Działka na Kaszubach 2011
- Kochammmkwiaty
- 1000p 
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach 2011
Oj ja też bym się na maczka skusiła, taki piękny dorodny fiu fiu 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna 
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"

- Lusia 57
- 1000p 
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu cudowne maczki. Służą im Twoje kaszubskie piaski.

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kochani - moje maki dziękują za słowa uznania. Sadzonek nie mam - ale wczorajszy deszcz przerobił różowe piękności na zielone makówki. Po upływie odpowiedniego czasu sułżę nasionkami wszystkim zainteresowanym. Tylko proszę się przypomnieć - bo mam sklerozę w moim wieku to normalne
Grażynko - niu niu - bo będę płakała 

Kaniu - warto zaryzykować!
Izo - Biały jest młody i kupiony, więc nie krążą nad nim dobre emocje. W zeszłym roku miał jeden kwiat, ale przekwitł w czasie gdy nie było mnie na działce, więc obejrzałam jedynie makówkę z jednym zdechłym płatkiem 

W tym roku pierwszy kwiat rozwinął się w bardzo deszczowym dniu, w związku z tym dzisiaj wygląda jak odlatujący motyl....
Ale przede mną jeszcze dwa pączki i słoneczne dni....
 słoneczne dni....
Justyno - u mnie zakwitł w pierwszym roku... Ale warto poczekać nawet trzy lata na takie widoki jakie ja miałam( oraz podziw sąsiadów - BEZCENNY )
 )
Kochammmkwiaty(ja też ) - dostaniesz ode mnie nasionka - jeśli tylko będziesz chciała!
 ) - dostaniesz ode mnie nasionka - jeśli tylko będziesz chciała!
Lusiu - dzięki 

Fotki będą nieco później, bo komp się ładuje, a żeby wystawić zdjęcia muszę udać się na pięterko - bo tam mam lepszy zasięg, za to nie mam prądu

Grażynko - niu niu - bo będę płakała

Kaniu - warto zaryzykować!
Izo - Biały jest młody i kupiony, więc nie krążą nad nim dobre emocje. W zeszłym roku miał jeden kwiat, ale przekwitł w czasie gdy nie było mnie na działce, więc obejrzałam jedynie makówkę z jednym zdechłym płatkiem

W tym roku pierwszy kwiat rozwinął się w bardzo deszczowym dniu, w związku z tym dzisiaj wygląda jak odlatujący motyl....
Ale przede mną jeszcze dwa pączki i
 słoneczne dni....
 słoneczne dni....Justyno - u mnie zakwitł w pierwszym roku... Ale warto poczekać nawet trzy lata na takie widoki jakie ja miałam( oraz podziw sąsiadów - BEZCENNY
 )
 )Kochammmkwiaty(ja też
 ) - dostaniesz ode mnie nasionka - jeśli tylko będziesz chciała!
 ) - dostaniesz ode mnie nasionka - jeśli tylko będziesz chciała!Lusiu - dzięki

Fotki będą nieco później, bo komp się ładuje, a żeby wystawić zdjęcia muszę udać się na pięterko - bo tam mam lepszy zasięg, za to nie mam prądu

- 
				Grazia
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Fajnie,że mamy podlane działki,czy pokropiło czy padało mocno?
Marysiu a może nałóż na białego maczka dużą butelkę 5l,może da się go uratować.

Marysiu a może nałóż na białego maczka dużą butelkę 5l,może da się go uratować.
- Kochammmkwiaty
- 1000p 
- Kontakt:

SUPER
  SUPERAgnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna 

- amba19
Grażynko - on jest za wysoki i nie da się nałożyć nawet chyba 20 litrowej.....której i tak nie posiadam  

A działki podlane solidnie, w lesie nawet kałuże były 

Ago - no to jesteśmy umówione

Dzisiaj rano wyglądał tak

Jakie było moje zdziwienie gdy około godziny jedenastej zobaczyłam maka w takiej postaci 

Ostatnie zdjęcie nosi tytuł "Co kombinuje Fidel"
No to na razie! Idę wykopywać tulipany , wczoraj deszcz mi przeszkodził...
 , wczoraj deszcz mi przeszkodził...

A działki podlane solidnie, w lesie nawet kałuże były

Ago - no to jesteśmy umówione

Dzisiaj rano wyglądał tak

Jakie było moje zdziwienie gdy około godziny jedenastej zobaczyłam maka w takiej postaci

Ostatnie zdjęcie nosi tytuł "Co kombinuje Fidel"
No to na razie! Idę wykopywać tulipany
 , wczoraj deszcz mi przeszkodził...
 , wczoraj deszcz mi przeszkodził...- 
				Grazia
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu wstawiam obiecane wiciokrzewy

- amba19
Grażynko - ten na (byłej) furtce do Kargula - jest na pewno na ostatnim zdjęciu. Ma takie charakterystyczne pomarańczowe smugi na pączkach kwiatowych
Ten na barakowozie - jest na pierwszym zdjęciu. To do jutra, do zobaczenia

Ten na barakowozie - jest na pierwszym zdjęciu. To do jutra, do zobaczenia

- Kochammmkwiaty
- 1000p 
- Kontakt:
Piękny wiciokrzew jak to robisz , że nic ci go nie zjada mój chociaż go pryskam jest podjedzony 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Witaj Maryś-oj dawno mnie na Kaszubach nie było  .
 .
Pytałaś sie u mnie o żuraweczkę Golden Zebra.
To heucherella czyli jedna rodzina ,choć ja akurat za tą odmianą nie przepadam bo jest dość słaba i kiepsko rośnie.
 ,choć ja akurat za tą odmianą nie przepadam bo jest dość słaba i kiepsko rośnie.
Ale mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej .
 .

.
 .Pytałaś sie u mnie o żuraweczkę Golden Zebra.
To heucherella czyli jedna rodzina
 ,choć ja akurat za tą odmianą nie przepadam bo jest dość słaba i kiepsko rośnie.
 ,choć ja akurat za tą odmianą nie przepadam bo jest dość słaba i kiepsko rośnie.Ale mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej
 .
 .- amba19
Ago-Kocham.... - u mnie raczej nic nie konsumuje wiciokrzewów ( W PRZECIWIEŃSTWIE DO ŻYWOPŁOTU  )
)
Ago-72 - dzięki za wizytę i odpowiedź. Jesteś bezkonkurencyjna jeśli chodzi o żurawki. Muszę moim zrobić sesję foto, bo trochę zaniedbane pod tym względem 

Teraz trochę zaległości z okresu beznetowego 

pierwszego czerwca nad L.Kałużą zakwitł irys wodny od Grażynki - wprawiając mnie w prawdziwą euforię. Kwitnie nieprzerwanie do dzisiaj
 pierwszego czerwca nad L.Kałużą zakwitł irys wodny od Grażynki - wprawiając mnie w prawdziwą euforię. Kwitnie nieprzerwanie do dzisiaj  

drugiego czerwca rano spadł grad, ale mi bębniło po dachu!
  wreszcie obsadziłam Leśną Donicę
 wreszcie obsadziłam Leśną Donicę  niestety z zeszłorocznych nasadzeń nic nie przetrwało
 niestety z zeszłorocznych nasadzeń nic nie przetrwało  

Irysy - są cudne, prawda? Jakoś ostatnio zauważyłam że wielkie emocje wzbudzają we mnie rośliny niekoniecznie ogrodowe i egzotyczne, ale te z pól i łąk, które goszczą na mojej działce. Od trzech lat pielęgnuję zwykłą żółtą dziewannę, trzęsę się nad polną różyczkę, która zamieszkała koło mojego kranu a teirysy to po makach największa moja radość w tym roku. Nie mogłam się doczekać na pierwszy kwiat
 Irysy - są cudne, prawda? Jakoś ostatnio zauważyłam że wielkie emocje wzbudzają we mnie rośliny niekoniecznie ogrodowe i egzotyczne, ale te z pól i łąk, które goszczą na mojej działce. Od trzech lat pielęgnuję zwykłą żółtą dziewannę, trzęsę się nad polną różyczkę, która zamieszkała koło mojego kranu a teirysy to po makach największa moja radość w tym roku. Nie mogłam się doczekać na pierwszy kwiat  

Śniedek i bratek-samosiejek - urocze prawda?

)
)Ago-72 - dzięki za wizytę i odpowiedź. Jesteś bezkonkurencyjna jeśli chodzi o żurawki. Muszę moim zrobić sesję foto, bo trochę zaniedbane pod tym względem

Teraz trochę zaległości z okresu beznetowego

drugiego czerwca rano spadł grad, ale mi bębniło po dachu! wreszcie obsadziłam Leśną Donicę
 wreszcie obsadziłam Leśną Donicę  niestety z zeszłorocznych nasadzeń nic nie przetrwało
 niestety z zeszłorocznych nasadzeń nic nie przetrwało  

Śniedek i bratek-samosiejek - urocze prawda?
- 
				izaziem
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Marysiu, na szczęście nikt nie dostrzeże tego drobnego druku parę postów wyżej  co tam za głupoty wypisujesz
  co tam za głupoty wypisujesz  

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Marysiu, ja również z przyjemnością przyglądam się samosiejkom i chwastom na mojej działce, o ile nie rosą tam, gdzie naprawdę ich nie chcę   . Prawdę mówiąc, ogrody, w których pozwala się roślinom na pewną swobodę podobają mi się o wiele bardziej niż te do przesady wymuskane. Irysek przepiękny i tak długo kwitnie!
 . Prawdę mówiąc, ogrody, w których pozwala się roślinom na pewną swobodę podobają mi się o wiele bardziej niż te do przesady wymuskane. Irysek przepiękny i tak długo kwitnie!

. Prawdę mówiąc, ogrody, w których pozwala się roślinom na pewną swobodę podobają mi się o wiele bardziej niż te do przesady wymuskane. Irysek przepiękny i tak długo kwitnie!
 . Prawdę mówiąc, ogrody, w których pozwala się roślinom na pewną swobodę podobają mi się o wiele bardziej niż te do przesady wymuskane. Irysek przepiękny i tak długo kwitnie!- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu   zajrzyj tutaj:
 zajrzyj tutaj:
http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/57-u ... -szkodniki
Może znajdziesz tam odpowiedź na swój problem.

zajrzyj tutaj:
 zajrzyj tutaj:http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/57-u ... -szkodniki
Może znajdziesz tam odpowiedź na swój problem.

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-makowe panienki na wszystkich etapach rozwoju dużej urody!A Fidel schudł.