Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja bym jednak została przy jednolitej kolorystyce , w końcu wzrok ma przykuwać panna a rośliny mają być jakby tłem :wink: :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu - jesteś kochana. Dzięki za fotki. O tak, będzie z pewnością pasował. Panna we fioletach, będzie piękna. Dzięki za dzwonki już z óry, bo zawsze mi się podobały.

Kryseczko - jak się cieszę, wiesz ,że w tym roku zachorowałam na żurawkowatość. Tyle ich było i w tylu kolorach, że aż :shock: . I te delikatne wiechy kwiatów. Cudownie.Ściskam Cię mocno za to.

Goniu - a ja już to widzę jak tajemniczo się uśmiecha do mnie wśród fioletowych odcieni i odbija się w błękicie nieba na tafli wody - ech, ...rozmarzyłam się. Ale tą jednolitość czymś trzeba by uzupełnić aby nie była nudna, bo fiolet jest nostalgicznym i chłodnym kolorem. Rzuć jakiś pomysł. :wink:

Naleweczko - zastanowię się , bo przecież dalej na rabacie wokół oczka też coś musi rosnąć. Coś co będzie pasowało do fioletów i bieli panny Marzenki. Żółć albo czerwień mówisz....? Hmmm.... a może dodać bieli ? Co Ty na to ?
Grażyna.
kogro-linki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

No cóż ,panna Marzenka cała spowita w bieli zobowiazuje do zachowania chłodnej elegancji (toć to nie łowiczanka w wesołym stroju ludowym :wink: :D ).
Do fioletu tylko gołębi kolor ,santolina ,trawa sina kostrzewa ....... :D :roll: :D
Grażynko ,najważniejsze ,żeby Tobie sie podobało a jeśli przypadkiem skorzystasz z naszych sugestii to będzie nam po prostu miło :wink: :D :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ja widzę tę pannę jednocześnie w fioletach,jaśniutkim powiewnym różu (np.Gaura lindheimeri 'Pink Dwarf' ) i białej delikatnej rosie (np. Gypsophila repens ,Gipsówka rozesłana) :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Goniu - ależ ja chcę skorzystać z waszych sugestii, bo przy tylu możliwościach jest z czego wybrać , no i co ileś głów to nie jedna. A poza tym to czego nie widzę ja , widzą forumowiczki i forumowicze. Miło też będzie mieć u siebie pamiątkę z forum w postaci kompozycji na żywo a nie tylko wirtualnie.

Karuś - dzięki za zwrócenie uwagi na gipsówkę. Całkiem o niej zapomniałam. A przecież jest taka zwiewna i romantyczna, chociaż nie najładniej pachnie. Gipsówka i żurawka mają ze sobą wiele wspólnego. I do tego kolorowe ulistnienie żurawki. Hmm... to jeszcze jedna alternatywa towarzystwa dla panny.

Moje kochane - bardzo wam wszystkim dziękuję za sugestie. Jeżeli macie jeszcze inne to proszę piszcie. Wszystkie wezmę pod uwagę przy tworzeniu nowego zakątka przy oczku wodnym. I będzie to żywa pamiątka z naszej współpracy. :wink: :)
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja mam, ja mam! Nie wiem czy wszystkie żurawki kwitną różowo i czerwono? Też dopiero od niedawna zachorowałam na żurawkowatość i mam dopiero jedną, ale taka o różowych kwiatach, tak troszkę z boku byłaby idealna :D Bez względu na kolor liści .
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Kwitną też na biało-kremowo mam taką ,a liście ma bordowe. :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak ja też jestem za :) ,żurawka jest ładna i po przekwitnięciu zostają dekoracyjne liście :) Ja bym sobie zasadziła żurawkę :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lady-r pisze:Kwitną też na biało-kremowo mam taką ,a liście ma bordowe. :lol:
Taka też wyglądałaby dobrze :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo - żurawki są piękne i z liści i z kwiatów. Ja też mam taką i jedną z bordowymi liśćmi. To już coś.Coraz bardziej zaczyna mi się to podobać.

Lady-r - mam jedną taką właśnie, więc może się rozmnoży w przyszłym roku i zrobię nowe sadzonki. Tylko jak je zrobić żeby nie stracić tej jednej - wiesz może ?

Bogusiu - cieszę się że Tobie też zaczynają podobać się żurawki. Gdzieś je widziałam - chyba u Lili - były tak śliczne i kolorowe, że zachorowałam na nie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, ja właśnie u Lilki nabawiłam się tej choroby ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O choroba, a czy to Lila podawała jakieś informacje o tym gdzie je kupiła ? Gdzieś to czytałam , tylko gdzie ? :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba nie... Ale nie wiem. Ja się zapatrzyłam na cudne zdjęcia Lili :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to trochę widoczków dla nowej weny twórczej:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Grażynko żurawki można rozmnażać z sadzonek z piętką,ale w zależności od gatunku zależy tempo wzrostu.Ja mam rozrośniętą kępę bordowej ale inne wolniej przyrastają.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”