Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko :wit
Piękne tulipany. Klonik zachwycający ;:215
Fajny ptak zagląda do Twojego ogrodu.
Glicynia cudna. Długo czekałaś na jej kwiaty?
a to https://www.fotosik.pl/zdjecie/56a2f6068b834289 co to jest ??
Piękna twoja cała wiosna ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wszyscy teraz mamy mniej czasu, bo dłuższy dzień spędzamy w ogrodach (Ty jeszcze w pracy) a krótki wieczór w sam raz na odpoczynek i zaległości w domu. W lecie będzie może mniej pracy to i na FO będzie nas więcej...no chyba że owoce obrodzą ;:306
Działka szaleje, kwitnie wszystko na raz, u mnie za to będzie dłużej bo wszystko spóźnione :wink:
Pozdrawiam i trzyma się zdrowo ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, Twojej działaczce nawet choroba Ogrodniczki nie zaszkodziła i dla poprawy nastroju pięknie kwitnie! ;:138 ;:138
Ja nie pracuję zawodowo, a też mam zbyt mało czasu na kontakt z forumowymi przyjaciółmi. ;:108 Wracam z działki późno, bo każda chwila w otoczeniu natury jest teraz na wagę złota. :tan

Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę. ;:3 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz pięknego klonika
Ja ostatnio jestem na nie bardzo nakręcona
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Iwonki, niepotrzebnie się martwiłaś, że choroba przeszkadzała należycie zająć się działeczką. ;:108
Rośliny zrobiły Ci miłą niespodziankę ;:oj Wszystko rwie się do życia, deszczyk dodał im wigoru, rewia kolorów trwa w najlepsze. ;:31 ;:31
Kochana, nasze działeczki to teraz oazy zdrowia, dotlenianie pełną piersią, bez szmatławców na twarzach. ;:1
I każda z nas tak ma, że praca na rabatkach nas uszczęśliwia, pomimo dolegliwości daje radość i darmową rehabilitację. :tan
Zdróweczka Wam życzę, dobrego ;:3 ;:3 tygodnia i kolejnych pięknych kwitnień w ogrodzie. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko piękne liście tego rabarbaru widziałam w ogrodzie Marty- koziorożec, nigdy nie trafiłam na kwitnienie. Na pewno i u Ciebie się sprawdzi.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Też mam ten rabarbar od dobrych kilku lat - bardzo szybko się Tobie rozrośnie :) i ładnie wygląda podczas kwitnienia :) Wody wymaga nieskończenie wiele, bardzo szybko więdnie, a jego liście są przysmakiem jakiejś gąsienicy :wink:
super piwonia :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Wiecie co ja chyba przeprowadzę się do pracy, bo ostatnio to ciągle praca, a jak jeden dzień wolnego to działka, no zrobili mi w pracy na złość chyba za to, że tak długo chorowałam i teraz pracuję 20 dni w miesiącu, po jednym dniu wolnego, ciężko, a jeszcze jak chce się coś zrobić na działce to już w ogóle.
Ostatnio z pracy przywiozłam na działkę siedziska, które mają likwidować, pomyślałam, że fajne z nich skrzynie będą na pomidory, może truskawki, ja na tych skarpach nie mam gdzie posadzić truskawki, a chcę je mieć, będą w skrzyniach, nie wiem czy to dobry pomysł, ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem.
Do Was zaglądam, ale co pisać to już sama nie wiem, głowa po całym dniu nie pracuje ;:131
Pozdrawiam Was kochani, życzę już coraz cieplejszych dni i nocek, w końcu dziś Zośka ma swoje święto, a po niej już tylko pięknie będzie :heja
Jadziu kochana to czosnek niedźwiedzia :wit , pajęcznica u mnie zniknęła niestety, zdróweczka Jadziu Tobie również ;:196
Maryniu kwiatki opóźnione w tym roku, jak porównuję zdjęcia z zeszłego, to było bardziej kolorowo już o tej porze , ale to nic, dłużej będę cieszyć się kolorami.
Max masz rację, już kiedyś tak robiłam, to zdaje egzamin ;:215
Aniu nie długo czekałam na kwiaty glicynii, dostałam ją już chyba sporą, właściwie to nawet nie pamiętam, a to o co pytasz to krzew, kwitnie właśnie teraz, ale nazwa uciekła mi w tej chwili, wyparowała, zmęczona po działeczce jestem :wit
Marysiu to prawda, latem może będzie inaczej, czasu więcej, dłużej widno, no zobaczymy, na razie to praca, dom, działka i wnuki i wieczorem szybko mnie nie ma ;:306 , zdróweczka dla Was ;:196
Lucynko tak, każda chwila cenna spędzona na łonie, dla mnie to luksus, bo siedzę po dwa dni w murach, po 12h, to łykam tą naturę jak najlepszy smakołyk ;:108 , a jeszcze zamiast robić to co teraz zrobić trzeba to ja wymyślam sobie dodatkowe roboty na działce ;:306
Małgosiu śliczny on, a taki był nieciekawy, marny, ale widać spodobało się mu u mnie, mam jeszcze jednego, cynamonowego chyba, z nasion, też ładny, ciekawe listki ma, jak znajdę zdjęcie to pokażę :wit
Stasiu kochana, te działeczki nasze to najlepsze co mogło nam się przytrafić teraz, u nas teraz dużo osób kupuje działki, szuka działek, bo to nasz azyl, tam jak piszesz, bez maseczek szalejemy do woli ;:215 , zdrówka Stasiu Tobie i bliskim również ;:196
Dorotko on młodziutki, w tamtym roku dostałam jako gratis z jakiejś szkółki, zamówiłam go co prawda, ale nie policzyli mi za niego, byli pewni, że padnie, a on im zrobił psikusa, a mnie uradował :tan
Karolu, dzięki za informację, dobrze go posadziłam więc, bo przy wodzie , czekam więc na jego wielkie liście ;:215

Tak właśnie wykorzystam skrzynie, tu jest tylko kilka koło namiotu, reszta po skarpach rozstawiona, jeszcze nie wszystkie wypełnione bo sił nie ma, ale M teraz więcej ze mną na działeczce, bo ma więcej wolnego, to pomaga i myślę, że niedługo skrzynie sobie obsadzę dyniami, kabaczkami, truskawkami i czym jeszcze :wit

Obrazek

Bez zaczyna kwitnąć, na razie tylko jeden, na inne jeszcze muszę poczekać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to prezenty, które czekały na mnie dzisiaj koło bramki, ciekawe kto zrobił mi prezent, może to sąsiad, z którym się " baardzo lubimy" bo on wie, że ja takie rzeczy lubię, a ten klown musi być bardzo stary, jest bardzo ciężki ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też by mnie cieszyły takie piękne prezenty mnie bardzo podoba się ten domek baby jagi choć klown też uroczy .Zapach lilaków zaraz będzie roznosił sie wkoło i chwilo trwaj. Zdróweczka Iwonko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Teraz chyba każdy wyrabia 500 % normy w ogrodzie :D A jak do tego jeszcze dochodzi nadmiar w pracy, to nic dziwnego, że czasu brak. Działka pięknie ci kwitnie, po deszczu nawet zieleń zieleńsza :wink: Fajne prezenty, chociaż na Mikołaja trochę za wcześnie ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dobry pomysł na to, żeby truskawki umieścić w skrzyniach.
Będa miały cieplej.
Ja swoje mam pod orzechem
Wszyscy pukali się w głowę, że orzech, przecież pod nim nic nie rośnie, a tu niespodzianka
Bardzo dużo owoców.
Tylko, że w tym roku niestety niszczy mi je mój szkodnik. Zaczepia linką i obrywa,.
Trudno, ten rok przeboleję
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Iwonko widzę, że zapracowana jesteś i masz mało czasu na pracę na działce, ale ja to mówią co się odwlecze to nie uciecze. Ogród sobie poradzi :) nowe pomysły widzę masz, więc teraz tylko czas na ich realizację :) Pozdrawiam :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W pracy w końcu odpuszczą, przecież nie możesz pracować więcej niż się należy, a wtedy wyruszysz na działkę ;:196
Ktoś docenia Twój trud, skoro obdarza Cię prezentami. Taki sąsiad to skarb ;:108
Innym życzę pogody, Tobie chyba tym razem pożyczę czasu, więcej czasu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko widzę, że cichy wielbiciel znosi Ci prezenty ;:306 Jak tam u Ciebie przymrozki, mam nadzieje że nie doszły! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Ja znowu opóźniona, normalnie jak ta wiosna w tym roku ;:306
U mnie maj to pewnie w czerwcu będzie, jak spaceruję po Waszych ogrodach, to wydaje mi się, że u mnie wszystko o miesiąc do tyłu ;:219 , dobra, to ja pooglądam u Was, a potem u siebie ;:108 . Przymrozków co prawda nie było, ale zimno dość długo było i roślinki zgłupiały chyba przez to ;:185
Ja dalej zapracowana, w pracy i na działce, wymyśliłam, że skoro nie mogę na skarpach w ziemi sadzić, bo do tego to skarpy muszą być dobrze przygotowane, to zacznę sadzić w skrzyniach i właśnie to robię, już wysadziłam dynie, kabaczki, cukinie, pomidory, dwa arbuzy na próbę, a mam jeszcze zamiar posadzić papryki.
Pracy na działeczce w tym roku co nie miara, ale jakoś się wyrabiam, jak pielę, to zapełniam skrzynie przed sadzeniem, potem przykrywam zielsko kartonami, dobrze je moczę i na to sypię ziemię, ciekawe jak będzie mi rosło na takiej składance. Zamówiłam 10 worków ziemi, miałam nadzieję, że jeszcze mi zostanie na podsypki, ale widzę, że chyba będę musiała jej dokupić, bo braknie, rozszalałam się ;:306
Pozdrawiam Was i życzę zdrówka :wit
Jadziu lilaki cudnie pachną, ale ja w tamtym roku mocno je wszystkie przycięłam i w tym roku mam tylko kwitnący biały, a no jeszcze kwitnie jednym gronem lilak węgierski, ten to ma zapach cudny, no ale za rok pewnie będzie już więcej kwitnień ;:108 Prezenty fajne, ale jeszcze nie mają swojego miejsca, pewnie nad oczkiem będą, ale muszę je najpierw odnowić.
Małgosiu tak właśnie, teraz wszyscy jesteśmy w niedoczasie, ale taki to czas właśnie wiosenny, choć ta wiosna tak długo się rozkręcała, długo kazała czekać ;:108
Małgosiu Margo i ja tak myślę i chyba jeszcze w sierpniu posadzę do drugiej skrzyni truskawki, a Ty masz pod orzechem ;:oj , no i super jak rosną, widocznie przyzwyczaiły się i liście im nie przeszkadzają ;:108
Witaj Mariuszu, a no właśnie tak jest, w pracy braki, trzeba dziury łatać, a jak wolne to szaleję na działeczce, bo wysiewów było sporo, trzeba to grześ poupychać, a zawsze obiecuję sobie, że nie będę tak dużo wysiewać, a potem się skuszę i potem latam z doniczkami po działce ;:306
Iwonko oj chciała bym żeby już odpuścili, ale czerwiec zapowiada się podobnie ;:219 , każdy wolny dzień staram się spędzać na działce, bo pracy sporo, ale i w domu jest co robić, na szczęście i M jeszcze w domu, bo nadal zdalnie pracuje, to on w domu jak ja w pracy, a jak ja wolne, to na działeczce razem i pomoc mam tu i tu ;:215 , a życzenia oby się spełniły w końcu ;:196
Marysiu to sąsiad od kreta ;:306 , coś mu się poprzestawiało chyba ;:306 , przymrozki dość łagodnie się z nami obeszły, ale długo zimno było, może teraz się w końcu odmieni, pozdrawiam również ;:196
Teraz trochę moich kwitnień, wiele kwitnień mnie ominęło niestety, kiedy kwitły kwiaty, ja pracowałam, a potem już tylko resztki oglądałam ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek