Mój ogród wśród łąk część 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Gosiu jak ja zazdroszczę Ci twoich dyń .Moje zawiodły a 2 razy sadziłam do ziemi 

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poprawiłam, zgodnie z Twoimi sugestiami, moją rabatę przed tarasem. Miałaś absolutną rację 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pada deszcz....nareszcie sobie przypomniał o nas. Kilka tygodni nie padało.
Sucho u nas strasznie. Gdyby nie codzienne podlewanie, byłoby krucho. Przez suszę wypadła mi jedna grusza, była młodziutka, ale szkoda jej. Jutro dostanę od koleżanki brzoskwiniowe drzewko, to sobie w to miejsce posadzę. Coś mnie gruszki nie lubią, to już kolejne drzewko gruszy, które mi padło. A moja Krysieńka to z pestek rozmnaża brzoskwinie. Jedną już taką mam w ogrodzie, w zeszłym roku nieźle owocowała, ale w tym roku miałam 4 owoce...przez majowe przymrozki.
Tulap - Jesteś gorszy od kreta?? Czym się to objawia?
Strasznie jestem ciekawa?
Kropelko - Witaj u mnie
Zapraszam. Lubisz koty perskie? Rudzik vel Lady jest persicą, ale charakteru na szczęście nie ma persowego. To typowy, podwórkowy wiejski kot.
Krysiu - W uprawie dyń w tym roku poniosłam klęskę
Posadziłam te najlepsze na kopiec od oczyszczalni, a one nie mogą być przeznaczone do celów spożywczych. Te gorsze posadziłam w warzywniaku, a miało być odwrotnie.
Jadziu - Nie zazdrość, przeczytaj sobie mój wpis do Krysi powyżej, to zrozumiesz że i ja mam deficyt dyń. A przynajmniej tych zjadliwych.
W przyszłym roku się postaram bardziej.
Bartku - Mi się też mój rącznik podoba, i będę go sadziła częściej. Małych dzieci nie mam, więc spokojnie może sobie rosnąć.
Aniu - Jak już wysłałam posta, to mi głupio było, że tak się wymądrzam, ale naprawdę mi nie pasowało, ale już jest tak idealnie,że lepiej nie może. I rabata do zmałpowania będzie
Takiego widoczku u mnie dawno nie było

A tak było wczoraj wieczorem

A tak w nocy

I dostałam takie cudeńko, tylko czy ja tym umiem się zająć? Macie jakieś doświadczenia w takich kwiatkach?

Nadal pada, i nawet grzmi.

Tulap - Jesteś gorszy od kreta?? Czym się to objawia?

Kropelko - Witaj u mnie

Krysiu - W uprawie dyń w tym roku poniosłam klęskę

Jadziu - Nie zazdrość, przeczytaj sobie mój wpis do Krysi powyżej, to zrozumiesz że i ja mam deficyt dyń. A przynajmniej tych zjadliwych.

Bartku - Mi się też mój rącznik podoba, i będę go sadziła częściej. Małych dzieci nie mam, więc spokojnie może sobie rosnąć.

Aniu - Jak już wysłałam posta, to mi głupio było, że tak się wymądrzam, ale naprawdę mi nie pasowało, ale już jest tak idealnie,że lepiej nie może. I rabata do zmałpowania będzie

Takiego widoczku u mnie dawno nie było

A tak było wczoraj wieczorem

A tak w nocy

I dostałam takie cudeńko, tylko czy ja tym umiem się zająć? Macie jakieś doświadczenia w takich kwiatkach?

Nadal pada, i nawet grzmi.

Małgosiu - u nas też mokro - areszcie - co prawda kapie cieniutko, ale nowy chodniczek zmoczony ;) A tak serio, to ogród czeka na deszcz - piękne to zdjęcie z deszczem - ja wierzyłam, że dziś popada, bo mi cały dzień doświadczenia z elektryzowaniem nie wychodziły - to się często sprawdza 
Niebo u nas wczoraj też takie piękne - chciało się zdjęcia robic, ale aparat padł
Fajnie, że są twoje zdjęcia, bo pełnia była przepiękna - aż jasno w nocy....

Niebo u nas wczoraj też takie piękne - chciało się zdjęcia robic, ale aparat padł

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Eee tam głupio
Po to pokazałam, by inni zobaczyli i ewentualnie skorygowali. po to m.in. jest forum
Deszczu gratuluję, a sama nie chcę
Choć kurcze grzmi, wiec nie wiadomo, co to będzie...

Deszczu gratuluję, a sama nie chcę

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu i u mnie popadało
Nie ma jak deszcz.
Ta żółta chryzantema to WALDO - zapisz sobie

Ta żółta chryzantema to WALDO - zapisz sobie

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Witaj Gosieńko
No bardzo się cieszę że w końcu u Ciebie popadało , u mnie była wczoraj taka burza że wszystko co jeszcze wczoraj stało , dzisiaj leży
, ot taki los . Widoczki piękne pokazujesz 

No bardzo się cieszę że w końcu u Ciebie popadało , u mnie była wczoraj taka burza że wszystko co jeszcze wczoraj stało , dzisiaj leży

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Hej Małgoś jestem u Ciebie ..
od pierwszej strony obejrzałam zdjęcia
ładne i ciekawe - jak zwykle .
Róże i astry piękne uwielbiam rośliny fiolety i niebieskie
Miłorzęba masz takiego gęstego mój taki kijek i parę listków , może się wyrobi ...?
Bardzo mi się podoba tej Twój powojnik który choruje
urocze ma kwiaty .
Fajny jeżyk .. Twoja córka ma śliczne włoski widzę ,że ładnie rozczesane ..moja Ola ma jak..( Violetta Villas ):) .. nie chce ich
czesać .. tylko zawija koko na głowie i tak nosi .. tylko z góry zaczesuje a dół zostawia
Pozdrowienia przesyłam .
od pierwszej strony obejrzałam zdjęcia

Róże i astry piękne uwielbiam rośliny fiolety i niebieskie

Miłorzęba masz takiego gęstego mój taki kijek i parę listków , może się wyrobi ...?
Bardzo mi się podoba tej Twój powojnik który choruje

Fajny jeżyk .. Twoja córka ma śliczne włoski widzę ,że ładnie rozczesane ..moja Ola ma jak..( Violetta Villas ):) .. nie chce ich
czesać .. tylko zawija koko na głowie i tak nosi .. tylko z góry zaczesuje a dół zostawia

Pozdrowienia przesyłam .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Też mnie obdarowali takim kwiatkiem w doniczce!
Kilka lat temu, do nowego domu. No ja go podlewam, jak mi się przypomni, albo jak mu żółkną liście, ale się trzyma dzielnie. Uważaj tylko na tarczniki, lubią fikusy, wszystkie, te z takimi korzeniami też
A wiesz, że ten widok podesczowy mi sie podoba? Taki nostalgiczny. Twoje róże go trzymaja jeszcze w radosnej tonacji, pomimo zaoranego i zbronowanego pola...

A wiesz, że ten widok podesczowy mi sie podoba? Taki nostalgiczny. Twoje róże go trzymaja jeszcze w radosnej tonacji, pomimo zaoranego i zbronowanego pola...

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Nie było mnie kilka dni, a tu nowe wątki; szukam i szukam...
Spóźniona, ale jestem.

U mnie glebę tez trochę zmoczyło
A to coś,to fikus ginsengd,a przynajmiej pod taką go znam nazwą.Po prostu podlewasz,jak chcesz,to przytnij.Tylko biały sok się wylewa,to chusteczka przetrzyj.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu deszczu zazdroszczę u mnie tylko pokropiło
chyba dam na mszę 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,nawet deszczowy mokry wjazd z pasem pięknych cynii wygląda ciekawie,u mnie też ogromna ilość dyń ,kiedy to wszystko przerobić
a tak by się chciało,już trochę przerobione,ale to kropla w morzu tyle ich jest,chyba napiły się szaleju,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Żałuję, że nie mam takich widoków
, ale chociaż mogę pooglądać na forum. Wpisy o dyni przypomniały mi, że powinnam sobie jej trochę kupić i zamrozić, chociaż najlepsza jest taka świeżo upieczona
. Próbowałam kilka razy sama sadzić ,ale bez efektu i dałam sobie spokój. Mój eM warczy na takie potrawy z warzyw, chyba, że dodam kawał kiełbasy
.
Podoba mi się Twoja przestrzeń przed domem
. A deszcz?, tu dalej nie pada i zaraz idę podlewać, bo szkoda roślin i mojej pracy .

Podoba mi się Twoja przestrzeń przed domem

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych