Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Gosiu jak ja zazdroszczę Ci twoich dyń .Moje zawiodły a 2 razy sadziłam do ziemi :twisted:
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Gosiu,piękne rączniki :wit :wit :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poprawiłam, zgodnie z Twoimi sugestiami, moją rabatę przed tarasem. Miałaś absolutną rację ;:180
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pada deszcz....nareszcie sobie przypomniał o nas. Kilka tygodni nie padało. :( Sucho u nas strasznie. Gdyby nie codzienne podlewanie, byłoby krucho. Przez suszę wypadła mi jedna grusza, była młodziutka, ale szkoda jej. Jutro dostanę od koleżanki brzoskwiniowe drzewko, to sobie w to miejsce posadzę. Coś mnie gruszki nie lubią, to już kolejne drzewko gruszy, które mi padło. A moja Krysieńka to z pestek rozmnaża brzoskwinie. Jedną już taką mam w ogrodzie, w zeszłym roku nieźle owocowała, ale w tym roku miałam 4 owoce...przez majowe przymrozki.

Tulap - Jesteś gorszy od kreta?? Czym się to objawia? :wit Strasznie jestem ciekawa?

Kropelko - Witaj u mnie :D Zapraszam. Lubisz koty perskie? Rudzik vel Lady jest persicą, ale charakteru na szczęście nie ma persowego. To typowy, podwórkowy wiejski kot. :D

Krysiu - W uprawie dyń w tym roku poniosłam klęskę ;:145 Posadziłam te najlepsze na kopiec od oczyszczalni, a one nie mogą być przeznaczone do celów spożywczych. Te gorsze posadziłam w warzywniaku, a miało być odwrotnie. ;:224

Jadziu - Nie zazdrość, przeczytaj sobie mój wpis do Krysi powyżej, to zrozumiesz że i ja mam deficyt dyń. A przynajmniej tych zjadliwych. ;:196 W przyszłym roku się postaram bardziej.

Bartku - Mi się też mój rącznik podoba, i będę go sadziła częściej. Małych dzieci nie mam, więc spokojnie może sobie rosnąć. :wit

Aniu - Jak już wysłałam posta, to mi głupio było, że tak się wymądrzam, ale naprawdę mi nie pasowało, ale już jest tak idealnie,że lepiej nie może. I rabata do zmałpowania będzie ;:136

Takiego widoczku u mnie dawno nie było

Obrazek

A tak było wczoraj wieczorem

Obrazek

Obrazek

A tak w nocy

Obrazek

I dostałam takie cudeńko, tylko czy ja tym umiem się zająć? Macie jakieś doświadczenia w takich kwiatkach?

Obrazek

Nadal pada, i nawet grzmi. :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Małgosiu - u nas też mokro - areszcie - co prawda kapie cieniutko, ale nowy chodniczek zmoczony ;) A tak serio, to ogród czeka na deszcz - piękne to zdjęcie z deszczem - ja wierzyłam, że dziś popada, bo mi cały dzień doświadczenia z elektryzowaniem nie wychodziły - to się często sprawdza :)

Niebo u nas wczoraj też takie piękne - chciało się zdjęcia robic, ale aparat padł :( Fajnie, że są twoje zdjęcia, bo pełnia była przepiękna - aż jasno w nocy....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Eee tam głupio :D Po to pokazałam, by inni zobaczyli i ewentualnie skorygowali. po to m.in. jest forum :tan
Deszczu gratuluję, a sama nie chcę :;230 Choć kurcze grzmi, wiec nie wiadomo, co to będzie...
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu i u mnie popadało :heja Nie ma jak deszcz.

Ta żółta chryzantema to WALDO - zapisz sobie :wink:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Gosieńko ;:196
No bardzo się cieszę że w końcu u Ciebie popadało , u mnie była wczoraj taka burza że wszystko co jeszcze wczoraj stało , dzisiaj leży ;:145 , ot taki los . Widoczki piękne pokazujesz ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Hej Małgoś jestem u Ciebie ..

od pierwszej strony obejrzałam zdjęcia :) ładne i ciekawe - jak zwykle .

Róże i astry piękne uwielbiam rośliny fiolety i niebieskie ;:167

Miłorzęba masz takiego gęstego mój taki kijek i parę listków , może się wyrobi ...?

Bardzo mi się podoba tej Twój powojnik który choruje :( urocze ma kwiaty .

Fajny jeżyk .. Twoja córka ma śliczne włoski widzę ,że ładnie rozczesane ..moja Ola ma jak..( Violetta Villas ):) .. nie chce ich

czesać .. tylko zawija koko na głowie i tak nosi .. tylko z góry zaczesuje a dół zostawia :)

Pozdrowienia przesyłam .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Też mnie obdarowali takim kwiatkiem w doniczce! ;:306 Kilka lat temu, do nowego domu. No ja go podlewam, jak mi się przypomni, albo jak mu żółkną liście, ale się trzyma dzielnie. Uważaj tylko na tarczniki, lubią fikusy, wszystkie, te z takimi korzeniami też :wink:

A wiesz, że ten widok podesczowy mi sie podoba? Taki nostalgiczny. Twoje róże go trzymaja jeszcze w radosnej tonacji, pomimo zaoranego i zbronowanego pola... ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Nie było mnie kilka dni, a tu nowe wątki; szukam i szukam... :wink: Spóźniona, ale jestem.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie glebę tez trochę zmoczyło ;:138 A to coś,to fikus ginsengd,a przynajmiej pod taką go znam nazwą.Po prostu podlewasz,jak chcesz,to przytnij.Tylko biały sok się wylewa,to chusteczka przetrzyj.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu deszczu zazdroszczę u mnie tylko pokropiło ;:145 chyba dam na mszę :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,nawet deszczowy mokry wjazd z pasem pięknych cynii wygląda ciekawie,u mnie też ogromna ilość dyń ,kiedy to wszystko przerobić ;:223 a tak by się chciało,już trochę przerobione,ale to kropla w morzu tyle ich jest,chyba napiły się szaleju,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Żałuję, że nie mam takich widoków ;:63 , ale chociaż mogę pooglądać na forum. Wpisy o dyni przypomniały mi, że powinnam sobie jej trochę kupić i zamrozić, chociaż najlepsza jest taka świeżo upieczona ;:36 . Próbowałam kilka razy sama sadzić ,ale bez efektu i dałam sobie spokój. Mój eM warczy na takie potrawy z warzyw, chyba, że dodam kawał kiełbasy ;:306 .
Podoba mi się Twoja przestrzeń przed domem ;:63 . A deszcz?, tu dalej nie pada i zaraz idę podlewać, bo szkoda roślin i mojej pracy .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”