Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Dziękuję Bogusiu za rade, masz rację to są chyba hortensje ogrodowe, mam je też posadzone niestety w słońcu, może je przesadzę choć nie wiem czy takim małym to nie zaszkodzi...
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Bogusiu za rade, masz rację to są chyba hortensje ogrodowe, mam je też posadzone niestety w słońcu, może je przesadzę choć nie wiem czy takim małym to nie zaszkodzi...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj!
Fajna działeczka. Domek po remoncie zapowiada się cudnie.
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, na bieżąco jestem u Ciebie i podziwiam, ale ostatnio nie mogę z niczym zdążyć, więc się nie odzywam. Czekam na nowe zdjęcia
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

WOW :shock: :shock: :shock:
Super tarasik a i miejsce na kwiaty przygotowane - teraz tylko fotel bujany , książka i pełen relaks - extra ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

och Samanto! kiedy ten fotel i książka i relaks to nie wiem!!!! ostatnio mało czasu nawet na porządki, wczoraj byłam oglądać jak "się" robi domek w środku tzn. ściany i sufit.... nazrywałam troche jeżyn, malin, poskubałam słonecznika.... za chwaściory się nawet nie brałam bo ich mnóstwo..... a o 19 był już taki ziąb że hej!... idzie jesień jak nic!!!!
kiedy ja zrobie ten skalniak? :(
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Onka

u mnie hortensje rosną w pełnym słońcu, w żarze....podlewam je dwa razy dziennie i rosną pięknie :lol:
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Och Tess, ja nie będę w stanie podlewać ich tak często!!! muszę na spokojnie pomyśleć co i jak... tylko jak były w tamtym roku przesadzone i ścięte czy mogę przesadzić jeszcze raz teraz?
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

onka37 pisze:och Samanto! kiedy ten fotel i książka i relaks to nie wiem!!!! ostatnio mało czasu nawet na porządki, wczoraj byłam oglądać jak "się" robi domek w środku tzn. ściany i sufit.... nazrywałam troche jeżyn, malin, poskubałam słonecznika.... za chwaściory się nawet nie brałam bo ich mnóstwo..... a o 19 był już taki ziąb że hej!... idzie jesień jak nic!!!!
kiedy ja zrobie ten skalniak? :(
Oj Iwonko , Iwonko - a gdzie tu chwasty :?: :?: ja tu nic nie widzę - czyściutko jak na stole :P :P
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

onka37 pisze:Och Tess, ja nie będę w stanie podlewać ich tak często!!! muszę na spokojnie pomyśleć co i jak... tylko jak były w tamtym roku przesadzone i ścięte czy mogę przesadzić jeszcze raz teraz?
jak jest żar to podlewam,a tak radzą sobie całkiem dobrze.
karo jest chyba lepiej zorientowana co do hortensji, ja przesadzałam i rosną oki.
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05

Post »

onka37 Przyszłam z rewizytą :) Działka zrobiona z pomysłem normalnie super, ślicznie !!!

Własnie dziś będę robiła coś takiego( nie wiem jak to nazwać hehe)

Obrazek
I tak to sobie wyobrażałam bardzo podobają mi się takie fale :) Jeszcze nie wiem jak to zrobić ? Mam nadzieję że sobie poradzę. ;:80

Zwariować można, jestem na etapie właściwie projektowania ogrodu i już mam taki mętlik w głowie. Mam mnustwo pomysłów, ale jak przeglądam różne wątki na forum to podobają mi się następne rozwiązania. I tak w kółko, tak do końca nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja działeczka. Wyjdzie w praniu :)

Bardzo Ci dziękuje ,że do mnie zaglądnełaś.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
KASIA600
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 sie 2008, o 12:57

Post »

Oglądałam sobie twoją działeczkę bardzo mi się podoba super.
Ja mieszkam z babcia mojego męża i jej się nic nie podoba co ja robię ,a kiedyś
tu były same krzaki drzewa porośnięte w koło domu ,trawa po kolana,a gdy doprowadzamy z mężem wszystko do porządku to jest nie dobrze.
podoba mi się twój grill chyba też muszę swojego M na mówić żeby coś wymyślił .

Pozdrawiam

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p

Post »

Aneczko, cieszę się że Ci się podoba, choć mi po wizytach w ogrodach forumowiczów coraz mniej. Jeżeli chodzi o fale to częśc z nich to drewniany rolborder , a to po prawej stronie to zwykły plastikowy, ze względu na koszty jego trochę trudniej mi się wkładało bo jest to jeden długi odcinek i trzeba dobrze naciągać, powodzenia w działaniu!
Kasiu- co do Babci to cię rozumiem... ale wytłumacz jej że robisz dobrze bo efekty super ! byłam widziałam :) a ja mój ogródek zakupiłam tylko z moim M, ale jeżeli prześledziłaś mój wątek to przeczytałaś że odziedziczyłam go chyba z teściami :cry: , którzy wtrącają się do wszystkiego, krytykują i próbują mieszać po swojemu.... problem w tym ze mój M nie daje rady robić wszystkiego sam, potrzebuje czasem pomocy teścia i tak to wychodzi..... że ja to potem jestem zołza
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Onka, tak trochę OT, cokolwiek zrobisz na działce, lub czego nie zrobisz, to i tak masz szanse być zołzą. Uśmiechaj się do teściów, ale rob swoje, a za udzieloną pomoć zawsze podziękuj, niech się czują docenieni, lecz podkreśl, że to Wasza działka.
Aha, żeby nie było, że mówię tak sobie, ja też jestem prawie teściowa, bo związek jeszcze nie formalny.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Onka wpadam z rewizytą.Kurcze,piękną masz działkę,co to narzekasz?
Ja to przy tobie w polu jestem :roll: .Domek taras,rabaty obsadzone :roll: .
Będę zaglądać :lol: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”