Storczyki Callanthe :)
Re: Storczyki Callanthe :)
Do 90-ciu chcesz dociagnac?
To jak będę chciala Twoj watek od poczatku przeczytac to mi tydzien zejdzie 
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
może nawet później założę nowy wątek jak nie będzie co pokazywać po powrocie, bo mój kochany będzie zbyt opiekuńczy 
Dzięki Pati
Śliczna jest
Takiej jeszcze nie widziałam.
W ogóle jak sobie pomyślę ile jest jeszcze tych storczyków, które bym chętnie widziała u siebie, to się zastanawiam gdzie ja je pomieszczę
Śliczna jest
W ogóle jak sobie pomyślę ile jest jeszcze tych storczyków, które bym chętnie widziała u siebie, to się zastanawiam gdzie ja je pomieszczę
No faktycznie slodka 
-
Callanthe
- 1000p

Życzę Ci abyś taką u siebie znalazła
gdyby nie jutrzejszy wyjazd to mogłabym po nią skoczyć, to nie problem, ale niestety obawiam się, że do czasu mojego powrotu ktoś się na nią pokusi
więc obyś u siebie taką znalazła 
Dziękuję bardzo
Ty teraz myśl o wakacjach i pięknej Chorwacji
Nic się nie martw. Nie spotkam jutro, to innym razem
Mam już tyle storczyków, że teraz mogę spokojnie czekać, aż spotkam tą jedyną/tego jedynego, która/który zawita ze mną w moim domku
W zeszłym roku sporo ładnych storczyków było też na jesień, więc się nie martwię 
Witam, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Widziałam zdjęcia Twoich storczyków - są przecudne
Pozdrawiam
Widziałam zdjęcia Twoich storczyków - są przecudne
Pozdrawiam
Pozdrawiam:)
Kinga
Storczyki=> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=64508" onclick="window.open(this.href);return false;
Kinga
Storczyki=> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=64508" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Darka89
Witaj Pati!
Ty szczęściaro! Takiego pięknego Magicala dorwałaś
Po prostu gratuluję
Życzę teraz owocnego kwitnienia na obu pędzikach
Ty szczęściaro! Takiego pięknego Magicala dorwałaś
Po prostu gratuluję
Życzę teraz owocnego kwitnienia na obu pędzikach
Mozesz u mnieMagdzia pisze:Dzięki Pati![]()
Śliczna jestTakiej jeszcze nie widziałam.
-
Callanthe
- 1000p

Witam Was Kochani po dwutygodniowej przerwie
Tęskniłam za Wami i zżerała mnie ciekawość co u Was
Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna
Żadnego kwiatka nie uśmiercił, a wręcz zaczęły im rosnąć nowe listki i korzonki. Oczywiście część z nich przekwitła co było do przewidzenia
Uschły także pędy niektórym, ale nie które otwarły nowe kwiatki i zaczynają kwitnąć
Zacznę od pokazania Wam mojego Phalaenopsis Magical, który pięknie się za klimatyzował i nie zrzucił żadnego kwiatuszka
Dwa nowe pędy mu rosną, nie stanęły w miejscu
Otwarły się także pączki, jednak jeszcze nie wszystkie

To jest niespodzianka w pełnym rozkwicie. Kwiatuszki ma malutkie, takie w typie multiflory
Nie ma ich za dużo, ale są bardzo urocze

Tego storczyka Wam jeszcze nie pokazywałam, a jest najstarszy z całej kolekcji
Myślałam, że ma zieloną warżkę, ale jednak ma żółtą
Taki zwykły biały, ale zobaczcie jak będzie obficie kwitł na jednym pędzie

Bordo rozkwitnięty już w całości na odbiciu z oczka, rozwija się najnowszy pączek na nowym pędzie

Reanimek w keramzycie ładnie wypuszcza korzonki i cały czas rośnie nowy liść

To jest miniaturka w słoiku. Trzyma się nieźle, nie zauważyłam żadnej pleśni i wypuszcza nowy listek
Niestety nie ma jeszcze żadnego korzonka, a nawet nie widać żeby szykował jakiegokolwiek

I miniaturka, jedyna którą przesadziłam sama do sphagnum. Wypuszcza nowy liść i jak widać chyba jej dobrze w nowym podłożu
Listek jest malutki ale bardzo sztywny i gruby

I nowe listki

Dzisiaj byłam w Auchan i LM tak jak obiecałam Kamie i Dusi i żadnych Magicalów, ani Piccolo niestety nie było
Za to oglądałam Dendrobium ciemnofioletowe w kwiaciarni, bo mi się spodobało, ale cena to 45 zł więc stwierdziłam, że jak na pierwsze moje Dendrobium to odrobinę za dużo
Miło widzieć i śledzić wasze wątki ponownie i pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Teraz idę czytać i nadrabiać forumowe zaległości 
Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna
Zacznę od pokazania Wam mojego Phalaenopsis Magical, który pięknie się za klimatyzował i nie zrzucił żadnego kwiatuszka

To jest niespodzianka w pełnym rozkwicie. Kwiatuszki ma malutkie, takie w typie multiflory

Tego storczyka Wam jeszcze nie pokazywałam, a jest najstarszy z całej kolekcji

Bordo rozkwitnięty już w całości na odbiciu z oczka, rozwija się najnowszy pączek na nowym pędzie

Reanimek w keramzycie ładnie wypuszcza korzonki i cały czas rośnie nowy liść

To jest miniaturka w słoiku. Trzyma się nieźle, nie zauważyłam żadnej pleśni i wypuszcza nowy listek

I miniaturka, jedyna którą przesadziłam sama do sphagnum. Wypuszcza nowy liść i jak widać chyba jej dobrze w nowym podłożu

I nowe listki

Dzisiaj byłam w Auchan i LM tak jak obiecałam Kamie i Dusi i żadnych Magicalów, ani Piccolo niestety nie było
Za to oglądałam Dendrobium ciemnofioletowe w kwiaciarni, bo mi się spodobało, ale cena to 45 zł więc stwierdziłam, że jak na pierwsze moje Dendrobium to odrobinę za dużo
Nie ma sprawy PatiCallanthe pisze: Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna
Stęskniłaś się za storczykami, a one za Tobą, tak ładnie kwitną
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Kurcze Pati musisz obcałować szczodrze swojego faceta bo świetnie zajął się Twoimi pociechami
Pięknie Ci to wszystko ruszyło a najbardziej zazdroszczę korzonków na reanimku.. mój Liodoro ciągle jeden króciutki, niby rośnie ale chyba 1mm na miesiąc
wsadziłam go do słoika ale niestety ma za dużo starych elementów które pleśnieją, więc znów jest w keramzycie. Jeden korzonek się jeszcze przebijał, ale gdy opadł liść okazało się, że korzonek jest cały czarny i nie dał rady się przebić
Widzę jeszcze drugi wzgórek z którego nic się nie rozwija, więc pewnie to samo
Nie wiem co źle robię, może niepotrzebnie kąpałam storczyka w całości co jakiś czas..