Witam w niedzielne popołudnie!
Za oknem szaro i zimno, w ciągu dnia posypało zmarzniętym śniegiem, takie kuleczki waliły!
Pełnia to pewnie w nocy przymrozi, bo w prognozie widzę -2
Zenia dziękuję i mam nadzieję że wraca, bo coraz lepiej się czuję

Moje białe ciemierniki kupione w Ldl rok temu rosną jakby od nowa, malutkie listki i zero pączków

Podpory kupiłam z tego co pamiętam z dwoma ptaszkami i listkami, bo też nie mogłam się zdecydować. Ściskam Zeniu
Bea bardzo, bardzo dziękuję

Nie zrobiłam zdjęć, bo stoją jak je wypakowaliśmy z auta, ale są w zaprzyjaźnionym wątku u Dominiki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
http://www.fotosik.pl/zdjecie/13325e6cff4dbb39 To są podpórki z Ldl i kupiłam je na powojniki zakupione jesienią
Miłego wieczoru
Małgosiu tak ma spore liście, ale to ładniutka roślina i już jest zapakowana w kopercie dla Ciebie ...odwrotu nie ma

Posadź w rogu ogrodu.
Tereniu bardzo dziękuję dzisiaj czuję się już o niebo lepiej

Wstawiłam powyżej zdjęcie z wątku Dominiki, bo swojego nie zrobiłam

mam nadzieję że Dominika nie będzie mi miała za złe. Jeżeli chcesz lepiężnika to dopisz do listy. Pytałam dzisiaj okrytą leycesterię czy żyje

ale nic nie odpowiedziała. Kiedy mogę zdjąć okrycie?
Pogoda taka sama, ale od jutra ciut cieplej tylko że w radio mówili o deszczu
Ale nic to życzę pogodnego tygodnia i ciepełka
Julciu nie pamiętam czy były 2 czy 3 ale na pewno z serii różowych v. czerwonych

Cieszę się że kwitnie i na pewno będzie się rozrastał, moje przechodzą regenerację po dzieleniach

Pokazałaś może swoje podpory, bo te są eleganckie ale ja potrzebuję solidniejsze do paru róż.
Wiosna bardzo powoli rusza, ale widziałam pierwsze krokusa w ogrodzie, z tym że było tak ponuro że zdjęć nie robiłam. Dziękuję czuje się lepiej i trochę pochodziłam po ogrodzie ale od jutra jak nie będzie siąpiło to muszę przystąpić do działania

I Tobie Julciu dobrego i spokojnego tygodnia
Ewelinko za miłe słowa pod adresem ciemiernika i mojego zdrowia pięknie dziękuję

Niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Śniegowaty opad i zimno nie nastrajało ani do spacerów ani do wyjścia. Dlatego niech zaświeci słonko i będzie choć trochę cieplej
Martusiu powoli dojdę do siebie, a i Ty na pewno widząc ile pracy rzucasz się na nią, a tu mięśnie jeszcze zastane

Czekam jeszcze na wycięcie reszty modrzewi, bo chciałabym wokół sławojki przesadzić hibiskusy, bo tam słoneczko i kwitły by radośnie! Niestety drugi z panów jest rozrywany, bo potrafi różne rzeczy robić

Kożuszki wracają do domu

róże widzę że po zimie wyglądały lepiej przynajmniej niektóre, ale do cięcia jeszcze czas. Pozdrawiam cieplutko, bo zimno wróciło
Ewuniu muszę zdobyć jeszcze różowego lepiężnika, bo na razie trafiły mi się z dwóch źródeł i obydwa białe

Ciemierniki to moje stare druhy od pewnej dawno już nie żyjącej ogrodniczki, a przyszły tutaj przez trzy ogrody. Pozdrawiam serdecznie
Agnieszko jak masz tajemniczy zakątek w swoim ogrodzie? to lepiężnik bardzo by w nim pasował
Basiu widzę zmianę, ale najpierw na gorsze... a potem moożżeee na lepsze. Basiu musisz pomóc swojemu zdrowiu
Lucynko hibiskus opatulony i niestety musiał być trochę przycięty, bo zawijas dłuższy od żaby z motylkiem

ale jutro leci do Ciebie, żeby Cie zmusić to pryśnięcia na działeczkę

Ciemierniki były dużo piękniejsze, a tu jest przedsmak tego co było
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=51428 Trochę je okroiłam parę razy i teraz skromniutkie, ale już im obiecałam że zostawię na dłużej w spokoju

Pełnia już dzisiaj koło 15 była więc teraz tylko zmiana, a jaka zobaczymy?
Ciepła wszyscy pragniemy i oczywiście słońca. Tego Ci zatem życzę i trzymaj się serduszko
Ewciu wyżej wkleiłam link do koleżanki, która podobne podpory kupiła, bo swoich zdjęć nie mam. Lepiężnik jak Ci się podoba to dopisz do bylinowej listy. Wystarczy kawałeczek, a on się ładnie rozrasta.
Karolino mam różne ciemierniki, ale te są u mnie najdłużej i rozrośnięte. Biały dopiero kupiony rok temu i pewnie musi mieć trochę czasu, żeby zakwitnąć przesadzony. Mam nadzieję, że prawdziwa wiosna wreszcie zawita a przedwiośnie nie rozciągnie się zbyt długo