Arku, uwielbiam Twoje draceny
Niby to takie proste, zwyczajne kwiatuchy, ale dla mnie mają w sobie to coś Szaleją Ci ze wzrostem, z tymi nowymi pędami
Gratuluję nabycia Sansevierii cylindrycy
Mam taką samą, od dwóch lat, i powiem Ci, że musiałam ją rozpleść, bo dwa jej listki - jeśli można je tak nazwać - zrobiły się żółte i padły.
Od tamtej pory ona nie wypuściła żadnego listka ani nie urosła.
Masz wielką miłość do kwiatów, też mieliśmy kiedyś araucarie później stała u mamy a w końcu była tak wielka że była oddana.
Była taka o prostych gałązkach więc miejsca ogrom potrzebowała, ale tam koty ją załatwiły niestety.
Miło Was było gościć w moim wątku jak i czytać Wasze bardzo miłe w treści i bardzo sympatyczne posty a wszystkie one sprawiły mi wiele radości
Za odwiedziny i pozostawienie po nich śladu w postaci postów bardzo Wam Wszystkim dziękuję
Miło mi również powitać moich nowych Gości a to: Nieznośną i Pelideę,które swoją wizytą i bardzo miłymi postami sprawiły mi ogrom radości
Pozdrawiam Wasz Wszystkie,Forumowiczów i Gości bardzo serdecznie i zapraszam do kolejnych odwiedzin w moich wątkach
W moim dzisiejszym poście:
1.Mój kolejny nowy nabytek
2.Sukulenty w kolażach
Mój nowy nabytek to kompozycja z sukulentów w misie.
Sukulenty w kolażach.
Kolaże: cztery w jednym(4 in 1) oraz pięć w jednym( 5 in 1)
Witaj Pelideo
Miło Cię znowu gościć w swoim wątku-dziękuję za kolejne odwiedziny i miły post
Tak to jest kalanchoe Po ubiegłorocznym wakacyjnym "potopie" uratował się tylko jeden pęd i ukorzeniony i posadzony rozrósł się do rozmiarów jak na zdjęciach.
Pozdrawiam.
Bardzo lubię sukulentowe kompozycje, Twoja piękna . I w ogóle zgromadziłeś sporo skulentów, które bardzo ładnie pokazałeś, ciekawe ujęcia, piękne kolaże, brawo .
Arku przepięknie zaprezentowane rośliny
Musze do Ciebie częściej zaglądać bo oprócz pięknych i zadbanych roślin to te fotki.....po prostu uczta dla oczu .