Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu i ja życzę dużo , dużo zdrówka ;:168
Zakupy podpórek robisz - wstaw zdjęcie i pochwal się jakie kupiłaś .
Czytam że mimo niedomagania pracujesz - może troszkę zwolnij i odpocznij , zdążysz wszystko zrobić to dopiero przedwiośnie , ja też już dwa dni na działce nie byłam . Lepiężnik śliczny - muszę poczytać o nim bo nie znam a mówisz że są jeszcze z pstrymi liśćmi - to już ich lubię ;:167
Pogoda brzydka , szaro i to chyba najbardziej nas dobija .
Słoneczka na jutro i jeszcze raz zdrówka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu u mnie rozkwita ciemiernik od Ciebie
Obrazek
cudny będzie na inne jeszcze czekam :tan
Wczoraj też byłam w casto i kupiłam podpory dla róż , jeszcze tylko złożyć do kupy poszczególne elementy.
Kotwy metalowe, do tego kantówki i gotowa kratka. Na konkretniejsze muszę zaczekać.
Wydaje mi się ,ze wiosna wystartowała również w Twoim ogrodzie ;:138
Jak samopoczucie , spokojnego wieczoru ;:196
a na jutro słoneczka i wreszcie cieplejszych podmuchów ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Wow cudne masz ciemierniki ;:oj . Życzę Ci dużo zdrówka i żeby niedyspozycja odeszła w niepamięć ;:108 a na jutro słońca Ci życzę i pozdrawiam :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,czytam,że już ciut lepiej to dobrze,ja też słabowita jestem ,zwłaszcza wieczorem mnie miecie ,to pewnie takie wiosenne zmęczenie,bo same sobie narzucimy pracy ,a potem się denerwujemy ,że nie zdążymy,ale przecież do jesieni mamy czas ;:306 ,pogoda była u mnie cudna dzisiaj po paru dniach mżawki,i odkryłam moje róże z ubrań ,teraz zostały im tylko kopczyki i trochę choiny,ale to jeszcze zostaje,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu zdrówka życzę
O lepiężniku muszę poczytać co to za cudo, bo takowej roślinki jeszcze nie mam :roll:
Ciemierniki cudowne i piękny penstemon.
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Lepiężnik, mówisz? Idę pogadać z wujkiem Google, bo całkiem mi się ów lepiężnik podoba :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, to już pełnia? ;:oj
Kompletnie mi to uciekło, czyli jest szansa na zmianę (POPRAWĘ!!!) pogody... oby jak najszybciej bo oszaleję. ;:219
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Mam nadzieję, że dzisiaj samopoczucie przynajmniej dobre. ;:333 A życzę Ci, by było bardzo dobre. ;:215
Piękne masz ciemierniki i jak ładnie, bogato kwitną! ;:63
Trudno mi się wybrać na działkę, ale dzisiaj zapowiedziałam, że jutro nie ma to tamto, nawet deszcz mnie nie zatrzyma w domu. :tan
Muszę przynajmniej kopczyki spod róż zlikwidować i podsypać im trochę nawozu z potasem, bo z azotem dostały od gołąbków.
Idzie pełnia, pewnie pogoda się zmieni. ;:108 Oby na bardziej wiosenną. :|

Dobrego i zdrowego popołudnia życzę z całego ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu lepiężnik to dla mnie nowość, ale wygląda ekscytująco... zobaczę w Google jak wygląda doroślak :D i powtórzę prośbę za Terenią... możesz pokazać podpórki :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu śliczne masz ciemierniki , przeważnie są białe ( u mnie też) a Ty masz kolorowe i ładnie, obficie kwitną ;:138 Oby po niedzieli było już ładnie bo wszyscy rwiemy się do ogrodów ....no i dobrze, czas się ruszać :lol: oby z głową :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielne popołudnie!
Za oknem szaro i zimno, w ciągu dnia posypało zmarzniętym śniegiem, takie kuleczki waliły!
Pełnia to pewnie w nocy przymrozi, bo w prognozie widzę -2 ;:oj

Zenia dziękuję i mam nadzieję że wraca, bo coraz lepiej się czuję ;:168 Moje białe ciemierniki kupione w Ldl rok temu rosną jakby od nowa, malutkie listki i zero pączków :wink: Podpory kupiłam z tego co pamiętam z dwoma ptaszkami i listkami, bo też nie mogłam się zdecydować. Ściskam Zeniu Obrazek

Bea bardzo, bardzo dziękuję Obrazek
Nie zrobiłam zdjęć, bo stoją jak je wypakowaliśmy z auta, ale są w zaprzyjaźnionym wątku u Dominiki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=616
http://www.fotosik.pl/zdjecie/13325e6cff4dbb39 To są podpórki z Ldl i kupiłam je na powojniki zakupione jesienią :D
Miłego wieczoru :wit

Małgosiu tak ma spore liście, ale to ładniutka roślina i już jest zapakowana w kopercie dla Ciebie ...odwrotu nie ma Obrazek Posadź w rogu ogrodu.

Tereniu bardzo dziękuję dzisiaj czuję się już o niebo lepiej Obrazek
Wstawiłam powyżej zdjęcie z wątku Dominiki, bo swojego nie zrobiłam :oops: mam nadzieję że Dominika nie będzie mi miała za złe. Jeżeli chcesz lepiężnika to dopisz do listy. Pytałam dzisiaj okrytą leycesterię czy żyje Obrazek ale nic nie odpowiedziała. Kiedy mogę zdjąć okrycie?
Pogoda taka sama, ale od jutra ciut cieplej tylko że w radio mówili o deszczu :shock:
Ale nic to życzę pogodnego tygodnia i ciepełka Obrazek

Julciu nie pamiętam czy były 2 czy 3 ale na pewno z serii różowych v. czerwonych :D Cieszę się że kwitnie i na pewno będzie się rozrastał, moje przechodzą regenerację po dzieleniach Obrazek
Pokazałaś może swoje podpory, bo te są eleganckie ale ja potrzebuję solidniejsze do paru róż.
Wiosna bardzo powoli rusza, ale widziałam pierwsze krokusa w ogrodzie, z tym że było tak ponuro że zdjęć nie robiłam. Dziękuję czuje się lepiej i trochę pochodziłam po ogrodzie ale od jutra jak nie będzie siąpiło to muszę przystąpić do działania ;:65 I Tobie Julciu dobrego i spokojnego tygodnia Obrazek

Ewelinko za miłe słowa pod adresem ciemiernika i mojego zdrowia pięknie dziękuję ;:196 Niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Śniegowaty opad i zimno nie nastrajało ani do spacerów ani do wyjścia. Dlatego niech zaświeci słonko i będzie choć trochę cieplej Obrazek

Martusiu powoli dojdę do siebie, a i Ty na pewno widząc ile pracy rzucasz się na nią, a tu mięśnie jeszcze zastane Obrazek Czekam jeszcze na wycięcie reszty modrzewi, bo chciałabym wokół sławojki przesadzić hibiskusy, bo tam słoneczko i kwitły by radośnie! Niestety drugi z panów jest rozrywany, bo potrafi różne rzeczy robić ;:223 Kożuszki wracają do domu Obrazek róże widzę że po zimie wyglądały lepiej przynajmniej niektóre, ale do cięcia jeszcze czas. Pozdrawiam cieplutko, bo zimno wróciło Obrazek

Ewuniu muszę zdobyć jeszcze różowego lepiężnika, bo na razie trafiły mi się z dwóch źródeł i obydwa białe Obrazek Ciemierniki to moje stare druhy od pewnej dawno już nie żyjącej ogrodniczki, a przyszły tutaj przez trzy ogrody. Pozdrawiam serdecznie Obrazek

Agnieszko jak masz tajemniczy zakątek w swoim ogrodzie? to lepiężnik bardzo by w nim pasował ;:333

Basiu widzę zmianę, ale najpierw na gorsze... a potem moożżeee na lepsze. Basiu musisz pomóc swojemu zdrowiu Obrazek

Lucynko hibiskus opatulony i niestety musiał być trochę przycięty, bo zawijas dłuższy od żaby z motylkiem ;:306 ale jutro leci do Ciebie, żeby Cie zmusić to pryśnięcia na działeczkę ;:168 Ciemierniki były dużo piękniejsze, a tu jest przedsmak tego co było http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=54&t=51428 Trochę je okroiłam parę razy i teraz skromniutkie, ale już im obiecałam że zostawię na dłużej w spokoju Obrazek Pełnia już dzisiaj koło 15 była więc teraz tylko zmiana, a jaka zobaczymy?
Ciepła wszyscy pragniemy i oczywiście słońca. Tego Ci zatem życzę i trzymaj się serduszko Obrazek

Ewciu wyżej wkleiłam link do koleżanki, która podobne podpory kupiła, bo swoich zdjęć nie mam. Lepiężnik jak Ci się podoba to dopisz do bylinowej listy. Wystarczy kawałeczek, a on się ładnie rozrasta.

Karolino mam różne ciemierniki, ale te są u mnie najdłużej i rozrośnięte. Biały dopiero kupiony rok temu i pewnie musi mieć trochę czasu, żeby zakwitnąć przesadzony. Mam nadzieję, że prawdziwa wiosna wreszcie zawita a przedwiośnie nie rozciągnie się zbyt długo :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , u Ciebie zimno i jakieś paskudztwo z nieba leciało, u nas ciepło, pięknie, ale rano przymroziło i to porządnie, długo przymrozek utrzymywał się w ciągu dnia, a to pewnie przez tą pełnię, ja jak zawsze, nockę z głowy miałam, no niech już ten księżyc się chowa i da jakieś dobre zmiany :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu ja tak tylko z ciekawości podglądam rożne roślinki o których nawet mi się nie śniło, że istnieją :oops: Przecież nie można mieć wszystkiego ;:173
A ta drabinka :) , to ja mam takie z ptaszkami i motylkiem (jak ta od prawej) 2 szt jeszcze z balkonowych czasów ;:306 ...teraz służą różyczkom ;:333 Wtedy był tylko jeden wzór, ale to kilka lat temu ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Sprawdziłam cóż to jest i takie lepiężniki widuję jak pojadę do swojej cioci do Krakowa :heja No, może nie w samym Krakowie, ale jak jedziemy do domku na wsi. W dużych ilościach rosną nad rzeką. Najpierw jest kwiat, a dopiero później liście?
U mnie też chłodno, chociaż na szczęście bez śniegu. Słońce chyba nie istnieje ;:145
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko szczec. ;:196 już po pełni to może ze spaniem będzie lepiej :D Nie wiem co lepsze mrozik czy takie byle co jak u mnie, pewnie wolałabym jednak słońce. Jutro spokojnej pracy Kochana ;:196

Ewciu jak chcesz ja nie wmuszam ;:306
Ładne są te podpórki, ale potrzebuję też solidniejsze, bo niektóre różane krzaczory są agresywne ;:306 Tak te podpórki są od kilku lat!

Iwonko 1 kilkanaście moich roślin rośnie też na wolności, ostatnio mój syn który biega po okolicy zawiadomił mnie, że moje przylaszczki kupione parę lat temu rosną w dużej ilości w naszych lasach ;:306 Lepiężniki jak najbardziej na pewno też rosną nie wiem tylko czy wszystkie są o pstrych liściach :D
Iwonko słońce istnieje było u mnie niedawno ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”