Witam Was Kochani po dwutygodniowej przerwie  

Tęskniłam za Wami i zżerała mnie ciekawość co u Was  

Przez ten czas co mnie nie było moimi kwiatkami zajmował się mój mężczyzna  

Żadnego kwiatka nie uśmiercił, a wręcz zaczęły im rosnąć nowe listki i korzonki. Oczywiście część z nich przekwitła co było do przewidzenia  

Uschły także pędy niektórym, ale nie które otwarły nowe kwiatki i zaczynają kwitnąć  

Zacznę od pokazania Wam mojego Phalaenopsis Magical, który pięknie się za klimatyzował i nie zrzucił żadnego kwiatuszka  

Dwa nowe pędy mu rosną, nie stanęły w miejscu  

Otwarły się także pączki, jednak jeszcze nie wszystkie 

To jest niespodzianka w pełnym rozkwicie. Kwiatuszki ma malutkie, takie w typie multiflory  

Nie ma ich za dużo, ale są bardzo urocze  

Tego storczyka Wam jeszcze nie pokazywałam, a jest najstarszy z całej kolekcji  

Myślałam, że ma zieloną warżkę, ale jednak ma żółtą  

Taki zwykły biały, ale zobaczcie jak będzie obficie kwitł na jednym pędzie  

Bordo rozkwitnięty już w całości na odbiciu z oczka, rozwija się najnowszy pączek na nowym pędzie  

Reanimek w keramzycie ładnie wypuszcza korzonki i cały czas rośnie nowy liść  

To jest miniaturka w słoiku. Trzyma się nieźle, nie zauważyłam żadnej pleśni i wypuszcza nowy listek  

Niestety nie ma jeszcze żadnego korzonka, a nawet nie widać żeby szykował jakiegokolwiek  

I miniaturka, jedyna którą przesadziłam sama do sphagnum. Wypuszcza nowy liść i jak widać chyba jej dobrze w nowym podłożu  

Listek jest malutki ale bardzo sztywny i gruby

I nowe listki 

Dzisiaj byłam w Auchan i LM tak jak obiecałam 
Kamie i
 Dusi i żadnych Magicalów, ani Piccolo niestety nie było  

Za to oglądałam Dendrobium ciemnofioletowe w kwiaciarni, bo mi się spodobało, ale cena to 45 zł więc stwierdziłam, że jak na pierwsze moje Dendrobium to odrobinę za dużo  

Miło widzieć i śledzić wasze wątki ponownie i pozdrawiam wszystkich odwiedzających  

Teraz idę czytać i nadrabiać forumowe zaległości