych łodyżkach, a róże przed blokiem nieustająco kwitną i widać kolejne pączki czekające na rozwinięcie.

Przy samym bloku pyszni się ognik. W tym roku mocno przycięty.

Aniu - już bym chciała wiosennie na działce popracować, ale niestety, trzeba czekać.
Danusiu - masz rację, że najtrudniej przeżyć rozstania z pupilami, ale gdy pojawiają się kolejne, całą miłość przenosi się na nie, oczywiście pozostawiając w pamięci wspomnienia.
Coś się w przyrodzie pofertało i miast mrozu i śniegu funduje nam ciepłe dni i noce. U mnie dzisiaj było 17* na balkonie, a to oznacza, że na dole co najmniej 12*.
Alu - witaj, kochana. Mam nadzieję, że zdrówko dopisuje i krzątanina przedświąteczna na pełnym gazie!
Dziękując pięknie, odwzajemniam pozdrowienia
Domyślam się, że wszyscy teraz w ogniu przygotowań do świąt, wobec tego życzę Wam, by wszyscy gładko i spokojnie do wigilii dobiegli.
Dobrej nocy, Kochani.
Jakie fajne jagódki.
Jak pisałam u nas mleczna mgła ,ale zimno nie jest.
Serdecznie pozdrawiam.
Jak pisałam u nas mleczna mgła ,ale zimno nie jest.
Serdecznie pozdrawiam.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Lucynko, to już ostatnia prosta, prezenty zapakowane, zakupy grzecznie czekają aby coś z nich smacznego upichcić.
jeszcze tylko kupić karpie i pieczywo, upiec ciasto, udusić zakąskę i wczuć się w podniosły Świąteczny nastrój.
A tymczasem forsycje u nas rozkwitają i sygnał do cięcia różyczek dają a te Wasze osiedlowe, nawet oka nie zmrużyły.
Tymczasem styczeń mrozami straszy, ale może tylko straszy i zaraz wiosna zawita
bo nasze śniegi padają, ale w cieplejszych krajach.
Ani się obejrzymy i trza brać się za sianie pomidorków i sadzenie begonii, reszta wysiewów nieco później,bo parapetów nie starczy.
Piękny ten ognik, ptaki maja używanie, chociaż w tę, niby zimę nie głodują.
Przytulam całą rodzinkę
głaski dla Misi zostawiam a buziaki dla Ciebie i eMa.

jeszcze tylko kupić karpie i pieczywo, upiec ciasto, udusić zakąskę i wczuć się w podniosły Świąteczny nastrój.
A tymczasem forsycje u nas rozkwitają i sygnał do cięcia różyczek dają a te Wasze osiedlowe, nawet oka nie zmrużyły.
Tymczasem styczeń mrozami straszy, ale może tylko straszy i zaraz wiosna zawita
Ani się obejrzymy i trza brać się za sianie pomidorków i sadzenie begonii, reszta wysiewów nieco później,bo parapetów nie starczy.
Piękny ten ognik, ptaki maja używanie, chociaż w tę, niby zimę nie głodują.
Przytulam całą rodzinkę
-
plocczanka

Coraz bliżej święta
Jutro jeszcze odwiedzę Mamę, by po powrocie i niedzielnym odpoczynku zacząć dopinanie całości na ostatni guzik.
Misia mi ostatnio nie przeszkadza, bo od trzech dni jeździ z M na działkę, a po powrocie już tylko sobie śpi.
Danusiu - u mnie kilka ostatnich dni z piękną słoneczną pogodą
Naturalnie nie powiem, że mnie to cieszy, a to z uwagi na rośliny, które powinny spać, a one jakby budziły się ze snu, w który wcale nie zapadły.
Pozdrawiam wzajemnie równie serdecznie.
Stasiu kochana - świetnie wypunktowałaś wszystko, co do zrobienia.
Święta za chwilę, Nowy Roczek za chwil dwie, a potem już z górki.
Tobie i całej Twojej Rodzince życzę wszystkiego najpiękniejszego
, dołączając mruczanko od Misi. Święta już powoli pukają do naszych drzwi. Niech upłyną Wam Wszystkim we wspaniałej rodzinnej atmosferze, przy blasku choinki, z Bożym Błogosławieństwem w zdrowiu i radości.
Wesołych Świąt, Kochani.