Jest taki wspaniały człowiek na tym forum maniolek do którego napisałam kilka pytań odnośnie hodowli murarek a on nie dość, że przekazał mi masę cennych informacji, to w dodatku wysłał mi pakiecik kokonówFoxowa pisze: Ciekawi mnie też skąd wzięłaś pierwsze pszczoły do swojej hodowli? Czy to się ot tak stawia domek i one same zasiedlają czy może się wcześniej pszcz?łki gdzieś kupuje?

Dotarłyśmyalana pisze:I jak, doszłyście do ogrodniczego?
Dzisiaj pogoda niestety gorsza, słońca nie było, to i mniej wiosennie. Ale może sobota będzie ładna
 miałam już żadnych nasion kwiatów nie kupować, no miałam... ale nie umiałam się powstrzymać i kupiłam
  miałam już żadnych nasion kwiatów nie kupować, no miałam... ale nie umiałam się powstrzymać i kupiłam   Córka mnie namówiła - ona to by cały regał wzięła z nasionami kwiatów, do tego wszystkie kolorowe kapusty i marchewki
  Córka mnie namówiła - ona to by cały regał wzięła z nasionami kwiatów, do tego wszystkie kolorowe kapusty i marchewki   Kupiłam też preparat grzybobójczy do truskawek, bo w zeszłym roku miałam skórzastą zgniliznę truskawek, więc w tym roku chcę temu zapobiec. No i paczuszkę nawozu pod krzewy owocowe, bo w zeszłym roku wszystko takie drobne było.
 Kupiłam też preparat grzybobójczy do truskawek, bo w zeszłym roku miałam skórzastą zgniliznę truskawek, więc w tym roku chcę temu zapobiec. No i paczuszkę nawozu pod krzewy owocowe, bo w zeszłym roku wszystko takie drobne było.
i do tego biedronkę dziś rano napadłam i takie cudeńka kupiłam

Zwłaszcza teraz, kiedy wybór jest największy
 Zwłaszcza teraz, kiedy wybór jest największy 

zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Beata
 zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Beata Nie wiem jak u Was ale u mnie od wczoraj leży masa śniegu, co prawda już się rozpuszcza ale sam fakt, że spadł jest przytłaczający...
  Nie wiem jak u Was ale u mnie od wczoraj leży masa śniegu, co prawda już się rozpuszcza ale sam fakt, że spadł jest przytłaczający...  będzie eksperyment
  będzie eksperyment   
   Wspaniale, że i Ty masz działkę na który każdy piękny kawałek sama zapracowałaś
  Wspaniale, że i Ty masz działkę na który każdy piękny kawałek sama zapracowałaś   Życzę Ci owocnej uprawy kwiatków
  Życzę Ci owocnej uprawy kwiatków   

co niestety utrudnia działanie.
 co niestety utrudnia działanie.

Ale za kilka dni planuję posiać ogórki szklarniowe do doniczek i groszek zielony na działce. A na groszek mam patnet
  Ale za kilka dni planuję posiać ogórki szklarniowe do doniczek i groszek zielony na działce. A na groszek mam patnet