Danusiu dziękuję za instrukcję układania bruku.Teraz już wiem jak,będzie tego 2 m kwadratowe więc nawet jeśli coś nie wyjdzie to można będzie poprawić.Korony zakwitły tylko żółte,te kupione w Biedronce,pomarańczowe wyszły ale bez kwiatków.Pewnie się zadomawiają i zakwitną w przyszłym roku.Te na zdjęciu to moje stare,te nie kwitły w ubiegłym roku

takie przekorne.Tulipany posadzone jesienią 2012 w OBI czyli już 3 sezon ,w dwóch miejscach mi wypadły ,więc po kwitnieniu zajrzę do koszyczków co się dzieje.Jak będzie trzeba to dokupię jesienią ,widziałam były w OBI w ubiegłym roku.Zgrywają się kwitnieniem i kolorem z porą kwitnienia wiśni.Pokażę Ci zdjęcie z wiosny 2013.
tulipany
Co do bruzdownicy to zerknij do środka pączka, jak są odchody to już grasuje.Czasem można wyjąć jeszcze ze środka larwę,może być szpilka,albo paznokciem.Więc teraz trzeba dać oprysk,np.mospinalem działa systemicznie i zabezpiecza rośliny na przynajmniej 2 tygodnie.
Nimułka to wiesz,zwinięte w rurkę liście i trzeba je usunąć a kwieciak to czarny robaczek z długim ryjkiem,krótszy i mniejszy niż mrówka.No i mszyce już osiadają,więc wszystko razem to towarzystwo trzeba teraz opryskać.W ubiegłym roku też pryskałam o tej porze i tylko raz w sezonie.Potem już można sobie poradzić bez śr.chemicznych.