Co dziś gotujecie na obiad?
-
- 200p
- Posty: 446
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Puławy x Lublin
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Zupa pieczarkowa.
-
- 500p
- Posty: 556
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: woj.lubelskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Zupa krem z marchwi .
-
- 500p
- Posty: 556
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: woj.lubelskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Zupa mleczno - kokosowa z makaronem dyniowym.
- malowanalala
- 100p
- Posty: 197
- Od: 5 lut 2016, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Rumia
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Sałatka śledziowa z ziemniakami. Sałatka śledziowa zaś zrobiona
z majtasów z jabłkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i jogurtu naturalnego.
z majtasów z jabłkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i jogurtu naturalnego.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
brak podpisu
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2308
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Manna na mleku, chodziła za mną dość długo, aż jej uległem, warto było z jagodowym sokiem.
-
- 200p
- Posty: 446
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Puławy x Lublin
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
U mnie dziś kluseczki na jogurcie.
-
- 500p
- Posty: 556
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: woj.lubelskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Gzika poznańska.
- malowanalala
- 100p
- Posty: 197
- Od: 5 lut 2016, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Rumia
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Gołąbki w ukiszonych wcześniej liściach winogron.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
brak podpisu
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3148
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: pomorskie
-
- 500p
- Posty: 805
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Marki/W-wa
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Biotit! Jakie to są ziarna na fasolce?
malowanalala! Sama kisisz liście winogron? Jeśli tak to jak?
U mnie dziś steki, pieczone ziemniaki, pieczone warzywa z cząbrem do tego obowiązkowo lampka wina.
Pozdrawiam
Bea
malowanalala! Sama kisisz liście winogron? Jeśli tak to jak?
U mnie dziś steki, pieczone ziemniaki, pieczone warzywa z cząbrem do tego obowiązkowo lampka wina.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- malowanalala
- 100p
- Posty: 197
- Od: 5 lut 2016, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Rumia
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Tak, sama kiszę. Liście winogron zrywam pod koniec maja, początek czerwca. Zdrowe bez ogonków.
Zwijam w rulon, na słoik 1l pojemności daję jeden baldach kopru, jeden ząbek czosnku, płaską łyżeczkę cukru. Wciskam rulon liści do słoika. Zalewam zimną wodą z kranu do pełna.
Przez kilka pierwszych dni codziennie odwracam słoik. Jedna doba -na zakrętce, jedna w normalnej pozycji. Po 2 tyg. odstawiam w chłodniejsze i zacienione miejsce i zapominam. Po 3 mies. zużywam w zależności od potrzeb. Kręcę gołąbki w stylu arabskim grubości kciuka. Układam szczelnie na patelni. Potem zalewam własnym sosem pomidorowym z dodatkiem sproszkowanej Naga Jolokia.
Najlepiej wstawić do piekarnika. Czekać na częściowe odparowanie i zagęszczenie sosu.
Jako nadzienie najlepsza baranina z ryżem.
Zwijam w rulon, na słoik 1l pojemności daję jeden baldach kopru, jeden ząbek czosnku, płaską łyżeczkę cukru. Wciskam rulon liści do słoika. Zalewam zimną wodą z kranu do pełna.
Przez kilka pierwszych dni codziennie odwracam słoik. Jedna doba -na zakrętce, jedna w normalnej pozycji. Po 2 tyg. odstawiam w chłodniejsze i zacienione miejsce i zapominam. Po 3 mies. zużywam w zależności od potrzeb. Kręcę gołąbki w stylu arabskim grubości kciuka. Układam szczelnie na patelni. Potem zalewam własnym sosem pomidorowym z dodatkiem sproszkowanej Naga Jolokia.
Najlepiej wstawić do piekarnika. Czekać na częściowe odparowanie i zagęszczenie sosu.
Jako nadzienie najlepsza baranina z ryżem.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
brak podpisu
-
- 500p
- Posty: 556
- Od: 7 lis 2014, o 18:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: woj.lubelskie
Re: Co dziś gotujecie na obiad?
Ryba z beszamelem.