Storczyki dewuka
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Re: Storczyki dewuka
O rany ! , przecudne kociaczki
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kotki cudne, widzę, że jeden jest pomarańczowy. Moja B. też ma kotka, jest bardzo niesforny, wchodzi wszędzie, nawet do zamrażarki ;PPP .
- dewuka

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
Baryczko - Gosiu - pytacie o skrzynię. Mam takie 2. Obie są bardzo stare, odnawiane przez mojego M. Obie przywiezione z Mazur od kuzyna. W tej ze zdjęcia trzymam obrusy i firany w drugiej będą wszystkie płyty i kasety.Baryczka pisze:Ale śliczne słodziaki! Aż się chce mieć takiego na kolanach i głaskać, głaskać.
Gdybym nie moja alergia to pierwsza bym się ustawiła w kolejce po takiego maleńkiego rudzielca:)
A skrzynia? Napisz coś o niej, bo mi się b. spodobała

Dzisiaj troszkę słoneczka było, mimo mrozu zaraz lepiej.
Gorzej, że znalazłam oprócz słoneczka też wełnowce...
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Dorotko piękne kwitnienia, a białasek piękny, troszkę jak syberyjski, cudne kociaczki, i dobre Twoje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dorotko, niesamowita jest biel tych kwiatów
A te puchate 'storczyki' lubią mleczko ? Jakaś rewolucja w uprawie

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Same śliczności pokazujesz, masa kwiatów teraz , zimą
Oncidium popisało się niesamowicie jak na taką niewielką roślinę.Brawa za drugi kwiatuszek na pędzie sabotka, mam chyba taki sam.
Aluta cudna :P i ten biały kociaczek. Syjamska ma aż 6 młodych w miocie? Pierszy raz widzę aż tyle, strasznie płodna
Aluta cudna :P i ten biały kociaczek. Syjamska ma aż 6 młodych w miocie? Pierszy raz widzę aż tyle, strasznie płodna
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Dewuko, w marcu będą dni tańszej sterylizacji , tu będą się pojawiały szczegóły:dewuka pisze:moje 4 dachowe kotki są wystyrylizowane[/b]. Zastanawiam się jak zrobić to też z kotkami na dworcu......
http://www.arkastrefa.fora.pl/akcja-ste ... u-2010,38/
Znam jedną fundację z Poznania, która być może będzie mogła pomóc w wyłapaniu tych kotków, nie wiem może mają talony na bezpłatne sterylizacje lub zrobią to z własnych funduszy.
http://www.kocipazur.org
Mario Tereso, ta kotka na zdjęciu na pewno nie jest kotką syjamską.
PS nie istotne jest dla mnie czy kot jest dachowcem czy ma cechy rasy, ale nie ma rodowodu, lub nawet jeżeli go ma, ale nie został przez hodowcę przeznaczony do hodowli to wtedy jest to dla mnie bezsensowne rozmnażanie tych zwierząt. Takie samo jest moje zdanie jeżeli chodzi o psy. Naprawdę ilość porzucanych co roku zwierząt jest ogromna, a kociaki i szczeniaki urodzone w domach zabierają domy tym malcom, których urodzeniu nikt nie mógł zapobiec, bo ich matka została znaleziona kiedy one już były na świecie. Do adopcji trafiają bardzo często porzucone persopodobne koty. My teraz szukamy domów dla dwóch białych kotków, które jak były małe wyglądały zupełnie jak kuleczka ze zdjęcia Dewutki - zostały one znalezione w katronie przy wejściu do galerii handlowej. Z ich adopcją zwlekałyśmy aż koty te mogły zostać wykastrowane, by nie trafiły do jakiegoś pseudohodowcy. O dziwo dalej o te koty pytają jakieś oszołomy i na wieść o tym, że po nich nie będzie już żadnych kociaków kończą rozmowę.
Tu są koty pod naszą opieką , które szukają domów
http://www.carmella.fora.pl/gielda,4/
PS2 uznaję rozmnażanie zwierząt tylko w zarejestrowanych hodowlach. Zdaję sobie jednak sprawę , że również pod przykrywką rodowodów może dziać się zwierzakom krzywda. Dlatego namawiam na niekupowanie zwierząt pod wpływem impulsu, na poznanie hodowcy, opinii o nim (w dzisiejszym świecie netu naprawę wiele można wyszukać i nawet dwie skrajne opinie poniekąd skonfrontować).
I prawda jest taka, że zwierzak kupiony za konkretną kasę jakoś ma większe poważanie - nie tak łatwo oddać go do schoniska, wyrzucić, w końcu kosztował te 1500.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Dorotko rozpocznij szybciutko walkę z wełnowcem bo on jest bardzo groźny dla Twojej kolekcji.
- dewuka

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
Mała Mi ma oczywiście rację - to nie jest kotka syjamska a zwykły dachowiec. Nazywam ją Ciciuś Vampirus, bo potrafi dziabnąć bez ostrzeżenia ale uwielbiam ją.MariaTeresa pisze:Same śliczności pokazujesz, masa kwiatów teraz , zimąOncidium popisało się niesamowicie jak na taką niewielką roślinę.Brawa za drugi kwiatuszek na pędzie sabotka, mam chyba taki sam.
Mała Mi - dzięki za podpowiedź, też znam fundację z Poznania, która już pomagała mi styrylizować kotki w zeszłym roku.
A teraz mój podwójny sabotek w rozkwicie. Kwiat jest bardzo mały, może połowa z normalnego rozmiaru.
Zdjęcia autorstwa mojego szwagra Dymitra

-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Dorotko on jest piękny,a na dodatek Twój.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ prześliczny...błyszczący...i jeszcze jeden paczek czeka na swojąkolej, gratulacje tak pieknej roślinki 
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Kotki cudowne, im starsza jestem tym bardziej potrzebuję kotka
takiego słodziutkiego małego wałeczka .
Storczyki też masz śliczne szczególnie ładnie się prezentuje to nowe dendrobium ,powala kolorem -chociaż przy tej ilości śniegu u mnie to wolałabym jakiś inny kolor

takiego słodziutkiego małego wałeczka .Storczyki też masz śliczne szczególnie ładnie się prezentuje to nowe dendrobium ,powala kolorem -chociaż przy tej ilości śniegu u mnie to wolałabym jakiś inny kolor
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dorotko, sabotek cuuuudo, już się nie mogę doczekać kwiatu na moim 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki