Jolka 
znowu jest powtórka, leje od wczoraj...woda stoi wszędzie. Warzywnik jest w miarę obrobiony, posadzone są już pomidory i papryka. Paliki przy pomidorach też są wbite, tylko pomidorki trzeba podwiązać...na razie nie można wejść bo się grzęźnie. Jedyna pozytywna rzecz, od kilku dni można już jeść rzodkiewki... sałata strasznie wolno rośnie.
ASK_anulla 
witaj Aniu

tulipanowiec ma się dobrze, rośnie coraz większy...wiatry go na szczęście nie naruszyły, kwiatów tylko brakuje...trzeba kilka lat poczekać.
Trawnika co roku ubywa, na wiosnę dosiałam trawę niech rośnie pomiędzy starą nowa...chyba coś tam zeszło, kolor się zmienił i wygląda na bardziej gęstą. Mech się też pokazał w miejscach lekko zacienionych.
Skalniak w tym roku zarósł, kamieni już prawie nie widać...przy murze tylko zostało trochę wolnego miejsca.
Hosty znów są zalane wodą, rosną błyskawicznie takie warunki im odpowiadają.
Zdjęć nie można zrobić leje cały czas, dobrze że róże przekopałam w tamtym roku...stały by znowu w wodzie
Aniu znając nazwy roślin, można znaleźć wiadomości jakie warunki lubią...nasadzenia same z siebie wychodzą...przesadzić też trzeba, zawsze coś nie gra...nieraz nie chce rosnąć, też trzeba zmienić miejsce. Uzupełnieniem co roku są rośliny jednoroczne, ogród jest bardzo kolorowy i się zmienia...co roku można coś innego posadzić...życzę powodzenia w komponowaniu rabatek. Gdzie można znaleźć Twój ogród, brakuje linku pod postami
Dzisiaj trzy fotki zrobione z pod zadaszenia
Przez okienko jest taki widok.
Funkie w suchym cienistym miejscu, dokładnie pod wierzbą...dają sobie doskonale radę.
W tym tygodniu powstała taka rabata, rodek, tawułka, żurawki, piwonia, niebieska trawa, iglaki wolno rosnące, brzoza z ciekawymi listkami betula pendula trost's dwarf...rabata będzie jeszcze powiększona...obok rosną jeszcze dwa rodki chcę żeby tworzyły jedną całość, żeby dalej zrobić brakuje roślin do posadzenia...będzie kończona na bieżąco.